Bosnom opet odjekuju čudni zvuci, čudnih “glazbala”!!!!!!

Jesu li EU emisari u akciji dobivanja BiH zbog BiH kao istinske vrijednosti ili kao potencijalne terorističke opasnosti???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Razletjeli se nekakvi emisari iz EU po BiH kako bi privoljeli BH politike i političare na usvajanje traženih reformskih zakona.

Napada se sa svih strana, “tuče” se iz svih “oružja”!

Zamislite kad je i predsjednik vlada Nizozemske, u odlasku, došao u BiH dati potporu!??

Dakle, poznato je da je Nizozemska pod njegovim predsjedavanjem Vlade bila najžešći protivnik proširenja EU, poglavito na na taj “Zapadni Balkan”.

Ali eto, dolazi čovjek u trenutku kad gubi vlast i kad više ni o čemu odlučivati.

No, ne dolazi on baš raširenih ruku prihvatiti BiH u EU, bezuvjetno, on dolazi oprati političku savjest Nizozemske koja je uprljana pa i okrvavljena 1995. godine u Srebrenici!!!

I zaista, prva destinacija mu je bila Srebrenica.

A iz toga je zaključak sljedeći; nije on došao dati potporu BiH političarima ni za što, jer je svjestan da je političar koji je ostao bez vlasti, odnosno moći, i da ga se neće pitati ništa, ali je došao oprati savjest nizozemskih vojnika koji su dozvolili događanje Srebrenice, e to je on došao oprati!!!

Dakle, predsjednika vlade Nizozemske, u odlasku, ne zanima BiH kao članica EU, apsolutno ga ne zanima, i da se on pita, da on odlučuje, BiH nikad ne bi ušla u EU, ali, je iskoristio priliku pranja ili pokušaja pranja savjesti, jer to je toliko prljavo i krvavo da je teško oprati!!!

Što se tiče ostalih diplomatskih aktivnosti dužnosnika EU, ja bih to nazvao, mlaćenje prazne slame, da ne budem grublji!!!

Jer, svima je jasno, ali baš svima, i domaćim i strancima, da ako čekali da BiH ispuni uvjete za ulazak u EU i NATO, BiH nikada, ali baš nikada neće ući u te asocijacije!!!

Dakle, priča je jasna kao dan.

Tu su zapravo tri politike koje imaju tri različite namjere i cilja.

Srbi su službeno za ulazak u EU i službeno protiv ulaska u NATO!!!

Muslimani su službeno i za jedno i za drugo, a potajno se još nadaju nekom novom otomanskom carstvu!!!

Jedino su Hrvati, natjeranim tim političkim marketingom Srba i Muslimana, istinski zagovornici ulaska BiH i u EU i u NATO, jer su svjesni da bi ulaskom BiH u te asocijacije prestala i njihova majorizacija, barem u nekom obliku i za neko vrijeme!!!

Stoga kažem da je ova priča mlaćenje prazne slame.

Ali tu nije kraj.

Najvjerojatnije će BiH biti otvorena vrata za pregovore, bez obzira što ona neće ispuniti ništa od zadanog, ali će joj EU ponuditi pregovore tek da ne ostane iza zatvorenih vrata i na vjetrometini nekih drugih čudnih političkih igara i kombinacija koje su baš aktivne i dobro se osjete na ovome trusnome području koje neki zovu Balkan!!!

Stoga će BiH dobiti tu prigodu da pregovara, i vjerojatno naša generacija neće dočekati završetak tih pregovora.

Ja se iskreno nadam da ćemo barem doživjeti raspad EU, ovakve kakva je, i vraćanja nacionalnih država na političku scenu diljem Europe!!!

Ovo što se radi s BiH, u političkom smislu, je klasični CIGANLUK, onaj politički CIGANLUK koji BiH mami, vabi, zove, nudi, obećava, i ako ništa od toga ne upali onda će nas primiti takve kakvi jesmo, dati će nam šansu da pregovaramo.

Ja to zovem klasični CIGANLUK!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)