U Hrvatskoj Hrvati gube političke bitke od hrvatskih Jugoslavena!!!

Ćipin pokušaj eliminacije petokrake iz života Hrvata nije uspio.

 

Piše: Ivan filipović

 

Ima jedna stara izreka koja kaže najlakše je biti general poslije bitke, međutim, ovo će možda zvučati tako, ali ovo je činjenica, ja sam znao da mu ovo neće proći!!!

Ne želim ja sad pametovati u stilu što bi bilo kad bi bilo, ali, poznajem činjenice i na temelju tih činjenica ovo govorim.

Dakle, dragi moj Stipe Mlinariću Ćipe, Vi kao dragovoljac, kao ratnik, kao zarobljenik, kao logoraš i kao u zadnje vrijeme političar morali ste znati barem dvije stvari.

Prva stvar je da u politici poglavito, a i u životu, svi pregovori koji odudaraju od onoga što trenutačno je rijetko prolaze ili se sporo događaju, pa tako i ova inicijativa je morala imati puno bolju pripremu i dulju pripremu.

Dakle, kad to kažem mislim na više razgovora s pojedinim zastupnicima u Hrvatskom Državnom Saboru.

Nisam siguran da nema dovoljno Hrvata u Hrvatskom Državnom Saboru koji su spremni podržati micanje i uklanjanje petokrake iz političkog i svakog drugog života u Hrvatskoj!!!

Možda je trebalo malo više ozbiljnijih razgovora?

Druga stvar koju je Ćipe morao znati je da 90 % , 90 % vlasti u Hrvatskoj trenutačno drže direktni sudionici partijsko obavještajnih struktura ili njihovi potomci!!!

Ako dakle znamo tu činjenicu kako ćemo očekivati da oni ili njihovi potomci dignu ruku protiv petokrake, a ta petokraka je njima dala sve?

Sve što imaju u životu dobili su s petokrako, na čelu ili u srcu, i ni po kojim drugim kriterijima ili zaslugama!!!

To su, kao što rekoh, partijsko obavještajne strukture koje su i prije rata pljačkale Hrvatsku, u ratu dok su Hrvati ginuli i borili se za slobodu oni su privatizirali, pljačkali i zadržavali stečene pozicije na svim mjestima, poslije rata nastavili tamo gdje su stali.

Dakle, sve vrijeme drže Hrvatsku svojim zatočenikom, u svome zatočeništvu i iz  nje isisavaju i zadnje kapi i života i krvi!!!

Nikakva razlika kod ovih vlastodržaca od rata na ovamo nije toliko jaka da bi utjecala da se to promijeni!!!

Sve te strukture koje su vladale Hrvatskom, i lijeve i desne, mada ja to ne smatram ni lijevim ni desnim, to su iste strukture niknule iz partijsko obavještajnog đubreluka, koje su se rasporedile po tim navodnim desnim i lijevim frakcijama, a zapravo su iste!!!

I oni i njihovi potomci su svoje karijere izgradili na “sjaju” te petokrake!!!

I ako znamo da 90 % vlasti u Hrvatskoj, od svih razina, onih najnižih do vrha države, drže upravo te obavještajno partijske strukture i njihovi potomci, kako ćemo očekivati da u Hrvatskom Državnom Saboru gdje također sjedi mahom ta ista klika, ili ako ima nešto i tih domoljubnih Hrvata ucijenjeni su pozicijom, položajem, karijerom i prihvaćaju njihove pritiske!!!

Eto dakle, dok se god temeljita preobrazba u politici ne dogodi i dok se god ove strukture ne maknu u stranu teško je očekivati da će Hrvatski Državni Sabor izglasati išta protiv petokrake!!!

Teško pa i nemoguće, jer petokraka još uvijek lebdi i nad Hrvatskim Državnim Saborom, a poglavito nad tih 90 % vlastodržaca!!!

A i ta promjena koju priželjkujemo, kojoj se nadamo, ne može doći bez borbe, u najmanju ruku bez žustre političke borbe!

Jer, kroz povijest je bezbroj puta dokazano da ništa, ali baš ništa ne dolazi bez borbe.

Dakle, oni koji vladaju će sve učiniti da ostanu na vlasti, da koriste te blagodati, a često puta i zlorabe.

A oni koji bi željeli promjene, oni bi morali biti puno aktiniji, uostalom, to su Hrvati doživjeli puno puta.

Zadnji put je bilo devedesete.

Uz te geopolitičke igre i događaje koje su zahvatile svijet i Europu, oškrinuta su vrata hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Hrvatski narod je to prepoznao, hrvatski narod je to ostvario!

Ali, hrvatski narod je zanesen tim vojnim uspjesima i dobivenim bitkama zaboravio maknuti te protagoniste petokrake koji dan danas upravljaju Hrvatskom i koji se nikad neće odreći petokrake!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)