Di si bio devedesete???

Ova vremena nekako osobito podsjećaju na DEVEDESETE, pa i ljudi, tko pažljivo pročita i analizira dokumente koje prilažem vidjeti će da je tako!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Devedesete, na početku rijetki su bili SPREMNI stati protiv komunizma i komunista, kako je vrijeme odmicalo povećavao se broj, što onih koji su vidjeli da više nije tako opasno, što onih koji su vidjeli svoju karijeru u tome!

Kad se pravila lista za Skupštinu bila je velika navala, neki su nevoljko odustajali pošto im je rečeno da im tu nije mjesto i NEKA SE SAMI IZBRIŠU!!!

Nije mali broj Hrvatica i Hrvata koji su još i tada vjerovali u partiju pa su išli na njihovu listu ili slali svoje drugarice, mislim bračne!!!

Dobro pročitajte liste, poglavito HDZ-ovu i SDP-ovu!!!

 

Po završetku rata i ponovnom aktiviranju stranke opet navala u stranku!!!

No, za to vrijeme nisam mogao naći ništa od dokumentacije, netko je dobro počistio stranačku arhivu!!!

Tek tamo od 2000. može se naći po štogod.

Evo prilažem ono što sam mogao naći, nije puno ali dovoljno da se vidi tko je sve prodefilirao kroz HDZ!!!

Evo i nekoliko lista za O.V. .

 

I onda dolazi do pucanja HDZ, zapravo dolazi do POLITIČKOG UDARA na HDZ BiH od strane Sanadera preko nekolicine iz HDZ koji su gledali i uvijek gledaju samo svoj interes i svoju guzicu!!!

Nastaje HDZ 1990., na razini BiH pa tako i u našoj općini, no to će biti tema za sebe i to uskoro!!!

Samo ću spomenuti da su tada svi bivši komunisti i obavještajci prešli u u taj novi HDZ s brojevima jer oni UVIJEK idu gdje je vlast!!!

Stoga preporučam, dobro pročitajte liste iz devedesete, poglavito HDZ-ovu i SDP-ovu i vidjeti ćete kako drugarice i drugovi preko noći postaju “dame i gospoda”!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)