Obećanje ludom radovanje!!!

Ima li smisla vjerovati političarima?

Piše: Ivan Filipović

Pošto je još u tijeku izborno-postizborna zavrzlama u BiH ali i vrijeme raznih čestitki na dobro sklopljenim savezima, listajući svoju arhivu, našao sam čestitku pobjednicima na općim izborima 2014. godine.
Te godine sam čestitao izbornim pobjednicima iz reda hrvatskoga naroda koju ću Vam prenijeti, a poslije te čestitke, po mome sudu, nije učinjeno ništa, pa Vi prosudite treba li čestitati više!??

Izborna čestitka iz 2014..

Evo još jedni izbori su iz nas.
Prođoše opći izbori i donesoše, rekli bi mnogi, očekivane rezultate.
Jesu li i koliko su očekivani to je priča za raspravu, ovisno tko je što očekivao!?
O očekivanjima ne bih previše jer očekivanja su osobna stvar onoga tko očekuje, ali želim čestitati.
Čestitam izbornim pobjednicima.
Čestitam onima što su izišli na izbore i svojim glasovima odredili izborne pobjednike.
Čestitam i onima koji nisu izišli na izbore jer njima je očito dobro ili barem svejedno!?
Čestitam Hrvatima u BiH što su skoro plebiscitarno podržali svoga člana za predsjedništvo.
Čestitam i onima hrvatskim kandidatima koji su se pouzdali u glasove nekih drugih.
Čestitam i brojnijem narodu u Federaciji koji nisu ovaj put izabrali nama člana predsjedništva po svome ukusu, a mogli su i po Izbornom zakonu koji je na snazi i po broju ruku kojima raspolažu u Federaciji.
Poslije čestitki uputio bih nekoliko poruka za pobjednike, napose za one koji su dobili povjerenje nas Hrvata u BiH.
Prvo, nemojte se obazirati na onih nekoliko okupljenih oko jedne sekte koja djeluje unutar Bosne srebrene koja osuđuje sve što hrvatski miriše, a veliča sve što podsjeća na neka prošla vremena!
Treba i njih razumjeti, možda oni i ne misle tako, možda samo vraćaju dug ili izvršavaju obveze prema onima s kojima su surađivali ili njihovim sljedbenicima!??
Nije ni njima lako.
Težak je to teret koji oni nose!
Vjerojatno su kad su ulazili u te “projekte” vjerovali da će “ona vremena” trajati vječno, ili barem dokle i oni trajali.
Ne treba se na njih obazirati, oni su takvi i tu nema pomoći.
Moja Vam je poruka, zaboravite na njih, a usredotočite se na popravljanje životnih uvjeta naroda koji Vas je izabrao!
Izborite se za takav Izborni zakon da nikada više nitko drugi ne odlučuje o sudbini Hrvata osim samih Hrvata!
Osigurajte mladima da mogu na svojoj djedovini ostati i živjeti život dostojan čovjeka!
Zaustavite iseljavanje Hrvata iz BiH jer ovo je naša Domovina!
Osigurajte da pravda i pravo budu za svakoga jednaki!
Potrudite se konstitutivnost i jednakopravnost žive na svakom dijelu Lijepe naše BiH!
Potrudite se da svatko može živjeti od svoga rada, jer samo sretan i zadovoljan pojedinac može stvarati sretnu i zadovoljnu zajednicu!
Pokažite poštovanje prema ukazanom povjerenju ovoga ispaćenog naroda i djelima pokažite da ste stožerna stranka hrvatskoga naroda u BiH!
Učite na tuđim greškama je vidjeli ste kako završavaju oni koji tlače svoj narod i protiv njegove volje vladaju njime!
Radite tako da Vas, ako treba, i zatvaraju zbog zaštite interesa svoga naroda, a ne zbog kriminala i lopovluka!
Poslije svih izdaja i prevara koje je preživio ovaj napaćeni narod u ovoj napaćenoj zemlji, vrijeme je da imamo svoje političare i svoje zastupnike koji će nas istinski zastupati i braniti interese naroda koji Vas je izabrao i u čije ime ste tu gdje jeste!!!
Prekinite priču o jednakopravnosti Hrvata, o našem entitetu, o našim medijima, o našim pravima, priče je dosta, sprovedite ta svoja obećanja u djela, jer, ovo je zadnji čas!
Ako poslije četiri godine bude isto, ništa ostvareno od obećanoga, nitko Vam više neće vjerovati u vrijeme priprema za nove izbore, a ako ovo ostvarite predizborna kampanja neće Vam ni trebati!!!
Imajte na umu da četiri godine brzo prođu!Nemojte da sva priča o borbi za HRVATSKU STVAR završi podjelom ministarskih pozicija na svim razinama, zaposjedanjem Javnih poduzeća i zbrinjavanjem samo odabranih, ako to napravite narod Vam to neće oprostiti!
Dosta je priča, vrijeme je za djela!
I na kraju, pružite si ruku pomirenje, oprostite jedni drugima, i zajedničkim snagama uprite ka zajedničkom cilju, dobrobiti hrvatskoga naroda u BiH, a onda i dobrobiti BiH kao cjeline, jer premalo nas je da bi se mogli tako dijeliti!
Oči ovo malo Hrvata što ostade u BiH su uprte u Vas, sve ovo što tražimo su Vaša predizborna obećanja pa stoga s pravom od Vas očekujemo da kao ozbiljni ljudi održite obećanja, jer narod pamti i narod ne zaboravlja, a jao onima političarima koje stigne kletva prevarenog naroda!!!
Sretno i pametno!!!

Dakle, ovo je bilo 2014., prošle su četiri godine, izborni mandat, ja nisam osjetio nikakvo ostvarenje ičega obećanoga, pa ni neću više čestitati!
Ja se osjećam prevarenim, ne znam kako se drugi osjećaju?
Stoga, s punom moralnom odgovornošću tvrdim da sam prevaren od onih kojima sam vjerovao i dao im povjerenje, a to se zove IZDAJA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)