Hoće li ljudska taština ubiti jednu nekad DRŽAVOTVORNU stranku???

Treba dodirnuti DNO kako se ne bi tonulo dublje, a HDZ u Rami je to upravo dodirnuo!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Dakle, kad se tone i dodirne dno,  po zakonima fizike odraz te vraća natrag, ukoliko se ne utopiš, a i mrtvo tijelo voda izbaci na površinu.

HDZ u Rami je dotaknu političko dno, pitanje je hoće li ga odraz ili zakon fizike vratiti na površinu kao mrtvaca ili još uvijek živog???

Hajdemo biti iskreni i priznati kako je HDZ u Rami zreo za stopostotnu, ali stopostotnu REKONSTRUKCIJU!!!

Zreo je On već odavno, ali ovo je zadnji trenutak da se na površinu vrati živ, a ne mrtav!!!

Već nekoliko izbornih ciklusa sam predlagao na Odborima kako je ovakva politika HDZ-a ubitačna i za sam HDZ, ali i za Hrvate!!!

HDZ je i na razini države zreo za promjene IZ TEMELJA!!!

U nas u Rami je još i gore!!!

Evo već četiri izborna ciklusa HDZ gubi izbore, a nije toliko problem ni to što gubi izbore, veći je problem što u svim tim ciklusima nije bilo iskrenosti, ali ni na jednim, čak ni na onima zadnjim gdje je HDZ bio jedan i gdje je bio nezavisni kandidat za načelnika i koji je za malo dobio izbore!!!

Što bi pjesma rekla, “nešto je trulo u državi Danskoj”, ja bih samo izmijenio naziv MJESTA TRULEŽI!!!

Ja sam poslije nekoliko izbornih ciklusa predlagao na Odboru da napravimo temeljitu rekonstrukciju stranke, čak sam išao dotle da sam predlagao da ugasimo  stranka, izbriše iz registra, i da se krene S LEDINE, nova registracija i novi upisi članova, nove pristupnice, sve novo!

Jer tada će u stranku doći samo oni koji iskreno vole tu stranku, koji vole taj program, a vratiti se na program iz devedesete, napraviti lustraciju, i jedan od uvjeta za pristup stranci da nije bio partije i da nije radio za službe te partije!!!

Siguran sam da u početku ne bi bilo neke brojnosti niti navale, ali sam siguran da bi Hrvati u BiH prepoznali iskrene namjere i da bi se u kratkom roku pretvorila u istinsku stranku hrvatskog naroda, kao i devedesete, uz uvjet lustracije!!!

U stranku koja zastupa i štiti interese Hrvata, a ne interese užeg rukovodstva koji su mahom bivši kadrovi i koji su i ispred i iznad stranke i hrvatskog naroda!!!

Dakle, to sam predlagao i bio sam jedini koji je to predlagao, i nije ih bilo puno koji su to podržali, tek po neki pojedinac koji bi se u načelu složio sa mnom, ali ne bi baš išli na gašenje, bili bi malo manje radikalni!

Mi smo Hrvati poznati po tome da se priklanjamo tamo gdje nam je bolje, bez obzira na uvjerenja, i da se priklanjamo tim “političkim družbama” koje nemaju nikakve veze s našim načelima, ni nacionalnim ni vjerskim, ali eto, ta “načela i te družbe” nam nude nekakvu “sigurnost”, “kruh svagdanji”, i eto, mi smo na ime toga spremni prešutjeti puno toga, ne svi, ali mnogi!!!

Do sad sam sve ovo predlagao na Odborima, evo sad predlažem JAVNO da se to uradi!!!

Ili će i dalje ostati stranka INTERESA ljudi koji kroz Nju ostvaruju svoje osobne interese i ciljeve!!!

Da budem jasan do kraja, ništa ad hominem, ništa osobno nikome, ovdje ja govorim o principima i stavovima, i o interesima Hrvata, a nikako o imenima, mada bih mogao, bez ikakvih problema, bez grižnje savjesti, i bez straha bih to mogao, ali moji stavovi se inače ne odnose ad hominem nikome, već isključivo na PRINCIPE!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)