Umjesto Dani Ponosa, dani poniženja!!!


Obilježavanje 28. obljetnice Oluje i kako su mediji u Hrvatsko to popratili.

“HRT-YUTEL” je stavio na početak taj događaj, međutim, naglasak je više bio na vlastodršcima, njihovim govorima i rukovanjima nego na Meritumu, a Meritum je Oluja!!!

Oni drugi mediji koji su mahom u vlasništvu srpskih tajkuna su obljetnicu spomenuli tek poslije tridesetak minuta “borbe s poplavama”, a naglasak im je bio na HOS-u njihovom privođenju od strane “SUPA”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ali, znakovito je to što je Bog zaplakao nad sudbinom obljetnice, pustio je svoju OLUJU nad Knin, pustio je svoju OLUJU u obliku velikog proloma kiše, valjda s namjerom upozorenja onima koji su se spremili na dan obljetnice držati govore.

Dakle, nikad jadnije i nikad opskurnije obilježavanje te obljetnice.

Trojac dezertera koji u ovome trenutku upravlja Hrvatskom je podredio ovu obljetnicu Oluje sebi!!!

Podredio je sve sebi i rezervirao prostor za govorancije, cijena ih nije zanimala, sve su bili podrediti sebi i da budu glavne face.

I baš toga 5. kolovoza 2023. godine se ostvarila Zvonimirova kletva, i to baš u Njegovom gradu, u Kninu, u gradu gdje ju je i izrekao!

Baš u Zvonimirovom gradu su Hrvati, svi Hrvati na svijetu, osjetili Zvonimirovu kletvu, osjetili su djelovanje te Njegove kletve!!!

Kako je tužno bilo gledati i slušati sudionicima Oluje, ratnicima, kako o Oluji i o ratu pričaju dezerteri, pričaju oni koji su imali i dovoljno godina i svega osim volje, hrabrosti i ljubavi prema Domovini, a danas svojom pričom ističu sebe i čitav rat i sve žrtve podređuju sebi i svojim trenutačnim pozicijama i funkcijama!!!

Dakle, Knin je 8. 5. 2023. godine okupiran kao i devedesetih, od istih snaga pro-jugoslavenskih i četničkih, jer takva koalicija obnaša vlast u Hrvatskoj na sva tri stupa!!!

Tih devedesetih Knin je bio blokiran balvanima i kamionima, i Hrvati nisu mogli u Knin, možda ući ali izići ne!!!

8.5.2023. godine taj isti Knin je opet okupiran, ograničen je, nekima i zabranjen ulazak u Knin, poglavito onima koji su bili i još uvijek su ZA DOM SPREMNI!!!

Dakle, sekretar unutrašnjih poslova, notorni Božinović, je poslao hrvatsku policiju, među kojima ima dobar dio časnih policajaca pa i branitelja, ali eto, ucijenjeni su poslom i egzistencijom što su pokazale suze policajca na barikadama, da zaustave one koji su bili još uvijek su ZA DOM SPREMNI da ne mogu položiti cvijeće poginulim suborcima!!!

To je moguće samo u najljepšoj zemlji na svijetu kojom upravljaju njezini dušmani, ili blago rečeno oni koji ju ne vole, koji ju nikad nisu željeli, ali eto, koriste ju kao bankomat iz kojega čupaju nemilice!!!

Obilježavanje Oluje je nekada bilo opće narodno veselje i događaj u kojem su sudjelovali mnogi, i održavao se na trgu i čitavom gradu, zadnjih nekoliko godina su premjestili na stadion kako bi imali sve pod kontrolom, a tamo su mogli samo odabrani.

Ove godine su smanjili prostor, navodno zbog kiše, na jedan šator gdje su mogli biti samo oni najodaniji koji su bili zaduženi  da po završetku njihovih govorancija dobro ugriju dlanove ogromnim pljeskom za izgovoreno!!!

No ipak, dogodilo se nekoliko stvari koje koje ohrabruju.

HOS-ovci ušli u Knin i položili cvijeće i upalili svijeće poginulim suborcima, kad se razišla ona plaćenička brgra!!!

Došla je i Torcida i dala im do znanja kako razmišlja HRVATSKA MLADOST, jer zatreba li oni će stati na branik, a dezerteri će opet pobjeći!!!

I najvažnije od svega je poruka upućena od župnika koji je otvoreno ukazao na činjenice i pozvao na jedinstvo, međutim, s obzirom da su to mahom posjetitelji crkava samo u takvim prigodama, a neki ni tada, teško je vjerovat da će ih njegove riječi dotaknuti, a ne li promijeniti na bolje.

Međutim, treba govoriti i ukazivati, ako šutjeli shvatiti će to kao odobravanje!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)