Rama ne može bez čvrste ruke!!!

Piše: Ivan Filipović

 

To je dokazano i provjereno!

Već sam rekao da su Ramom dugo godina gospodarili iz “stožerne” stranke čvrstom rukom, i to im se isplatilo!

U jednom trenutku su izgubili Ramu, ne baš toliko iz tih razloga nego više iz nekih drugih, a o tima razlozima sam pisao i pisati ću, a to su razlozi gdje su igrale neke druge snage koje su bile ispale iz igre pa su pošto-poto htjele se vratiti na ramski proračun da s njim upravljaju, i uspjeli su!

Dakle, isto što je Dragan Čović čvrsta ruka u HDZ-u BiH i tamo može ostati i opstati jedino tko njemu podilazi, ovo drugo je sve prolazno, tako je u Rami u ovom novom “produktu” koji sebi vole tepati HDZ 1990., mada to sa devedesetima nema nikakve veze osim nekoliko iznimki, jer ovo bi se prije moglo nazvati ona skupina prije devedesetih,savez komunista, sudeći i gledajući po onima koji odlučuju i koji se pitaju u Rami, nećemo gledati one koji ih biraju!!!

Ništa manje nije čvrsta ruka ni Joze Ivančevića od Dragana Čovića!!!

Manji teritorij i manji prostor djelovanja je, ali je čvrsta ruka ista!!!

Ni kod Joze ne može proći onaj u koga on nije siguran, dokaz tomu su njegove liste za Vijeće i još puno stvari!

Ali, ima jedna dobra stvar kod Joze, što se meni svidjelo i za što mu skidam kapu, nitko prije Joze ni u Jozino vrijeme da je bio Načelnik iz HDZ-a, nikad nitko ne bi digao tužbe protiv EPHZHB, to odgovorno tvrdim, jer to i kad bi pokušao netko od načelnika iz HDZ-a to bi bilo stopirano u “središnjici”, taj bio pozvan na odgovornost, dobro bi bio politički peglan, i vjerojatno i izbačen iz stranke, ali nikad to ne bi prošlo!!!

Ni jedna tužba ne bila ni podignuta, a ne li presuđeno u korist Rame, i za to apsolutno skidam kapu Jozi Ivančević!!!

Međutim, u istom trenutku, u isto vrijeme se ne slažem ni malo s načinom trošenja tih dobivenih sredstava!!!

Koliko god je on zaslužan za to što su te tužbe išle i što su dobivene, a one su morale proći, njih je trebalo samo podići, dakle one su pravno neosporne, i da su se mogle osporiti ne bi se to ni dogodilo, jer ne zaboravimo Čović uglavnom kontrolira pravosuđe, ali su one bile neosporne i zato su prošle!!!

Sporan je način trošenja tih sredstava, on s tim tako raspolaže kao da su to njegovi novci s privatnog računa ili ćaćina “stara devizna štednja” i on s tim tako raspolaže!!!

To su naši novci!

To su novci s naše djedovine, jer više od trećine potopljenoga prostora pod Ramskim jezerom je katastarski pripadala Proslapu!!!

Proslap ni danas nije riješen ni u kojem infrastrukutrnom pogledu, skoro ni kojem, osim telefona koji smo riješili nekad davno!!!

Još u Proslapu ima sela koja nisu asfaltirana Lučići, Klanac, Milasi, Pavlići nisu asfaltirani, a čine oko pola Proslapa!!!

U Orašcu slično, Od Malekina do Maglica, i još čitav niz zaselaka okolo!

E tu su ta sredstva trebala ići!

A da ne pričamo o odvozu smeća o kojemu možemo samo sanjati i baciti ga gdje tko stigne!!!

O pitkoj vodi da ne govorimo, stalno trabunjaju o realizaciji vodovoda po OBODU RAMSKO JEZERA, a zapravo pola toga OBODA nije ni u planu za vodovod ne li da je realiziran!!!

Dakle, ništa od navedenog u toj našoj napaćenoj Mjesno Zajednici, u tome potopljenom Proslapu nije urađeno, a u nekim drugim mjestima se sve rješava po HITNOM postupku!

Taj novac se troši nemilice!!!

Dakle, kao što je Dragan digao ruke od Rame, tako je Jozo digao ruke od Orašca i Proslapa!!!

Zapravo i gore, jer Dragan svo vrijeme izvlači novac iz Rame preko “svojih satelita” Grude putovi i Livno putovi, a glavna im je priča bila NEMA VIŠE NAŠIH NOVACA U HERCEGOVINU!!!

Dragan svoje birače drži pod kontrolom jer su oni mahom ovisni od tih radnih mjesta koje su dobili preko ili kroz HDZ, od općinskih do vrha države, ja takve zovem “kruho-zborci”!

Kod Joze je isti slučaj, on je zaposlio masu toga, i gdje treba i gdje ne treba, izmišljao je radna mjesta, zapošljavao, ali mu je to bila garancija za siguran glas!!!

Opet čvrsta ruka, opet nema poštenja ni truna, ni na jednoj ni na drugoj strani, oba rade da zaštite sebe, svoj ego, i svoj položaj!

Jednostavno se vode geslom, dok sam ja na vlasti ne boj se, biti će i tebi, imati ćeš i ti, ali pazi, dok sam ja na vlasti, odem li ja najebao si i ti, i to tako funkcionira, pod dobrom dozom straha i neizvjesnosti!!!

I onda čovjek koji je doveden u takvu situaciju razmišlja, pa čuj, možda mi je bolje šutjeti, ionako trebam nekoga zaokružiti, možda mi je bolje zaokružiti njega barem sam siguran naredne četiri godine!!??

To tako funkcionira iz jednog jedinog razloga što su ljudi moral, čast, obraz i poštenje podredili KRUHU SVOME SVAGDAŠNJEM, i dok je god to tako tako će i funkcionirati!!!

Ja se iskreno nadam da će se i ovdje probuditi dio Ramljaka, ponosnih Ramljakačiji su očevi devedesete stali na put onima koji su do tada bili nedodirljivi, a to se može dogoditi samo kad oni shvate da nije Jozo njima dao posao nego su oni Jozi dali posao, oni su svojim glasom doveli Jozu tu gdje je!!!

On njima priča priču kako ih je on zaposlio, on im je dao posao, i dok je njega tu biti će i njih, a nije im kazao da su njihovi glasovi njega doveli tu gdje je!!!

Da je on bez njihovih glasova ništa, nula!!!

Dakle, i Jozo i Dragan su bez glasača nula!

Oni su bez glasača isto kao vrhunsko vino u dobroj ambalaži koje je tamo negdje na finom izlogu, ne vrijedi ništa, naiđe netko pogleda i ode, vino vrijedi onoliko koliko se konzumira!!

Ali kad to shvatimo neće biti ovako!

Ja se nadam i pozivam te mlade snage, razmislite, dignite glavu, pokažite barem djelić ponosa koji su vaši očevi imali devedesetih, jer mi stojimo iz VAS, u svakom smislu i pogledu!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)