Još jedna obljetnica bez režimlija!!!

Jedna stara izreka kaže, ” podaj čovjeku vlast u ruke i spoznat ćeš kakav je”!!!

 

Piše: Ivan Filipović

Obilježili smo još jednu obljetnicu osnutka Hrvatskog Vijeća Obrane, 32. po redu.

Osnivanjem HVO-a te 1992. godine Hrvati su sebi stvorili okvir za opstanak, i činjenica je da tamo gdje je postojao HVO opstali su i Hrvati, naravno, ima iznimki gdje se nije moglo ostati i opstati.

Evo mi smo u Rami obilježili 32. obljetnicu HVO-a.

Ja bih ju nazvao obljetnicom ponosa i još više zaborava!!!

Dakle, malo ponosa donose oni koji su bili nazočni na obilježavanju, ali, nikad manje Ramljaka nije bilo na obilježavanju, ali sam siguran da su ti koji su bili došli s ponosom.

Sve je više zaborava, a taj zaborav čini to da je sve manje Ramljaka na tim obljetnicama.

Što je malo sudionika toga vremena, branitelja iz HVO-a, tome su dobrano doprinijele i politike koje se vode u ime hrvatskoga naroda, a uglavnom protiv toga istoga naroda!

Premalo se vodilo računa o braniteljima, o zaslužnima, i oni su bili prisiljeni na odlaske trbuhom za kruhom, a u prve redove su se ugurali razni dezerteri, ratni profiteri, poratni profiteri, “privatizatori i okupatori ” svega što je bilo iza prve crte obrane, odnosno u zaleđu bojišnice!!!

I to je jedan od razloga što je nedostatak ratnika s prve crte.

Međutim, nema ni razloga, a još manje opravdanja za ne dolak političkih vlastodržaca naše općine.

Dakle, nitko iz režima Joze Ivančevića nije bio nazočan toj 32. obljetnici, ali baš nitko!!!

Svi su se krili u onoj novoj zgradi općine ili pili po obližnjim kafićima, a nisu našli ni potrebe ni vremena doći tih nekoliko minuta i izraziti zahvalnost onima koji su svoje živote dali za Slobodu!!!

Neki kažu da je Jozo ucijenjen od Muslimana da se ne pojavljuje na takvim obljetnicama, jer to im je, kao,  jedan od glavnih uvjeta za potporu na izborima, što možda donekle i ima smisla, što je donekle i točno, ali, zasigurno to nije i jedini razlog njegovoga ne dolaska.

Sjetimo se onih vremena kad su ahdnamaši iz Sarajeva tražili načina kako razvaliti HDZ u Rami i preuzeti kontrolu nad Ramom.

Pokušavali su na razne načine, kroz razne stranke, strančice, pa i kroz Udruge, i sve je bilo bezuspješno, tada su u razgovoru s Priučenim Čovjekom koji im je bio koordinator na terenu, priznali da su im svi pokušaji pali u vodu, a jedini način je razvaliti ga iznutra!!!

Ali, moramo imati unutra nekoga “jakoga”, karizmatičnog kome narod vjeruje, a koji nije opterećen nacijom, e tada je Priučeni Čovjek radosno uskliknuo, “pa boga ti, imamo takvoga”!!!

I taj je, evo, pokazao kroz sve ove godine  tu svoju anacionalnost!!!

Dakle, taj lik je sve podredio samo interesu, samo interesu i samo interesu, naravno osobnome i onih oko njega neizbježnih!!!

Nikakva nacija, nikakvi poginuli, nikakvi branitelji, to njega ne zanima, on je sebi svojom politikom kupovine osigurao dovoljan broj ruku da može krvnički krčmiti Ramu!!!

One koji mu nisu podložni je otjerao u svijet bijeli i nisu mu više nikakva prijetnja!!!

Dakle, što god je od ovo dvoje točno, ja osobno mislim da je i jedno i drugo u igri, da tu ima i ucjene od tih njegovih odanih Muslimana i koalicijskih partnera, ali puno više ima njegove anacionalnosti!!!

Priučeni Čovjek je njega stvorio kao pobunjenika i zna on dobro  o njemu sve, i to je jako dobro iskoristio, u materijalnome pogledu.

Gore od svega to što taj jadni ramski narod to ne prepoznaje!

Što to branitelji ne prepoznaju!

Što oni čiji su očevi, braća, stričevi, muževi, ginuli i poginuli za Slobodu i za Ramu, daju mu bezuvjetnu potporu, možda i nije bezuvjetna, možda je plaćena!

Jadnije od svega, pa i njegove anacionalnosti je činjenica da ramski čovjek, ramski branitelji, potomci poginulih Ramljaka, ucijenjen od strane toga anacionalnoga režimlije!!!

Dakle, pljunuli su na krv svojih poginulih, a zbog sitnih interesa, gledajući kako im oni koji su im pobili najmilije odlučuju o svemu u Rami!!!

SRAMOTA!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)