Može li Hrvatska opstati na trulim stupovima vlasti?

Piše: Ivan Filipović

Ako, dakle, pogledamo ova dva prethodna i vidimo koliko su oni loši, pomislimo da ne može gore.
Ali taj treći stup je dokaz da može i gore.
I evo, kad bih morao poredati po lošem izdanju tih stupova, ja bih nekako na prvo mjesto stavio upravo ovaj sudbeni stup.

Za razliku od ova dva koja su se barem u onome ratnom i neposredno poratnom vremenu mijenjala donekle kroz te politike Franje Tuđmana, ova se skoro nijenja nikako.
Dakle, sudbenu vlast su pod apsolutnom kontrolom držali jugo srpski kadrovi.

Oni su se, ne prilagodili dolasku hrvatske samostalnosti, nego su se pritajili i radili po svome, u tišini i bez galame!

U to ratno vrijeme i nisu se baš pretrgli radeći, ali su svoje pravo lice pokazali po završetku rata i početkom suđenja i presuda hrvatskim braniteljima.
Tu su pokazali ono svoje pravo jugoslavensko lice.

Od Mladena Bajića pa do zadnjega suca, svi su pokazali svoja poganska jugo četnička lica!
Onda dolazi taj Erdutski sporazum i ta prokleta abolicija, koji su omogućili da se pojačaju tim okupacijskim kadrovima iz “RSK”!!!

Ti koji su u tom okupacijskom vremenu sudili Hrvatima na okupiranim prostorima, tom su abolicijom dobili mogućnost djelovanja kroz hrvatsko pravosuđe!
I takvi djeluju do danas.

Zato je u Hrvatskoj više presuda braniteljima, od običnih vojnika do generala, nego četnicima koji su ubijali Hrvate i rušili Hrvatsku!

Takvi sude i presuđuju u Hrvatskoj, uglavnom Hrvatima!!!

Zbog takvog trećeg stupa u Hrvatskoj žive, šetaju i prkose ubojice, silovatelji i najgora vrsta toga četničkog jugoslavenskog šljama, švrljaju Hrvatsko dobro plaćeno hrvatskim novcem, sa svim ostvarenim pravima kao da su bili branitelji, a ne rušitelji i ubojice Hrvata!!!

Zato se danas od Vukovara do Dubrovnika šetaju ti silovatelji i gledaju svoje žrtve i smiju im se u lice, u njihovoj državi!!!

To mogu jer su zaštićeni upravo tim trećim stupom vlasti, a ni druga dva nisu puno bolja.

Da budemo jasni, ima iu tome najtrulijem stupu poštenih i časnih pravosudnih djelatnika.

Ima čak i dobrih djelatnika srpske nacionalnosti, ali ne mogu doći do izražaja, jer glavnu riječ vode oni jugočetničke orijentacije koje su se usput dobro i materijalno situirali, državu su uneredili, Hrvati su rastjerali i uživaju u plodovima svoga rada.

I onda pratimo te promjene u tim pravosudnim institucijama, popune, dopune, gdje zadnji šljam iz politike popunjava ta upražnjena i za takva rezervirana mjesta, mahom obavještajno partijskim kadrovima.

Takve politike nagrađuju te svoje vjerne sluge koje su im bile odane kroz prva dva stupa, Sabor i Vladu.
Taj stup omogućava, poglavito Srbima, poglavito četnicima, da budu dominantni nad Hrvatima!
Taj stup omogućuje ubojicama, silovateljima po Hrvatskoj nesmetano hodanje po Hrvatskoj i ruganje žrtvama, a usput uživaju i najveće privilegije, od države koju su rušili, od naroda kojeg su ubijali, jer sve to plaća hrvatski narod koji puni proračun, a prazne ga dušmani!

I pored takvih stupova, pored takvih truleži, dobro se Hrvatska drži ikako!
Zamislite bilo kakav objekt koji stoji na takva tri stupnja, trula, kriveljiva, nikakva, i stavite gore neku veliku vrijednost, neprocjenjivu, zamislite njegovu sudbinu.

Prvo malo jače nevrijeme i to pada, a ta dragocjenost se razbije u komadiće!!!
E to je upravi i cilj tih stupova kao takvih, jer da su ti stupovi hrvatski građeni, da imaju hrvatske namjere, ti bi stupovi radili suprotno od onoga što rade!

Danas bi Hrvatska bila moderna, bogata, perspektivna država u koju bi se vraćali Hrvati iz svijeta, a ne bježali i danas kao u ona vremena pedesetih godina prošloga stoljeća.

E to je problem.

A problem će trajati sve dok mumije ne otvore oči i ne otresu balzam sa sebe!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)