Lustracija.

Najsvježiji razlog za lustraciju je “bal udbaških vampira” u organizaciju njihova člana i pravnog zaštitnika Ante Nobila!

Ako ovo nije kap koja prelijeva čašu, onda čaša nikada neće biti prelivena!!!

Piše: Ivan Filipović

Izgleda da je lustracija samo pusta želja hrvatskoga naroda koja će ostati neostvarena.
Većina bivših komunističkih zemalja u Europi je napravila lustraciju, ali ne i na Balkanu, a napose ne u Hrvatskoj.
Za lustraciju treba čvrsta volja novih vladajućih struktura koje su došle dolaskom demokracije i višestranačja u svakoj državi koja je bila komunistička.
Danas političke “elite” u Hrvatskoj i među Hrvatima u BiH prosipaju demagogiju kako je Domovinski rat kriv što nije sprovedena lustracija, jer kao, da se išlo u lustraciju pitanje je kako bi rat završio zbog bojazni od otvaranja novog fronta od onih na koje se lustracija odnosila!?
No, istina je sasvim drukčija.
Kad je koncem osamdesetih godina prošlog stoljeća došlo do sloma komunizma u Europi, pa tako i Hrvatskoj, i kada su promjene bile neizbježne, UDBA i KOS su se pobrinuli da oni i dalje drže sve pod kontrolom!
I izboru između Tuđmana i Veselice za vođu Pokreta Udba i KOS su se odredili za Tuđmana jer on im je bio manje radikalan od Veselice!
Svojim poznatim prljavim igrama su posvađali tu dvojicu, reakcija je bila da svaki od njih pravi svoj blok, a UDBA i KOS staju uz blok Franje Tuđmana.
Postavljaju svoje ljude uz bok Tuđmanu i tako ga drže pod kontrolom.
Kad su vidjeli da je nezavisnost Hrvatske neizbježna postavili su svoje ljude na sva ključna mjesta;vojsku, policiju, Sabor, Vladu, ministarstva,…
S druge strane su one prave desničare pokušali diskreditirati raznim podvalama, a one najradikalnije kao Paradžika, Barišića i ekipu su likvidirali svojim poznatim udbaškim metodama, sačekušama!
Kako se rat bližio kraju tako su i oni shvatili da bi Tuđman mogao početi s lustracijom pa su tada pokušali napraviti državni udar.
Vidjevši da tu ne mogu ništa, a glavna smetnja na njihovu putu su bili Tuđman i Šušak, onda su su koristili jednu od svojih isprobanih metoda.
Zar je stvarno slučajno da njih obadva u razmaku od samo godine umru od iste bolesti?
Smrću Tuđmana i Šuška umrla je i mogućnost lustracije!!!
Previše je onih koje bi lustracija zakačila i na lijevom i na desnom krilu hrvatske politike i stoga se podjednako boje lustracije i jedni i drugi, a ako samo vlast može sprovesti lustraciju tako su i oni sigurni da će se do svoga kraja smjenjivati na vlasti!
Stoga se sve manje i spominje lustracija, osim u predizborno vrijeme kad neki desni spominju lustraciju, a i sami znaju da od toga neće biti ništa, jer kad bi ta tema i došla u Sabor ni oni ne bi ruku digli za lustraciju!?!?
Realno gledajući već pomalo kasno za tu lustraciju, ali, treba napraviti jednu drugu lustraciju!
Treba lustrirati ili onemogućiti vlast svima onima koji su u vrijeme stvaranja Nezavisne Hrvatske napustili Sabor kad se glasovalo o samostalnosti Hrvatske, pobjegli ili dezertirali, ili na bilo koji način izbjegli sudjelovati u stvaranju i obrani Domovine!
A napose treba lustrirati sve one koji su sudjelovali u okupaciji Hrvatske kao vojnici, četnici, sekretarice, ili peta kolona, a čija su braća i rodbina bili agresori na Hrvatsku!
Ako to ne napravimo bojim se da su žrtve bile uzaludne!!!
Dokle god to ne napravimo na Brijunima će se šepuriti agresori, u Hrvatskom saboru će nam se rugati agresori, hrvatskom kulturom i obrazovanjem će harati agresori, hrvatskom policijom će također harati agresori, europskim integracijama će upravljati agresori, mnoge lokalne uprave će voditi agresori!
Ako to ne uradimo i dalje će se silovatelji koji danas rade u hrvatskim institucijama rugati i smijati svojim žrtvama koje svakodnevno sreću, u Nezavisnoj Hrvatskoj!!!
Braćo Hrvati, grobovi nam oprostiti neće ako i dalje nijemo posmatramo kako agresori ponižavaju žrtvu u vlastitoj Domovini, a samo lustracijom svih naprijed nabrojanih možemo barem donekle ispraviti nepravdu!!!Jesmo li spremni na to???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)