Tvrtko, ustani i bježi, opet ti rade o glavi!!!

Prljave igre i zle namjere potomaka okupatora uz pomoć izdajnika, “Radaka” ovoga vremena!!!

 

Piše: Ivan Filipović

Gledam ovu ljudinu što sjedi pred novom općinskom zgradom, zapravo zgradom općinskih vlastodržaca, i malo razmišljam o njemu, njegovoj prošlosti i njegovoj sadašnjosti.

Dakle, on je bio Vladar ovih prostora u vrijeme kad su upali turski osvajači i kad su okupirali ove krajeve, kad su ubijali ovaj narod, kad su od ovoga naroda pravili nešto drugo, i on kao vladar nije ih mogao zaštiti, ni zemlju ni narod.

Naprotiv, i sam je platio najveću cijenu svoga postojanja i svoje bitnosti, zapravo samoga sebe, onoga što je!!!

U vrlo kratkom vremenu su nestali i njegov narod i njegova zemlja, zapravo pretvoreni su, narod u sužnjeve, a zemlja u nečije tuđe vlasništvo, vlasništvo okupatora!!!

Dakle, stoljećima je taj narod ispaštao, ubijan, proganjan, uništavan na razne načine, ali je unatoč svemu ostao narod!!!

Stoljećima je ta zemlja otimana, pljačkana, davana u amanet mnogima, za ovo ili za ono, ali je ta zemlja opstala tu i taj narod je opstao na njoj kao takvoj!!!

I danas, u ovo vrijeme, okrenuo se taj povijesni kotač i zapravo vratio se, na neki način, u vremena kad je taj što sad sjedi tu bio istinski vladar ove zemlje!!!

Sad su, dakle, neke nove snage, političke snage, koje da bude paradoks još veći, koje baštine sve te osvajačke namjere, a neki su i direktni krvni potomci ondašnjih osvajača, i eto, oni bi kao sad vratili Tvrtka na prijestolje!!!

Vratili bi Tvrtka na prijestolje, na prijestolje s kojeg su ga svrgnuli i ubili njihovi potomci!!!

Vratili bi Tvrtka negdje na vrh te iste zemlje koju su oduzeli i opljačkali preci onih koji bi ga sada vratili!!!

I sad oni svim silama se trude na mnogim mjestima, u mnogim krajevima, poglavito kod nas u Rami vratiti Tvrtku “sjaj, ugled pa i moć” kao u vrijeme prije dolaska okupatora s istoka!!!

Koliko su to ovi naši vlastodršci koji se mogu komotno nazvati novim Tvrtkovim sljedbenicima, trude oko toga, potvrđuje činjenica da su na ulazu u zgradu u kojoj oni vedre i oblače, a više oblače, i kroje sudbinu Hrvata ovih prostora, a kroje je tako što sve rade da isele sve ono što ne mogu kontrolirati!!!

Zamislite, oni stavili Tvrtka da ih čuva, pitanje je od koga?

Ne bi to, možda, bilo ni loše pa ni čudno kad ne bi ti isti koji ga danas podržavaju bili potomci onih koji su ga ubili i uklonili!

I onda se s pravom postavlja pitanje, ako Tvrtko koji je bio Vladar ovih prostora, Vladar Bosanskog Kraljevstva, nije mogao sačuvati svoje Kraljevstvo i svoj Narod od okupatora s istoka, kad je imao i vlast, i moć i vojsku, kako će ju danas sačuvati kad je običan kamen ili neka legura koja silom prilika, protiv svoje volje sjedi tu gdje su ga splastili???

Apsurd je još veći činjenicom da upravo oni čiji su preci pogubili Tvrtka, opljačkali mu zemlju, porobili narod, da oni dana uz neke izrode iz Tvrtkova naroda čine sve kako bi Tvrtko “oživili i vratili” , ako ništa barem na nekakvu “moralnu razinu”!!!

E moj Tvrtko, pa i kad si bio Vladar ovih prostora nisi imao ni moći ni snage zaustaviti okupaciju svoje zemlje, zaustaviti progon svoga naroda, a danas te ti isti čiji su te preci ponizili i pogubili, dignuli na nekakvo imaginarno prijestolje!!!

Moj Tvrtko, oni su licemjeri, lažovi, oni bi tebe opet i pogubili i opljačkali, ali i narod koji je opstao, stoga, u ovome činu što ovi potomci onih okupatora uz pomoć izdajnika, iskazivanja počasti Tebi, može se prepoznati još jedno u nizu licemjerstava, još jedna izdana, još jedna prijevara!!!

Dakle, nije im cilj rehabilitacija Tvrtka, cilj im je preko Tvrtka opet pokoriti Tvrtkov narod, a za to imaju bezbroj “radaka” spremnih IZDATI!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)