Zavadi pa vladaj!!!

Kad ti je neprijatelj nadmoćniji, jedina ti je šansa unijeti nered i pomutnju u njihove redove i to iskoristiti!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Vlast nad hrvatskim narodom u zadnjih stotinjak godina drže, uglavnom, skupine koje su manjina među narodom, ali funkcioniraju po sisteme ZAVADI PA VLADAJ!

To su dakle, uglavnom komunistički produkti u raznim oblicima!!!

Oni se služe onom jednim starim ali provjerenom i sigurnim načinom vladanja, ZAVADI PA VLADAJ!!!

Nekad davno je neki kralj imao ogromno kraljevstvo, i jednog dana su ti njegovi podanici došli pred njegov dvor izraziti svoje nezadovoljstvo!

Stotine tisuća ih je došlo, pomiješanih, jedni su u rukama držali viljuške, drugi lopate, a on nije imao ni blizu vojske za ugasiti tu pobunu, to nezadovoljstvo, imao je brojnu vojsku, ali ipak nedovoljnu za ugasiti pobunu.

Međutim, dok je on s kule promatrao masu i razmišljao što učiniti, prilazi mu jedan od njegovih sluga, savjetnika i predloži mu da pokuša odigrati taktički, te mu reče, ” gospodaru, očito je da ih ne možete pobijediti, ali ih možete s ovog mjesta uvjeriti kako su onima što nose viljuške neprijatelji oni što nose lopate, i obratno, i kad to napravite Vi ste odradili posao”!!!

I tako je i bilo, on ih je uvjerio i onda je nastao TOTALNI KRKLJANAC, poubijali su se između sebe!!!

E tako je i kod nas, kakav god sistem i sustav bude na vlasti, te iste ekipe su tu!!!

Ako se vratimo u ovu noviju povijest, od devedesetih na ovamo, naći ćemo one koji su djeci kidali križiće, koji su držali udbaše na učiteljskim pozicijama i štitili ih, koji su radili za razne službe, naći ćemo ih opet na pozicijama, ali i njihovi potomci dobiju poslove bez problema, dok potomci onih koji su bili u rovu moraju u svijet bijeli!!!

Danas takvi drže sudbinu hrvatskog naroda u cjelini!

A narod?

Narod se ponaša kao oni kraljevi podanici s viljuškama i lopatama, udaraju jedni na druge, ovaj put nisu u igri lopate i viljuške, nego jesu ideologije!

Sad ih zavađaju na temeljima ideologije, podijele ih na “desne i lijeve” i nahuškaju ih, potom nastaje KRKLJANAC u kojemu se krve do bola, a oni sve to koriste, pljačkaju, kradu,…

A narod poslije tog LJUTOG VERBALNOG BOJA, razočaran napušta BOJIŠTE i ODLAZI!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)