Prije će Sudnji dan nego BiH u EU!!!

Ne zna se tko baca gore šarane laži, Eu crtajući vrata na betonu kroz koja bi mi trebali ući u EU ili naši vlastodršci lažući, prije svega sebi, a onda nama i EU kako su za to spremni???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Što zapravo za BiH znači ovo uvjetno “odškrinuta vrata” EU, što bi to trebalo biti?

Je li bi to trebalo dati nadu ovim napaćenim narodima koji žive u ovoj napaćenoj zemlji ili je to još jedna od prevara koja je čisto bacanje prašine u oči tim istim napaćenim narodima u toj istoj napaćenoj zemlji?

Dakle, možemo o tome raspravljati, možemo se o tome složiti ili ne složiti, ali je činjenica da se to događa.

Ako EU zaista bude vjerodostojna i tražila od vlasti u BiH da to ispune pa tek onda nas prime u EU, nećemo nikad u EU!!!

Jer danas BiH vode politike i političari koji su nositelji svih ovih loših pa i kriminalnih radnji koje uništavaju i ovu zemlju i ove narode!!!

Dakle, ostankom njih na vlasti i nadanju da će oni raditi na promjenama, to je čista iluzija!!!

Pravosuđe dovesti u nekakvu normalu teško mogu oni koji bi tim činom postali teme istrage istih, to će teško ići!!!

Obavještajne službe koje nose na duši mnoge živote koje su oduzeli njihovi ljudi ili netko drugi, teško će raditi na otkrivanju počinitelja, jer otkrivaju sebe i svoje!!!

Stoga, odgovorno tvrdim, ova uvjetno pružena ruka EU prema BiH je zapravo nacrtana vrata  na debelom betonskom zidu!!!

Dakle, ovo što su nam dali uvjetno su upravo ta nacrtana vrata, ona vizualno izgledaju kao prava vrata, međutim, dođeš do njih i shvatiš da su lažna, nacrtana, daje to debeli beton koji je teško probiti, poglavito ne golim rukama!!!

Ovo uvjetno davanje “šarenih laži” je lažna nada narodima u BiH kojima je preko glave ovoga životarenja i mrcvarenja.

A zašto ovo govorim?

Zato što sam uvjeren i što je činjenica da su najmanje tri razloga zbog kojih BiH neće nikada ući i EU, ili još preciznije, prije će se EU raspasti nego će BiH ući u EU, poglavito ako se zaista tražilo od BiH  vlasti ispunjavanje svih tih uvjeta.

Ako se tražilo nikad BiH neće u EU, ako EU bude interes uvesti BiH u EU bezuvjetno, ovakvu kakva je, pa je kad ju uvedu onda REDITI i DOGONITI, to je nešto drugo!!!

Kao što rekoh, najmanje su tri razloga zašto mislim da je to tako, a ta tri razloga su tri naroda u BiH.

Počet ću od najbrojnijeg, od Muslimana.

Muslimanske politike u BiH teže, sve, ali baš sve, toj navodnoj “građanskoj” BiH gdje će vrijediti jedan čovjek jedan glas, jedan predsjednik, bez Entiteta, bez Županija, taj sustav sve muslimanske politike zagovaraju!!!

Jedan dio muslimanskih politika, uz to ima dobro uperen pogled prema islamskom svijetu, poglavito Turskoj, čak to i ne kriju svoje želje da BiH bude dio toga svijeta!!!

Dakle, to je razlog broj jedan.

Razlog broj dva su Srbi.

Sve srpske politike u BiH, ali baš sve, imaju zadnju liniju obrane, a to je “RS”, to je ta crvena linija ispod koje ni jedna politika u “RS-u” ne ideali baš ni jedna, bila ona desna, lijeva, srednja, svima je ta crta “minsko polje” u koje ne žele gaziti!!!

Glavnina srpskih politika, mogu slobodno reći sve,  u BiH su okrenuti u pravcu Beograd i dalje prema Moskvi, i to ne kriju, za to se javno zalažu, a to je kao i u prvoj priči, samo san!!!

Treći razlog su Hrvati.

Hrvati kao najmalobrojniji narod su od samog završetka rata uskraćivani i zakidani.

U ratu su imali svoj teritorij, uzeli su im ga strani moćnici uz pomoć domaćih izdajnika, strpali su nas u Federaciju s nekoliko puta brojnijima i onda su u Federaciji opet neki strani moćnici, koji su zapravo protektori ovoga protektorata, još dalje sakatili ionako osakaćeni status Hrvata u BiH!!!

Pa su nas na svim razinama od konstitutivnog naroda sveli skoro na nacionalnu manjinu!

Hrvatske politike u BiH su jedine iskrene u pristupu EU i NATO savezu jer bi jedino tako bili zaštićeni od majorizacije, Srba u “RS-u” i Muslimana u Federaciji!!!

Ima jedan beznačajan dio “hrvatskih politika” koje bi se ili su se prodale bilo kome, samo da su oni dio vlasti i da malo ušićare na osobnom planu!!!

Dakle, za Hrvate u BiH je EU jedini spas od maltretiranja onih s kojima živimo!!!

Kad sve to vidiš, znaš, gledaš, sabereš i oduzmeš, dođeš do ovoga zaključka kojeg sam iznio na početku, a to su ta tri ključna čimbenika koji blokiraju BiH na njezinom hodu prema Euro-Atlanskim integracijama!!!

Ali eto, Europa je unatoč svemu tome ili baš zbog toga, nama takvima kakvi jesmo, odškrinula ta nacrtana vrata na debelom betonu.

I očekuju od nas da mi gruvamo glavom kroz ta nacrtana vrata u silnoj želji za ulaskom u tu Europu.

A zapravo ni oni nisu svjesni, ili baš jesu, što traže od nas?

Misle li oni da smo mi toliko glupi i ne vidimo da su ta vrata nacrtana?

Narod vidi, političare to i ne zanima, njima je ovo produženje političkog vijeka, mandata, borbe za osobne interese, a narod će u međuvremenu već biti u Europi, duboko u EU, tražeći kruh i normalan život!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)