Mi ćemo se potrudit da živi uspomena na vas!!!

Obilježili smo 52. obljetnicu dolaska Osvetnika Bleiburga

Piše: Ivan Filipović

Prije svega bih pohvalio organizatora, HKDD, za iznalazak puno prikladnijeg ali i jednostavnijeg pristupa obilježavanju, premjestili su mjesto obilježavanja s Raduše u Gornju Ramu.
Dakle, Misa za sve poginule Osvetnike Bleiburga služena je u župnoj crkvi u Rumbocima, poslije toga je bilo paljenje svijeća, polaganje vijenaca i molitva Opijelo, prvo kod spomenika našega Ramljaka Ilije Lovrića, sudionika i člana te skupine, a potom na Izlazu kod spomenika svim poginulima iz te skupine.
Poslije toga je po običaju priređen ručak u Ramskoj kući na Makljenu.
U punoj crkvi u Rumbocima vidjelo se da Rama nije zaboravila, ni ta vremena ni te ljude, istina, bilo je i onih iz drugih mjesta.
Kao što rekoh na početku pohvala za organizatora jer oni koji su redovito odlazili na Radušu znaju dobro što znači otići na Radušu.
Na Radušu se nije moglo otići bez terenca, dakle, preduvjet za ići na Radušu je imati ili naći terenca, ili naći nekoga s terencem pa sjesti.
Evo, ove godine je omogućeno svima koji nemaju terenca doći u crkvu i kod spomenika, poslušati Misu i odati počast, dakle, zato još jedanput pohvala organizatoru.
Istina, ovo je prva godina ovako, a vjerojatno će svaka sljedeća imati i masovniji odaziv, barem vjerujem da će biti tako.
E sad, da okrenem i onu drugu stranu medalje, dakle, ja ne bi bih ja kad ne bih spomenuo ono što sam vidio, a što drugi ili ne žele vidjeti i spomenuti, ili zaista ne vide pa samim time nemaju što ni spomenuti?
Dakle, prva stvar koja me je, kao čovjeka, kao Hrvata, kao Ramljaka pogodila je činjenica da nitko iz aktualne službene općinske vlasti nije našao potrebe ni vremena doći ni za Misu ni kod spomenika!!!
Što ih priječi, ne znam, čak i ne želim znati, vjerojatno oni znaju, a što god je ne služi im na čast!!!
Ti su ljudi navijestili Slobodu hrvatskome narodu!
Oni su ju platili svojim životima i svojom krvlju, a 20 godina poslije su ju mnogi Ramljaci platili svojim životima i krvlju!!!
Dakle, ni jedna ni druga žrtva tim režimlijama nije dovoljna da dođu, pa makar i reda radi, odati počast tim ljudima!!!
Koliko je to otišlo daleko da nitko od medija koje financira i kontrolira taj režim nije doša vidjeti niti izvjestiti, ni slova o tome, to za njih nije vijest!!??
I druga stvar što mi zasmetalo, možda čak i više od nedolaska režimlija, jer poznajući ove režimlije od njih, barem ja, nisam bolje ni očekivao, ali ova druga stvar me je dobro pogodila.
Ne znam tko je za to kriv ili odgovoran niti želim znati pa neću nikoga ni kriviti, neću ni od koga tražiti odgovornost, ali hoću primijetiti i hoću to podijeliti s javnošću.
Dakle, radi se o predvodniku misnog slavlja u Rumbocima.
Nisam čak ni znao tko je misnik dok na kraju župnik nije predstavio njega i drugoga kolegu na oltaru.
Kad je izgovorio ime misnika koji je predvodio misno slavlje ja sam se naježio!!!
Misno slavlje je predvodio PEDOFIL koji je pobjegao iz Australije od australskog pravosuđa zbog pedofilije i skrasio se ovdje u BiH i evo sad u Rami.
Dakle, ne želim analizirati ni tražiti krivca, ali sama ta činjenica da na ovaj dan i na ovu prigodu dođe pedofil, meni je neshvatljivo!!!
To je za mene dno dna!!!
Opet ponavljam, to je moj stav i moje mišljenje, ne želim ga nikome nametati ali ga ne želim ni prešutjeti!!!
Ja se s time ne slažem i nikad se neću slagati, ne tražim ja čak ni osudu za tu njegovu perverziju, pedofilstvo, ako je pobjegao od australskog pravosuđa, sudit će mu Bog, sudit će nam svima.
Ali nikad se ne modu složiti s time da takvi likovi dolaze na ovakve dane, to je ispod svake razine!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)