Vukovar i licemjerje oko njega!!!

Još dugo ću se osvrtati na 18. studeni ove godine, jer puno toga sam vidio i moram podijeliti s javnošću.

 

Piše: Ivan Filipović

 

Dakle, danima prije odlaska u Vukovar slušalo se i čitalo o organiziranim odlascima u Vukovar.

Organizatori su bili, uglavnom Udruge, a ponegdje i same općine.

Danima se pripremalo i pozivalo braniteljske populacije i njihove obitelji da se prijave.

Udruge su organizirale prijevoz i pozivale branitelje da se prijave za odlazak u Vukovar.

Po raznim portalima  i radijskim postajama iz susjednih općina se moglo pročitati i čuti pozive i organizacije na odlazak u Vukovar.

Međutim, iz naše općine ni slova.

Zapravo, godinama je praksa da ta jedna skupina “narodnih heroja”, o trošku općine, dakle našemu trošku, odlaze u Vukovar bez javnog ili šireg poziva braniteljske populacije!!!

Dakle, uvijek, svake godine idu iste face.

Možda tek po neka faca se promijeni ako slučajno netko odustane, ali uglavnom su te iste face tih “narodnih heroja” koji su sebi umislili  da su oni Bogom dati da o našem trošku idu u Vukovar.

Od kad se ide u Vukovar nikad nitko od branitelja našega kraja nije otišao u Vukovar u toj “ekspediciji” o općinskom odnosno našemu trošku!!!

Nije da nije imao tko ići, nego nije bilo mjesta za obične branitelje među tim “narodnim herojima”, jer oni su povlašteni!!!

U Vukovaru sam sreo puno Ramljaka, pristiglih sa svih strana, iz Rame, iz Zagreba, iz Popovače, iz Zadra, iz Austrije, iz Njemačke, koji su u svojoj režiji i o svome trošku došli odati počast Vukovaru i vukovarskim žrtvama!!!

Dakle, oni se nisu uzdali ni u koga niti se smatraju većim i od koga, naprotiv, smatraju se normalnim i dovoljno malenim da su spremni o svome trošku otići i odati poštovanje tim VELIKANIMA koji su sve što su imali dali za Hrvatsku, dali su svoje živote!!!

Čast mi je što pripadam ovoj drugoj skupini, ovoj skupini običnih, mali Hrvata svjesnih kojim VELIKANIMA se ide odati poštovanje, i što ne pripadam onoj skupini umišljenih “narodnih heroja” koji su zapravo sami sebi svrha i koji tamo odlaze tek da budu viđeni!!!

Da im nije egoizam udario u te glave ne bi to radili.

Da su kakvi normalni, taj besplatni odlazak bi ustupili učenicima iz ramskih škola, a svoj odlazak bi sami financirali ili ne bi išli!!!

Ali, čudna je stvar kad “zasluge” nadvladaju razum!!!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)