Nije kriva Katolička crkva, krivi su pojedinci iz te Crkve!!!

Sotona pridobiva neke, da ne kažem mnoge, iz Katoličke crkve i uzima ih pod svoje, ali zaboravljaju kako je Isus rekao Petru, ” Petre, ti si stijena i na toj stijeni ću sagraditi Crkvu svoju i vrata paklena neće ju nadvladati”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Sve se češće mogu čuti tvrdnje kako je Katolička crkva kriva za puno toga lošega što se događa hrvatskome narodu, kako u Hrvatskoj tako i u BiH.

Dakle, ne slažem se s tom tvrdnjom, dapače, tvrdim da Katolička crkva nije niti može biti ni za što, a poglavito ne za ništa loše što se događa hrvatskome narodu.

Međutim, pojedinci iz vrha uprava Katoličke crkve, kao i pojedinci s nižih razina, sasvim sigurno su krivci, zapravo najveći krivci za one najgore stvari što se događaju hrvatskome narodu, odnosno katoličkom puku!!!

Dakle, pojedinci iz vrha te Crkve, kao i pojedinci sa svih razina, su se odmaknuli dobrano od Alojzija Stepinca koji je bio uzor i primjer istinskim svećenicima i istinskim vjernicima, kako se živi vjera i kako se živi briga za povjereno stado.

Da budemo jasni, Alojzije Stepinac nije pao ni pod prijetnjama ni pod primamljivim ponudama, dakle, imao je i jedno i drugo.

Nuđeno mu je puno toga, odbio je!

Prijetilo  mu se, trovan je, umro je od trovanja, ali nije pristao ni na jedno o toga!!!

Njegovim odlaskom pojedinci su promijenili ploču.

A odlaskom Franje Kuharića su se počele događati neke čudne stvari unutar vodstva u Katoličkoj crkvi u Hrvata.

Josip Bozanić je počeo od Katoličke crkve praviti tu nekakvu globalističku ustanovu gdje je samo novac važan.

Pojedinci iz vodstva Katoličke crkve, a i pojedinci sa svih razina,  kako u Hrvatskoj tako i u BiH, su utjehu potražili u blizini centara moći, i umjesto brige o narodu, o duhovnosti naroda počeli su se brinuti kako doći do što više materijalnoga!!!

A to dvoje ne ide u istoj rečenici!!!

Dakle, ima ona jedna iz Svetoga pisma koja kaže, “ne možeš služiti Bogu i bogatstvu, ili ne možeš služiti Bogu i đavlu u ist vrijeme”!!!

A tu su počeli problemi koji u očima naroda očitavaju odgovornost Katoličke crkve, što u konačnici ako poistovjećuješ te pojedince s Katoličkom crkvom onda jer to to. Ali ne, Katolička crkva nisu ti pojedinci pa taman da su na najvišim vrhovima, oni su ipak samo pojedinci.

Jer, Katolička crkva je živa crkva, a to su zapravo vjernici!

Ta moć, taj novac, to materijalno je napravilo rusvaj, apsolutni rusvaj kod pojedinaca iz te crkve, pa su se tako događale razne čudne igre i kombinacije.

Okretalo se leđa narodu, vjernicima, a pribjegavalo se centrima moći, centrima novca, pa ćete danas vidjeti da pojedini članovi iz tih crkvenih krugova su postali veleposjednici, bogataši, na razne načine i kroz razne kanale!!!

Formiraju se nekakve “Udruge”, humanitarne, ovakve onakve, katoličke, dobrotvorne i zapravo kroz njih i u njih se akumuliraju ogromne svote novca i stvaraju se bogati pojedinci unutar dijela vodstva Katoličke crkve, ali i nižih razina, koji su zapravo već odavno izgubili ono svoje izvorno poslanje, brigu o povjerenom im puku!!!

To je dovelo da danas unutar tih crkvenih krugova tih bogataša se gomilaju razne sumnjive face, sumnjivi likovi, od kurvi, pedera, pedofila, kriminalaca i čega sve ne, jer gdje god novca tu su i ti lešinari, a te vrste se moralni lešinari koje ne zanima moral, uopće, njih samo zanima materijalno!!!

Na žalost, ti pojedinci su zapravo Katoličku crkvu bacili na vjetrometinu i na udar raznim kritikama, od kojih su mnoge i dobronamjerne, ali upućene na krivu adresu, upravo zbog njih, jer oni nikad neće naglasiti sebe, a i kad ističu nešto ističu kako oni sve to rade u ime i za interes Katoličke crkve, što je zapravo notorna laž, jer oni sve što rade, rade samo za svoj osobni interes i interes toga kruga s kojima to rade!!!

Ali, kao što rekoh, oni se baš potrude da u javnosti izgleda kako to sve radi Katolička crkva kao institucija, što njima, barem u njihovim očima daje nekakav alibi!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)