“MAĆEHA” KAŽE, ONI NISU MOJI, NJIMA NE TREBA!!!

Evo, prijatelji dragi, pokazati ću vam na nekoliko primjera odnos “maćehe” naspram “pastorčadma”.

 

Piše: Ivan Filipović

 

I ovaj put se radi o “maćehi” općini Prozor-Rama i “pastorčadma” u ovom slučaju Proslapskoj planini, ili još točnije nekim njezinim stanovnicima.

Dakle, znamo da je Proslap prošle godine dobio asfaltnu cestu, ali također znamo da nije čitav Proslap dobio asfalt, urađen je samo na jednom dijelu Proslapa, još uvijek su bez asfaltne ceste proslapska sela Lučići, Klanac, Milasi, Vlake i Pavlići!!!

To je pet sela koja još uvijek nisu dobila asfalt, to su proslapska sela koja po svim zakonima i pravilima pripadaju Proslapu, Lučići i Klanac su pripadali potopljenom Proslapu i jedini su ostali ne potopljeni, a Vlake, Milasi i Pavlići su dio Proslapske planine, planine potopljenog Proslapa kojega više nema!!!

U vrijeme asfaltiranja tih asfaltiranih dionica najbolje se vidio odnos “maćehe” prema “pastorčadma” i prema svojim “mezimcima”!!!

Ovdje ću samo naglasiti odnos prema “pastorčadma” u nekoliko primjera i potkrijepiti ću fotografijama!

Jedno to “pastorče” je Načelnik odbio uz obrazloženje da gore ne živi stalno, što je činjenica, dakle ne živi gore stalno, ali živi povremeno, i živi puno češće od nekih koji su dobili asfalt unatoč tome što ne žive NIKAKO gore, nisu došli godinama, ali im je asfalt došao pred puste kuće, zašto je to tako, to zna samo Načelnik!??

Drugi slučaj, druga fotografija, nekih dvadesetak metara od ceste do ulaza te kuće, ja sam upozoravao ljude iz nazora da su preskočili, koji su mi rekli, kao vidjeti ćemo, i nisu vidjeli, prošlo je i nije asfalt položen, i tu je “pastorče” u pitanju, gledajući s političke strane!!!

Treći slučaj je moj slučaj, dakle, ja sam za ulaz pred garažu nekih 5-6 kvadrata pitao poslovođe što trebam uraditi da mi se to asfaltira, koliko trebam platiti, rekao mi je ništa, položi bijelog pijeska po tom dijelu i to ćemo kad stavljali put staviti i to.

I kad je asfalt polagan pored moje kuće pripremio sam dečkima doručak kao što su radili i svi drugi mještani kad se radilo pored njihovih kuća, jer mi smo narod koji rado ugosti goste i ponudi im ono što imamo.

Što je posebno zanimljivo, taj njihov inženjer koji bi rijetko dolazio dok su oni radili, je prije dolazio, šuljao se, snimao nešto, ali kad se stavljao asfalt rijetko se pojavljivao, a to jutro je došao!???

Dok su dečki jeli on je pozvao poslovođu u stranu i nešto mu objašnjavao.

Čim su se razdvojili pozvao me je taj poslovođa i rekao mi” NE MOŽEMO TI ONO ASFALTIRATI, kaže šef je rekao da se ono ne asfaltira!??

Ništa mi nije bilo jasno, ali u trenutku mi je sve bilo jasno!!!

Prišao sam mu i pitao ga zašto?

Nešto mi je smrsio, kao njemu naređeno!??

Okrenuo sam se i otišao, jesam mu rekao “jebo te onaj tko ti je to naredio”, i odmakao sam se da ne izgubim živce. i da ne kažem neke teže riječi, samo sam otišao…

Ovaj inženjer mi nije jasan, njemu bi trebalo biti u interesu više kvadrata jer će više naplatiti, ali ovdje nešto ne štima, ili je inženjer poludio pa radi na svoju štetu ili mu je dobro NAREĐENO???

Njegov gazda bi se trebao zapitati što mu je s inženjerom???

I ovdje je “pastorče” aktualne vlasti i aktualnog Načelnika!

Evo, na ta tri primjera sam pokazao odnos “maćehe” prema “pastorčadma”!

I još mi je poslije toga jedan stari  drug koji dobro kotira s “velikim vođom”rekao, “pa što ti hoćeš, da ti nije kuća pored puta ne bi ti asfalt došao kući”, odgovorio sam mu, ” znam druže, ali ipak ti hvala na iskrenosti”!!!

Dakle, ovo su primjeri gdje su u pitanju politička “pastorčad” “maćehe” koja se zove općinski Načelnik!

Njegov odnos prema svojim “mezimcima” možete pogledati na službenim snimcima tog plaćeničkog portala kojega financira “veliki vođa” , kad je lažni profesor dolazio u nekoliko navrata, dizao svoju avijaciju i radio snimke , a na tim snimkama se jasno vidi da su se ispred kuća, oko štala, dvorišta tih MEZIMACA i LJUBIMACA “velikog vođe” pravile piste, mogu avioni polijetati, išlo se “od zida do zida” što bi narod rekao!!!

Dakle, asfaltiralo se nemilice, nije se štedjelo, nije se žalilo!

Ova dva primjera potvrđuju ovo što ja cijelo vrijeme naglašavam, maćehinski odnos prema onima koji nisu Njegovi politički istomišljenici, ili koji se usude nešto reći, kazati istinu koja “velikom vođi” ne odgovara!!!

MAĆEHA ostaje MAĆEHA, bez obzira na sve, sve te vode svijeta oprati ne mogu, ovo su ČINJENICE!!!

Koga baš zanima kako je rađeno ispred kuća tih MILJENIKA neka pogleda na plaćeničkom portalu  gdje je avijacija snimal s visina, pa će vidjeti razliku između ovih fotografija i onih, zaključak donesite sami!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)