Otvoreno pismo predsjednici Hrvatske

Poštovana gospođo predsjednice Republike Hrvatske.

Piše: Ivan Filipović

Obraćam Vam se kao netko tko Vam je dao glas s nadom da ćete nastaviti tamo gdje je stao prvi i jedini predsjednik Hrvatske, jer ona dva poslije njega ni po čemu osim po formi nisu to bila, i da ćete ispraviti njihove pogreške.
Bio sam siguran da ćete ispraviti zablude Franje Tuđmana, a najveća njegova zabluda je pomirba!
On je naivno, vjerujući u iskrenost ljudi, pružio ruku pomirenja svima onima koji su čitav svoj život bili protiv Hrvatske i koji su i tu njegovu ispruženu ruku iskoristili da nanesu štetu Hrvatskoj.
I uspjelo im je!
Dok su Tuđman i Hrvati bili usredotočeni kako obraniti i osloboditi Hrvatsku, dotle su oni oko njega radili na tome kako ju opljačkati i “kupiti”, kad ju već nisu mogli spriječiti!
Epilog Tuđmanove nesmotrenosti ili povjerenja nepovjerljivima je što su ga se još za života odrekli, pokušali državni udar, i što sve i svim silama ne, a odmah poslije njegove smrti preuzeli su Hrvatsku u svoje ruke, ne s ciljem da ju vode već da ju unište!
I tako od 2000. do danas Hrvatsku rashrvaćuju i pljačkaju svi, jedni iz mržnje, drugi iz “ljubavi”!
Epilog toga i takvog vladanja je da su dragovoljci i branitelji na marginama, a protivnici i napadači u Vladama i Saboru!
Vjerovao sam da ćete Vi promijeniti stvari na bolje, Vi koja niste opterećeni prošlošću jer niste rob partije, no čini se da i Vas vodi utopija sveopćeg pomirenja!?
Ako Tuđman u vrijeme rata kad je svatko imao oružje nije uspio pomiriti nepomirljivo, onda je iluzija danas kada Hrvatskom upravljaju oni koji ju ne žele, očekivati pomirbu!
Zar oni koji žive na izmišljenom jasenovačkom mitu, a u isto vrijeme negiraju ili opravdavaju Bleiburg i Križne putove mogu pružiti ruku pomirenja?
Ne, ne mogu!
Takvi ne priznaju ništa i nikoga osim sebe i svojih!
Gospođo predsjednice, zar ste već zaboravili tko Vas je izabrao?
Oni kojima Vi pružate ruku i koje pozivate na pomirbu nikada Vam je neće pružiti! Nikada neće priznati zlodjela onih koje veličaju!
Nikada Vam neće dati svoj glas!
Stoga Vas molim da idete dostojanstveno, da vodite Hrvatsku u bolju budućnost, a nikako u strašnu prošlost.
Vaše je mjesto među svojim narodom na Bleiburgu, a nikako među onima koji su i onda i sada bili protiv Hrvatske!
Znam teško je to, poglavito ako znamo da su dobro umreženi, dobro postavljeni na svim pozicijama, u svim porama života, u svim političkim strankama, a o partiji da ne govorimo.
No, zadnji je čas da se nešto poduzme.
Zar Vam ništa ne govori to što je hrvatski narod baš Vama dao povjerenje unatoč Vašemu protivniku koji je imao svu moguću infrastrukturu na raspolaganju, kojega je hrvatska vlast podržavala, ipak, unatoč svemu tome Vi ste dobili povjerenje hrvatskoga naroda!?!?
Ali morate znati da Vas je izabrao samo hrvatski narod, jer svi oni drugi su bili protiv Vas!!!
Poštovana predsjednice, koliko god se Vi trudili ugađati onima drugima neće vam poći za rukom dobiti ni jedan glas iz drugoga tabora! Ali, možete izgubiti pokoji glas Hrvata koji će biti razočarani Vašim pretjeranim “mirovnim pokušajima”!
No, ako Vam je cilj ujediniti Hrvatsku u političkom smislu, to Vam je trud uzalud jer nemoguće je spojiti nespojivo!
Stoga, molim Vas, založite se da ovu napaćenu Hrvatsku, i napaćene Hrvate vratite u normalu, i uz pomoć svih onih koji su dobronamjerni vratite dostojanstvo Hrvatskoj i Hrvatima!
Poslije više od petnaest godina ropstva Hrvata u vlastitoj državi vrijeme je da hrvat bude svoj na svome, da se ne moraju pravdati onima koji su nas napadali!
Da u vlastitoj Domovini ne moramo hodati pognute glave pred onima što nikada nisu bili za hrvatsku!
Blizu ste puta kojim se vraća dostojanstvo Hrvatskoj i Hrvatima, ali ni onaj drugi put nije daleko!
Na Vama je koji ćete odabrati, put i hodanje oborene glave, ili put i hodanje uzdignute glave i s ponosom!!!
Ako želite dobro svome narodu i svojoj Domovini, i ako Vam je ona zaista Domovina, a ne samo baza za politički napredak, odbacite pritiske i interese bilo koga osim Hrvata i Hrvatske!
Da biste to mogli morate se riješiti tih svojih “savjetnika” koji su štetni više nego korisni!

Nije dovoljno pojavljivati se sportskim događanjima, to je dobro ali nedovoljno, treba voditi računa o Narodu koji Vas je izabrao i Državi koju zastupate!

Morate znati da nikada sluge nisu pisale povijest, oni bi ju stvarale, kasnije bi ju čitale napisanu po želji drugih, a nikako po istini i pravdi!!!

U prigodi ste to promjeniti i ostati velika u svome Narodu, ili raditi za “gazde” i vratiti se njima poslije obavljena posla!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)