Puna potpora zdravstvenim djelatnicima!!!

Ne bi zdravstveni radnici štrajkali bez ljute muke, ne bi sigurno, jer njihov poziv je takav da ništa ne može zaustaviti ili spriječiti pomoć bolesnom ili unesrećenom!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Međutim, evo svjedoci smo kako je našoj županiji zdravstvo svedeno ispod svakog dostojanstva!!!

Znam sigurno da je ogromna većina zdravstvenih djelatnika živi po Hipokratovoj zakletvi, unatoč minimalnim uvjetima rada i naknade za taj rad!

Naravno, ima i kod njih iznimki koji su pogazili i Hipokratovu zakletvu i liječničko dostojanstvo i etiku, ali sam nekako siguran da su takvi u manjini!!!

Ali, za one koji upravljaju zdravstvenim sustavom i zdravstvenim ustanovama to se ne može reći, jer je puno primjera gdje su zdravstvene ustanove u debelim dubiozama, a njihovi upravitelji s nikad debljim bankovnim računima!!!

Što je to tako?

Pa vjerojatno zato što politike postavljaju uprave, a tim činom uprave postaju političari.

A čim liječnik postane političar gube svi, i politika i liječnički sustav ali i narod, zapravo narod najviše gubi!!!

Mogu sa sigurnošću reći da su mnogi dobri liječnici prelaskom u politiku prestali biti dobri liječnici i postali loši političari!!!

Te politike koje upravljaju svime pa i zdravstvom su zdravstvene ustanove pretvorile u svoje izborne baze!!!

Natrpalo je tamo svega i svačega, puno bespotrebnoga ali politički odanoga, i takvi sustavi jednostavno padaju pod teretom financijske neodrživosti!!!

Ako su potrebe tih ustanova višestruko prekoračene brojem uposlenih poslušnika financije koje su predviđena za stvarne potrebe ne mogu zadovoljiti ni blizu!!!

Stoga se gomilaju dugovi ali i nezadovoljstva.

I zaista je tužno gledati kako te političke bahatosti plaćaju zdravstveni djelatnici, poglavito sestre u bolnicama, kojima se uz mizernu plaće ne uplaćuju doprinosi!!!

A u isto vrijeme oni koji su krivi za to sve bogatiji i sve bahatiji!!!

Stoga, apsolutna potpora djelatnicima zdravstvenog sustava, ali i poruka, UZMITE STVARI U SVOJE RUKE, riješite se tih karcinoma, jer svijet bez vas ne može, a bez njih može čak i bolje!!!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)