SLOBODAN I SVOJ!!!

Mnogi će umrijeti ne osjetivši SLOBODU, čitav život su nečiji robovi i dužnici koji MORAJU raditi i govoriti i ono što ne žele i ne misle!!!

Eto, ja, na svu sreću, nisam nikad bio i neću biti ničiji rob, a što se mnogi boje ISTINE to je njihov problem.

Ovo sam snimio nedavno, stoga se ispričavam na tehničkim poteškoćama jer sam snimao u hodu.

Nadam se da će namjera biti jasna, pozdrav slušateljima i čitateljima.

Piše: Ivan Filipović

Pokušao sam u tonskom snimku, ali previše mb!??

Stoga, evo sve moram napisati što sam snimio.

Poštovane Ramljanke i Ramljaci, svi vi koji se nalazite u svojim “skloništima”, a tamo ste uglavnom svi, jer kuće i stanovi nam postadoše skloništa, i koji sa zebnjom čekate izvješća sa svojih radio prijemnika ili malih ekrana od zaduženih Kriznih stožera koji kontroliraju i drže pod nadzorom ovo kaotično stanje u svijetu pa i u našoj Rami.

Dakle, sviju Vas srdačno pozdravljam i preporučujem, ostanite doma, budite savjesni i odgovorni, zaštitite sebe prije svega, a onda i sve oko sebe.

Ali zato smo mi tu da vam prenesemo iz prve ruke sve najnovije vijesti i aktualnosti s ovih kriznih žarišta i ovog napaćenog prostora naše Rame!

Unatoč ograničenom kretanju i protoku informacija odlučio sam od relevantnih iz Kriznog stožera saznati trenutačno stanje u Rami.

Sretoh jednu policijsku patrolu koja je do zuba naoružana maskama i rukavicama, da kola nisu prepoznatljiva teško bih razlučio tko je unutra, lopovi ili policija!??

Zaustavim ih i pitam, “gospodo, kakva je situacija, kakvo je stanje”?

Samo su mi kroz maske promrmljali “Sve je pod kontrolom” i odjuriše u nepoznato!

Idući dalje naiđoh na jednog službenika iz sanitarnog dijela Stožera zaduženoga za sanitarni dio “bojišnice” i upitah ga isto pitanje, “kakvo je stanje, kakva je situacija”?

Kratko kroz masku mi je promrmljao “sve je pod kontrolom” i prošao!

U Dom zdravlja nisam mogao jer gore se ne može bez najave i bez da si hitan slučaj, onda sam nazvao, javio mi se prijatan ženski glas, pitao sam kako je stanje, ima li mrtvih i ranjenih?

Osoba s druge strane se nasmijala na moje pitanje i rekla mi je kroz masku s nekim šumovima, “sve je pod kontrolom”!

I tu je priča završena, tri sam, dakle, pitanja postavio unutar tog Kriznog stožerakoji kontrolira sve, odgovor je uvijek bio, “sve je pod kontrolom”!

I na kraju, pošto nisam zadovoljan dobivenim odgovorima poslušao sam njihovo službeno izvješće u kojem se jasno naglašava, “sve je pod kontrolom”, nema uljeza, ne dolaze nepoznata lica, možda neki prođu ali se ne zadržavaju, nema pristiglih, a ne prijavljenih, to je regulirano, nema ranjenih ni mrtvih!

I onda kad sve to čuješ i vidiš, i kad vidiš ovakvu situaciju gdje sav narod natjeran u skloništa iz kojih nema izlaska, ili tek u nuždi, onda se nameće jasno pitanje, TKO OVDJE VODI RAT, PROTIV KOGA, KAKAV RAT, U ČIJEM INTERESU???

Evo, ja bih to volio znati, međutim, pod ovim maskama teško je dobiti odgovarajući odgovor!!!

Eto, poštovani slušatelji, u ovom slučaju čitatelji, toliko od mene, nije da se nisam potrudio, ali na žalost to je sve što sam vam mogao priuštiti, hvala Vam na slušanju, u ovom slučaju na čitanju!!!

Ovo sam uradio uz to da Vas informiram još i za neke “urednike” koji se kriju iza institucija, da ih podsjetim da sam ja u ratnim danima za Hrvatski Radio Ramu radio javljanje u živo s prve crte bojišnice, s Kućana, u emisiju koja se zvala Ramski retrovizor i koja je bila najslušanija emisija toga vremena!!!

Dakle, u 13 sati  kreće Ramski retrovizor, i tada su se ostavljali svi poslovi i slušao se Ramski retrovizor!

U toj emisiji su se čitala izvješća s Ramskih bojišnica, ali s Kućana je bilo javljanje u živo, ” s Kućana za Hrvatski radio Ramu, Ivan Filipović”!!!

Postoje snimci iz tog vremena na audio kasetama, ja ih imam, postoje i kao dokazi i kao svjedoci vremena, samo za one samozvane “urednike” da znaju da se je još netko, nekada, u težim situacijama bavio novinarstvom, ali ratnim novinarstvom, uz redovite obaveze na prvoj crti bojišnice!!!

Eto, poštovani, čitatelji, slušatelji, prijatelji, a i neprijatelji, srdačno vas pozdravlja vaš Ivan Filipović.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)