Vratite dostojanstvo Braniteljima!!!

Ako su već poniženi, obespravljeni, a mnogi i prognani, barem vratite dostojanstvo Braniteljima na POSLJEDNJEM ISPRAĆAJU!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Evo skoro svakodnevno svjedočimo kako braniteljska populacija ubrzano nestaje s ovog svijeta!!!

Umiru mladi, ili barem relativno mladi, ubijaju se, a jeste li čuli da se ubio neki “borac iz noba” ili političar, niste i nećete!!!

Što je razlog tome ne znam, ali znam da je to tako.

Ako usporedimo “NOB” i Domovinski obrambeni rat vidjeti ćemo da je skoro pa izjednačen broj “ratnika iz NOBA” i broj branitelja iz Domovinskog rata, i to je neobjašnjiv fenomen!!!

Dakle, onaj rat je završen 1945., a ovaj rat je završen 1995., i danas je skoro jednak broj, barem po papirima i popisima, korisnika mirovina i ostalih stečenih prava korisnika iz onoga rata kao i iz ovoga!!!

To je fakat, to je činjenica, činjenica nad kojom bi se trebalo zamisliti, međutim, to ćemo ostaviti onima čiji bi to posao trebao biti.

Ovdje sam htio naglasiti, uz taj neprirodni sraz odnosa ratnih snaga, jednu drugu nepravilnost.

Česti smo gosti na zadnjim ispraćajima naših suboraca, prijatelja, braće po oružju, koji prerano odlaze s ovoga svijeta, međutim, ni na jednom tom pokopu ne možeš vidjeti vojne počasti koje Branitelji zaslužuju činjenicom da su bili Branitelji i kao takvi imaju zasluge za ove države za koje su se borili!!!

Ili ako je i to komplicirano, onda barem bi trebao netko, ako ne od vlastodržaca, onda barem netko iz tih Braniteljskih Udruga pokriti sanduk Stijegom, Zastavom, onom pod kojom se borio taj Branitelj, i taj netko tu Zastavu uredno savije i preda ju nekome iz obitelji pokojnika!!!

To je najmanje što se može učiniti, ali je to detalj koji bi puno značio obitelji tih Branitelja koje ukopavamo!!!

Predlagao sam to i politikama, ovi iz oporbe možda misle da je to posao onih iz vlasti, a oni iz vlasti možda ne smiju ili ne žele?

Evo, ovim putem javno apeliram, i na vlastodršce, a poglavito na braniteljske Udruge, jer to je još jedino što se može učiniti za Branitelje!!!

Stoga VAS MOLIM, počnite to kod prvog koji umre!!!!

Njihova žrtva i krv njihovih i naših prijatelja nas žive obvezuju na to!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)