Jadan je narod kojeg se vlastodršci odriču!!!

Kažu da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, i ako je suditi po viđenom istina je.

 

Piše: Ivan Filipović

 

Međutim, često puta nogomet zna biti, ako ne i najteža stvar na svijetu onda zasigurno povod za mnoge teške situacije i događaje.

Jedan od takvih se upravo odvija u Grčkoj.

Skupina hrvatskih navijača, navijača Dinama, je otišla popratiti svoj klub.

Ali, u takvim prigodama zakažu svi.

Prvo i osnovno, Grčka je u tom pogledu, nacionalnom prije svega, vječiti neprijatelj Hrvatske i Hrvata!

To su pravoslavci, slični Srbima koji Srbe smatraju braćom, a Hrvate neprijateljima!

I ući u takvu državu bez dobre organizacije je ravno ulasku u minsko polje!!!

Dakle, od njih nas ne treba ništa čuditi, međutim, čudi i zabrinjava ovo što se događa poslije toga.

O tome tko je koga ubio, tko je prvi napao, može se raspravljati, ali postoje i izlaze na vidjelo razne snimke koje kompromitiraju te grčke atake na hrvatske navijače, i vjerojatno će se to i raspetljati.

Međutim, ovdje je nešto drugo u pitanju.

Na stranu što grčke vlasti žele napakostiti hrvatskim navijačima, tuga što to isto rade i hrvatske vlasti!!!

Jer da nije tako od prvog bi dana stale u zaštitu svojih državljana!

Angažirali bi diplomaciju i zaštitili ih, diplomatskim putem bi ih zaštitili, a neka istraga i ostalo što ide uz to neka se provodi po zakonu ali pod političkom zaštitom Domovine!!!

Međutim, nije tako.

Očito je da je ova hrvatska vlast sve manje hrvatska i kao takvu hrvatski navijači ju ne zanimaju, naprotiv, najsretniji bi bili da hrvatski sport padne na dno, kao i politika, i da više nema ni navijača koji vole svoje ratnike na terenu!!!

Ako se vratimo oko godinu unatrag i sjetimo se te puste i sile mobilizacije, i unutar Hrvatske, a napose tu diplomatsku mobilizaciju, koji su se popeli na zadnje noge spašavajući onu skupinu čudnih ljudi, trgovaca djecom, iz Afrike, i usporedimo ovaj odnos spram navijača, vidjet ćemo dvije različite politike, maćehinsku i majčinsku!!!

Ne ulazim u meritum, tko je kriv, je li kriv, je li kupio, je li prodao, vratimo se na zaštitu hrvatskih državljana od strane iste vlasti.

Sve su dali od sebe, čak i više, da tu skupinu trgovaca spase, sve su poduzeli, sve su im platili, i troškove boravka, i odvjetnike, i vratili ih u Hrvatsku!

Vjerojatno će u očima mnogih biti kao “heroji”, a u biti su obični trgovci tuđom djecom!!!

E sad, povucimo tu paralelu, tu silnu brigu i silno zauzimanje za trgovce djecom naspram ove totalne nebrige za hrvatskim navijačima.

Ista država, isti državljani, dakle, hrvatska država u prvom slučaju čini sve da izvuče te trgovce, zaštiti ih i zataška taj njihov trgovački poriv.

S druge strane su također hrvatski državljani, ali mahom Hrvati koji navijaju za svoje klubove i reprezentaciju, i koji su otišli bodriti ih na stadionu, ali takvi ovakvoj hrvatskoj vlasti nisu zanimljivi, nisu tema, jer da jesu nešto bi poduzeli da ih izbave!!!

Ali, oni su upravo ono čega se ovi vlastodršci žele riješiti, to su najavili Srbi iz Milanovićeve Vlade koji su najavili “isušivanje sportske bare”, koje uz to što gaji dobre sportaše, gaji i dobre Hrvate koji ih prate!!!

A ovoj aktualnoj vlastodržačkoj kliki u Hrvatskoj sve treba osim toga!!!

Stoga će oni učiniti sve da trgovce izvuku i zaštite, a za hrvatske navijače im je sasvim svejedno, čak potajno i priželjkuju neke rigorozne kazne kako bi zaustavilo one druge Hrvate koji će sutra otići negdje pratiti svoj klub ili svoju reprezentaciju!!!

Dakle, ovo je Hrvatska u ovome trenutku.

Na jednoj strani je hrvatska država i hrvatski narod koji voli svoju Domovinu, svoje igrače, svoje ljude i bodri ih na sve moguće načine, a s druge strane su hrvatski vlastodršci koji su sklepani od jugo četničkih imbicila kojima je Hrvatska mjesto za luksuzan život i dobru zaradu, ništa drugo!!!

Prvoj skupini je Hrvatska na srcu, u srcu, na duši, u duši, ovoj drugoj skupini je Hrvatska samo u novčaniku!!!

E, to je velika razlika.

Na žalost, hrvatski narod koji to može promijeniti u jednom trenutku, oklijeva.

Ipak, pitanje je kad će doći taj trenutak, a doći će sigurno!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)