Soli Pero, soli!!!

Kao da čujem iz daljine glas koji dopire iz usta osobe koja sve konce ramske politike drži u svojim rukama, a Eso se zove, kako govori, soli Pero, soli, bolje to posoli!!!

Piše: Ivan Filipović

Uzdol je živa rana hrvatskoga bića koju sole pojedini kćeri i sinovi iz vlastitog naroda!
Kad sam nedavno pričajući s prijateljima s Uzdola o Spomen obilježju čuo da je Mural koji je urađen na zidu zadružne zgrade postao sporan malo sam se zamislio.
Prvo sam pomislio na “zadrugare” da je to njihovo maslo, pošto znam da su radili svašta, od rata do sada.

No, o tome će ići posebna priča baš posvećena Z.Z. iz Prozora koja je mijenjala nazive, ali i puno toga u i oko Zadruge!

Nisam mogao vjerovati da ima tako pokvarenih Hrvata da im može smetati Mural oslikan u čast Treće bojne i svih branitelja Uzdola!??

Ponukan nevjericom napisao sam tekst “posvećen” Zadruzi koji sam baš ovih dana kanio objaviti, ali morati će malo pričekati.

Današnja sjednica O.V. je bacila sasvim drugo svjetlo na Mural i igre oko Murala.
Danas je jasno kao dan da je Mural trn u oku koalicijskom partneru koji drži sve u svoje tri ruke, pa je provukao kroz uši partnerima kako taj Mural bode oči njima!
No, ne smeta im što oni opet ubijaju one koje su ubili 1993.!

Naprotiv, dodatno uživaju u tome da svako malo pospu soli po Uzdolskim ranama, ili osobno, ili zapovjede poslušnicima iz koalicije koji će za vlast učiniti sve!!!
Sad je puno jasnije kako za Spomen obilježje nema novca iz proračuna, a za đilkana Tvrtka ima koliko treba!
Koliko nekim Hrvatima vlast pomuti razum da su spremni gledati kako im oni isti što su ubijali po Uzdolu i ostalim dijelovima Rame i BiH opet pucaju u ubijene i bacaju sol u još svježe rane!!!

E pa drugovi, dosta je!!!

Dosta je gaženja po prolivenoj krvi naših suboraca!
Dosta je ponižavanja onih koji su Vam osigurali da budete tu gdje jeste!
Ovaj narod može trpiti dugo i svašta, ali jednom kad mu prikipi, spreman je na sve!

Sjetite se kako su završavali mnogi koji su tlačili vlastiti narod, istina neki su stekli “vječnu slavu” kao Vaš ljubljeni Tito, ali neki su i osjetili gnjev naroda, kao njegov prijatelj Čaušesku!
Po svemu viđenom bliže ste Čaušesku!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)