Mutne igre svjetskih moćnika

Samo NATO može uhititi Milorada Dodika, kažu neki s domaće političke scene.
A ja kažem, pa oni su i stvorili Dodika i drže ga baš takvoga jer im treba!!!

Piše: Ivan Filipović

Zapravo, to nema veze sa zdravim razumom, jer zapad, te zapadne sile koje čine, između ostaloga i NATO, su i napravile BiH ovakvom kakva je.

Dakle, napravili su je nemogućom državom.
Zaustavili su rat na pola puta.

Nisu dozvolili da se borbama riješi pitanje koje je, između ostalih, i izazvalo rat, da se riješe i granice i teritorij, oni su zaustavi kad su oni osjetili i odredili DOSTA, skrojili si ju tako kako su ju skrojili, dakle nakaradno, nogavicu su zašili na mjesto rukava, rukav na mjesto džepa, tako da su i noge gole, i ruke gole, i džepovi vise…

Dakle, napravili su ništa!

Oni su bili svjesni što rade, bili su svjesni što su napravili i stoga su od samoga početka stavili to čudo od države u status protektorata!!!

Nametnuli su protektora, poslali mu vojnu postrojbu iz NATO da ga čuva i da ga drži na vlasti.
I onda su polako zavrtali ruke narodima koji tu žive, odnosno njihovim politikama.
Prvo što su napravili je vlast od ratnih neprijatelja.

Još jučer su se vodile borbe na ratištima, ubijali su Srbi Hrvate, Hrvati Srbe, Srbi Muslimane, Muslimani Srbe, Hrvati Muslimane, Muslimani Hrvate, i onda su stranci prekinuli ratovanje, rekli im dosta je ubijanja za danas, hajde spavajte jer sutra ćete praviti vlast!!!

I vođe zaraćenih naroda dobili su zadaću napraviti vlast.

Rečeno im je, ovo vam je pravilo, 51 % će imati Hrvati i Muslimani, a 49 % Srbi.

U onome dijelu gdje su Srbi, Srbi će imati apsolutnu vlast, ovi drugi će imati formalne predstavnike koji se neće pitati ništa i koji neće odlučivati ni o čemu.
A drugom dijelu kojeg su nazvali Federacija su stavili paritet, pola vlasti Hrvatima pola vlasti Muslimanima.

I to je funkcioniralo nekoliko godina dok nisu ti protektori počeli pokazivati svoju moć, počeli dokazivati narodima ovoga protektorata tko je gazda u kući!!!
Onda su na temelju Srebrenice i stradanja Muslimana u Srebrenici s kojim Hrvati nemaju nikakve veze niti je Srebrenica u Federaciji, pogodovali Muslimanima na štetu Hrvata.

Nisu, dakle, pogodovali Muslimanima na štetu Srba koji su počinili taj zločin u Srebrenici, ne, nego su pogodovali Muslimanima u Federaciji na štetu Hrvata!!!

I tako su Hrvati od jednakopravnog naroda u Federaciji postali skoro pa nacionalna manjina!!!
Zadržali su naziv konstitutivnog naroda, a po svemu drugome su manjina, od sastava Vlade koja je prekrojena tako da danas Muslimani mogu svaku odluku donijeti bez suglasnosti Hrvata!!!

U parlamentima također, jedina brana apsolutnoj dominaciji je Dom naroda, ali i tu rade razne malverzacije pa razne muje i sulje izjasne se kao “Hrvati” samo da zauzmu hrvatske pozicije i da preuzmu pod kontrolu i tu zadnju branu što su dva navrata i napravili i formirali su vlast bez volje hrvatskoga naroda, voljom tih muja i sulja koji postadoše halah Hrvati pa im se priklonili po neki željko, lijan, uz blagoslov ponekog ahdnamaša, i oni su činili vlast.

Do 2000. godine iz politike, barem one visoke, su pometeni svi hrvatski kadrovi koji su imali izravne veze s ratom, pometeni su, smijenjeni i maknuti s političke pozornice, barem s onih visokih razina, možda je nešto ostalo po lokalnim razinama.

U Muslimane nisu dirali!

Najradikalniji i najveći zločinci su ostali na najvećim pozicijama, od ministarskih do člana predsjedništva Izetbegovića koji je imao apsolutnu kontrolu nad AID-om, najvećim zločincima koji je kasnije preimenovan u neke državnu agenciju!!!

Ti ljudi su i danas dani na vrhu, možda su sad počele te unutar muslimanske frakcijske čistke, koje će opet zamijeniti slični.

A Hrvati koji su ratovali su maknuti.
U Srba se isto nešto dogodilo, protektori su neke poskidali iz ratnih kadrova i doveli Milorada Dodika!
Milorad im je tada slamka spasa, em dolazi iz partije koja u nazivu ima “socijaldemokrati”, em nije bio ratnik, bio je švercer, ratni profiter, i on im je kao takav bio idealna zamjena za ratničku ekipu okupljenu oko Karadžića.

Dakle, ti protektori su instalirali Dodika kao spas iz reda Srba.
On se i ponašao sukladno očekivanju protektora, čak je genocid u Srebrenici nazivao genocidom prije presude!!!

Uz to je davao razne izjave koje su budile nadu da i među Srbima ima razumnih političara!!!
Kako je vrijeme odmicalo, Milorad ojačavao, bahatost je preuzela Milorada u potpunosti!!!
Još je uz tu političku bahatost postajao sve bogatiji što također daje dozu bahatosti!!!
Nije se Dodik libio više ničega.

Počeo je prkositi i tim protektorima i svima drugima, ali uvijek uvijek radeći na principu lastike.
Rastegni dovoljno, kad osjetiš da bi moglo puknuiti, popusti, i to tako uspješno radi već godinama pa i desetljećima.

Dakle, nikakav problem nije ni NATO-u i EU ni toj ekipi koja je zadužena za nadzor nad BiH, riješiti Milorada Dodika, to se uradi u trenutku.
Ali, to njima nije cilj.

Oni samo bacaju priče, te dimne bombe u javnost.
Uveli mu sankcije.
Koje sankcije?
Milorad nikad bogatiji, Milorad nikad slobodniji!!!

Milorad uzme helikopter iz Srbije i leti u hrvatsku, na Hvar, ulazi u NATO u EU bez da itko pokuša zaustaviti to!!!

Ma kakav NATO kakva EU, to je samo hrpa birokrata koja gleda sebe obogatiti, a Milorad im ulazi u teritorij kad god poželi, zrako, cestom ili vodom!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)