Pljačka stoljeća, Putnik u Prozoru!!!

Da se razumijemo, najveća pljačka u općini dogodila se u Dekorativi, u izvedbi jednog lika i po Zakonu, onome “Markovićevu”, to je KATASTROFA koja nikoga ne zanima pa ni one koji su direktno oštećeni!!!

Putnik u Prozoru je odmah iza, ali po nekom drugom Zakonu, ili Metodi, Metodi “Tendera”, koja je PALA zbog nedostatka ponuda, što je igra onih koji su ga kasnije “privatizirali”, te je kasnije privatiziran po prvom Javnom pozivu, drugi krug!!??

 

Piše: Ivan Filipović

 

No, prije toga je i Putnik imao svoju “prinudnu upravu” ili ti ga Upravni odbor.

Politika je odredila Ivana Sablju Tarzu da dovede u red tog prijevozničkog diva.

Međutim, skupina uposlenika Putnika, poglavito vozača, instruirana od pojedinaca koji su kasnije postali SUVLASNICI Putnika je učinila sve kako bi Tarzu otjerali iz Putnika!!!

Sjećam se kad su tražili od Sablje izvješće o Putniku kako je Sabljo rekao otprilike ovako, ” Situacija je alarmantna, skoro ratna, vozači su nahuškani, nije da ja to ne bih riješio, mogao bih u par poteza, ali gospodo, nije to moja razina, nisam ja za to, UM  je moja jača strana, a guranje s tim zgubidanima bi bio atak na moj UM”!!!

I Sabljo se povukao iz Putnika, a igre su nastavili oni koji su huškali na Sablju!!!

Onda dolaze ULAGAČI u Putnik, mahom domaći, što iz politike što iz “struke”, i uzimaju Putnik pod svoje!

Koliko je meni poznato u Putnik su svoje DIONICE unijeli Zuke, Pero Pavlović Ćiro, Mićo Sičaja, Branko Burić, Josip Juričić,…, i možda još netko za koga ja ne znam.

Ne znam kako su mnogi prošli, neki su se brzo izvukli, možda manje BOLNO jer su uložili certifikate?

Znam da je Mićo Sičaja, barem po njegovu kazivanju,  izvukao deblji kraj jer je ulagao ŽIVI NOVAC i kasnije kroz gorivo na svojoj benzinskoj, a mogao bi on reći štogod podrobnije!?

Putnik je tada imao dobru infrastrukturu, imao je dosta voznih jedinica, poglavito autobusa, i bio je glavni prijevoznik i putnika i đaka!!!

Dobio je autobuse iz donacija, mislim japanska Vlada i još po neka!

Za kratko vrijeme je Putnik ostao bez ičega!!!

Ti donirani autobusi su prodani, onaj od pola milijuna maraka je prodan u Banjaluku za manje od sto tisuća!!!

Kažu da je i danas u pogonu!

Mnogi su završili u Žlibu!

Zadnji UPRAVITELJI Putnika su bili Josip Juričić i Branko Burić, i oni bi mogli reći puno toga!!!

Kod neki se dobro vidi korist od Putnika, neki su dobro ŽIVNULI!!!

Što je zanimljivo, svi ovi bivši direktori koji su uništavali poduzeća danas su uhljebljeni u općini ili općinskim poduzećima!!!

Narod bi rekao, “ne da škola pod noge”, ako su uspjeli uništiti sva ta poduzeća, uništiti će i općinu, pa ŠKOLOVANI SU!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)