Robovi u vlastitoj Domovini!!!

Lice i naličje hrvatske politike.

Piše: Ivan Filipović

Vrijeme obljetnica uvijek pokaže prava lica, ali i naličja hrvatskih političara, još ako je predizborno vrijeme onda se može čuti i vidjeti svašta.
Od mjeseca svibnja se polako kreće po raznim obljetnicama i mjestima stradanja, uglavnom Hrvata, od Bleiburga do Đevđelije, stazama križnih putova koje uglavnom obilaze i posjećuju Hrvati, potomci stradalih i pobijenih i političari!
Na druga mjesta, uglavnom izmišljena tipa Šaranova jama u kojoj nema ljudskih kostiju, ili preuveličana, Jasenovac koji je uvećani za preko 800% odlaze oni koji su krivi za Bleiburg i Križne putove, i vladajući političari koji su biološki i ideološki sljedbenici onih koji su izvršitelji Bleiburga i Križnih putova!
Slušajući, čitajući i gledajući “hrvatske medije” običan hrvatski čovjek može zaključiti samo jedno; da su nam vlastodršci s lažnom prošlošću, mediji s lažnom sadašnjošću i da smo narod s lažnom budućnošću!
Ovo se odnosi na Hrvate, a oni drugi su priča za sebe.
Oni i kad ubijaju Hrvate, ruše i pale Hrvatsku, otimaju hrvatsku zemlju, pljačkaju i pale hrvatsku imovinu, to prikazuju kao svoju borbu za “svoju stvar”!?
Pojačali su se raznim frljićima, kekinima, jergovićima, ivančićima, lucićima koje su uvezli iz Srbije i BiH da popune upražnjena mjesta u hrvatskoj kulturi, novinarstvu, glazbi, s kojih mogu dobro i neograničeno pucati po Hrvatima i Hrvatskoj, o hrvatskom trošku.
Sabor i Vlada su mjesta gdje se provodi ona poznata; što je dozvoljeno ,Jupiteru nije volu, u hrvatskom slučaju tamo se događa da ono što se događa agresoru nije žrtvi, pa nam tamo s govornice drže predavanja četnici, njihove sekretarice, petokolonaši, a hrvatskoj Predsjednici se uskraćuje mogućnost govora s tih govornica!?
Zaključak je samo jedan; sada se agresori raduju uz tvrdnju ” na bivšim neprijateljskim položajima sada su naši ljudi”!!!
Kolovoz je mjesec kad je ostvarena najveća hrvatska pobjeda, ili majka svih bitaka, OLUJA, koju “oni” svim silama žele obezvrijediti i oteti ju iz ruku i sjećanja onih koji su živjeli i žive za nju!
Tu im u pomoć prilaze oni uvezeni koji u Rijeci organiziraju “kontra oluju” uz blagoslov “prvog riječanina” koji je po rođenju Srbin, a po uvjerenju Jugoslaven i koji hrvatskim parama pljuje po Hrvatskoj!
Alka je spomen na vitešku pobjedu Hrvata nad višestruko brojnijim i opremljenim neprijateljem, što neopisivo podsjeća na vrijeme RANIH DEVEDESETIH, no, pitanje je jeli tamo mjesto uz rame predsjednici, i to s desne strane osobi koja se slikala u agresorskoj odori, a to su najbolje pokazali nazočni Hrvati što misle o tome, svojim ovacijama i svojim negacijama!
Kad se sve ovo vidi i čuje nameće se samo jedan zaključak glede naše budućnosti; ma koja budućnost, i prošlost nam je neizvjesna!!!
Naglo i neočekivano skretanje u desno mlado-komunista i iznenadno “štovanje” Franje Tuđmana od onih koji su ga još jučer osuđivali za raspad njihove i stvaranje naše Domovine otvara prostor za široku raspravu i razne zaključke, no jedno je sigurno, cilj im je po tko zna koji put baciti prašinu u oči Hrvatima i pridobiti njihovo povjerenje.
Za njih je Hrvatska bila i ostala; neželjeno čedo, tamnica bratstva i jedinstva, kavez za ne Hrvate,…
Kad im čuješ pjesme od Rijeke, Like, Srba, Korduna, Banije, Srijema, Vukovara, Borova pa i Zagreba čovjek se zapita; ako ptica pjeva u kavezu, ili ne valja ptica, ili je kavez savršen???
Vrhunac svetogrđa hrvatske žrtve je odlazak Milorada Pupovca u Vukovar i polaganje vijenca na Memorijalnom groblju jer je prije toga bacio u Dunav vijenac sa srpskom trobojkom i pisan ćirilicom u čast onima koji su napunili Memorijalno groblje!!!
Dodatna sol na hrvatsku ranu je to što je sve to radio pod pokroviteljstvom Vlade Hrvatske i uz pratnju hrvatske policije koja je brinula da može u miru i sigurnosti odati počast agresoru!!!
Kad saslušaš sve te govore na temu prošlosti, kad čuješ sva ta obećanja koja prouzrokuju izbori, i kad pogledaš našu realnost ili istini u oči možemo zaključiti samo jedno; Svijetla nam je tradicija, svijetlu nam budućnost obećavaju, a ovo između ostade u mraku!!!
Ipak, malo svjetla na kraju tunela pokazao je biskup koji je predvodio misu na Memorijalnom groblju, pod uvjetom da obrišu naočale oni čije su zamaglile!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)