Ne diraj u moje, sunce li ti tvoje!

Kad sam počeo objavljivati ono što bih napisao, ili barem dio toga jer teško da će ikada biti objavljeno sve, tapšali su me po ramenima, čestitali, “hrabrili”, uvjeravali kako samo trebam nastaviti…
Sve dok se i dio njih, ili njihov netko, nije pronašao u tim pisanjima.
E, onda bi mi “prijateljski” sugerirali kako sam otišao “preširoko” i “preduboko” pa ne bi bilo loše da malo usporim, malo “spustim loptu”, malo biram ljude i događaje!?
Uvjeravali su me kako to šteti “nama” i “našoj stvari”, jer sve što oni rade je u interesu “nas” i ” naših stvari”!
Razumiješ li?
Ja to nisam razumio.
Onda su me počeli drukčije uvjeravati, bojkotom, prestankom objavljivanja, sve rjeđim susretima i druženjima sa mnom,…
Taj pritisak me “otrijeznio”!
Shvatio sam da se ne radi ni o “našoj” stvari ni o ideološkim shvaćanjima tih stvari, niti o zaštiti “naših” interesa, ni o kršenju istih, već se radi o osobnim interesima!
U ogromnoj većini mojih osvrta ljudi kao osobe nisu bili tema, tema su bili njihovi postupci, djela, nedjela koja su graničila sa zdravim razumom ili barem normalom.
Nikad mi nije smetalo zašto određena osoba ili skupina rade određene poslove, poglavito političke, smetalo mi je kako ih radi i u čije ime ih radi!
Nije mi smetalo ako u ime bilo kojega naroda političke poslove obavlja bilo tko iz tog naroda kome je taj narod dao legitimitet na izborima.
No, smetalo mi je i uvijek će mi smetati ako bilo tko u ime bilo kojeg naroda obavlja dužnosti na temelju raznih političkih smicalica i prevara, a posebno mi smeta kad jedan narod drugome narodu bira političke predstavnike!
Svaki narod koji na izborima bira svoje predstavnike ima pravo sebi izabrati onoga koga oni žele, pa ma tko to bio, bez ičijeg uplitanja sa strane.
Jer siguran sam da uplitanjem u unutarnje stvari jednog naroda gušite demokraciju u tom narodu jer ga gurate u jedan tor!!!
Jadan je onaj narod koji se usudi drugima birati predstavnike po svojoj volji, a još jadniji su oni koji su svjesni da u svome narodu nemaju nikakve šanse pa traže svoju priliku kod drugih da im je prljavim političkim igrama i silovanjem demokracije nametnu!!!
Ovakva politika kakva se provodi na ovim našim prostorima je najprljavije zanimanje koje poznaje ljudski rod!
Ja bih se usudio reći da je prljavija i ogavnija i od “najstarijeg zanata”!
Sklapaju se nelogične koalicije i savezi, “spajaju” se ideologije, spaja se što se ne da spojiti samo s jednim ciljem, da vladaju u ime naroda, a za osobnu korist i protiv interesa onih u čije ime su tu!
Čudne su neke gospodarske “strategije” na djelu, čiji ciljevi nisu jasni nikome osim onih koji ih sprovode!?
Od zdravih i perspektivnih gospodarskih društava prave se invalidi, vjerojatno samo s ciljem da se pojedini moćnici dokopaju tih društava po bagatelnoj cijeni!?
Oni što bi trebali skrbiti o domaćoj proizvodnji i koji za taj posao dobivaju ogromna sredstva bore se i štite uvoz svega i svačega, a na štetu domaćeg čovjeka i njegovog krvavog znoja i truda!!!
Ako bilo što kažeš što je gola istina, a što ukazuje na nepravdu, namjernu ili slučajnu, sasvim svejedno, odmah te proglase tamo nekim “nazadnjakom”, slabim patriotom, rđavim nacionalistom, lošim domoljubom ili jednostavno izdajnikom roda svoga.
Jer eto, ti si se drznuo progovoriti o nečemu što je za sav normalan svijet lopovluk i kriminal, a samo za “njih” je “naša stvar” i “nacionalni interesi”!?!?
Takva politička strategija ne priznaje kompromise, ili si s njima ili si protiv njih, a samim time i protiv naroda svoga!!!!
Stanem i razmislim, svašta mi pada na pamet, a onda se sjetim kako je Platon rekao; ” Nitko nije toliko mrzak ljudima kao onaj koji govori istinu”!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)