Kako razmišlja “prinudna uprava”!!!

Ono kad moć, uz pomoć alkohola, pomuti pamet, ili napadne mjesto gdje bi trebala biti.

Piše: Ivan Filipović

Priča mi prijatelj kako su nedavno u jednoj lokalnoj birtiji upitali jednog “moćnog političara” koji je bio u vidno pripitom stanju zašto se tako maćehinski odnose prema proračunima općine pa se moraju kreditno zaduživati za neke projekte, odgovor je bio sljedeći.
Što je to nas briga.
Nećemo mi vraćati te dugove.
Vjerojatno neće ni naša djeca, jer su naša djeca po dobrim firmama i položajima po Hrvatskoj, a ostala ramska djeca su uglavnom po svijetu, pa će dugove, najvjerojatnije, vraćati muslimanska djeca koja će do tada izrasti u odrasle ljude i najvjerojatnije većinsko pučanstvo Rame!?
Pa eto, neka oni vraćaju ovo što smo mi potrošili za vlastite potrebe i tek nešto za “opće interese”!
I na žalost, on je u pravu.
Ali samo djelomično.
U pravu je kad kaže da te dugove neće vraćati ni oni ni njihova djeca, jer, oni će otići tamo daleko, kod djece, koja su već dobro osigurana i zbrinuta, kad za to dođe vrijeme, a to će biti čim se počnu dizati optužnice i provoditi istraga oko sumnjiva trošenja proračunskoga novca.
Uostalom, oduvijek su oni, slični njima, napuštali Ramu kad bi bilo gusto u bilo kojem pogledu.
Ali, postoje i oni drugi koji su ostajali kad je bilo najteže, i nije samo ostajali, vraćali se iz bijeloga svijeta pomoći svojoj Rami!
Rama je upravo zahvaljujući njima ostala svoja i ne pokorena, unatoč raznim osvajačima i pokušajima.
Nisu ju uspjeli razvaliti ni svi mogući agenti raznih agencija u likovima slastičara, učitelja, šumara, milicajaca, pa ni “male braće” koji su u Ramu upućivani s jednim ciljem, da iznutra razvale cjelinu!!??
Upravo je većinski ramski puk koji je kroz povijest, što iz straha što iz ljute nevolje, naviko šutjeti i trpjeti, garant da Rama neće ostati bez Ramljaka!
Možda hoće bez onih licemjera i parazita koji Ramu čerupaju kao tuđu kokoš, ali bez istinskih Ramljaka, onih kojima je Rama iznad i ispred svega, zasigurno neće!!!
Stoga poruka onom (onima) pijanom vlastodršcu s početka priče kako će njihove dugove vraćati oni s čijim “predstavnikom” oni krčme Ramu, glasi, NEĆE IĆI!!!
Neće ići jer mi smo tu da ju opet obranimo i zaštitimo od svih zala i dušmana, pa i vas, mi smo opet spremni sve dugove vratiti, pa i životima, ako bude trebalo!!!
Vi ćete opet pobjeći, no, naći ćemo vas.
Ali, ako se slučajno sakrijete nama nećete se sakriti Onome Gore, koji sve vidi i sve zna, i čiji sud niti možete kupiti niti izbjeći, jer kod Njega ne prolazi mito!!!
Ako je istina da svatko ima vlast onakvu kakvu zaslužuje onda se mi Ramljaci trebamo dobro zapitati; pa gdje smo to ovako pogriješili???
Znam, zlobnici će reći kako nismo bolje ni zaslužili, te će nam potkrijepiti činjenicama; kako nisu ispunili obećanja data nama, ali jesu svoja očekivanja!!!
Kažu da je Diogen obišao čitav svijet s fenjerom u ruci tražeći ČOVJEKA, i put ga dovede u Ramu pa sad hoda po Rami tražeći fenjer!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)