Jebeš hrabrost bez ponosa!!!

Izdaja je posebna po tome što nikada ne dolazi od neprijatelja, a mi Hrvati smo posebni po tome što ju nikada ne prepoznamo!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Mi se danas, 2023. godine, kao,  čudimo kako su nam, eto, hrvatske politike glasovale ili glasuju za oficire “JNA” koji su ubijali Hrvate u zadnjem ratu, a koji su “JNA” zamijenili s jednom drugom armijom, “A-BiH”, a zapravo bježimo od činjenice da su i unutar HVO-a glavnu riječ vodile te iste snage!!!

Ti isti oficiri “JNA” koji su prešli u HVO, neki ranije, a neki kad je već viđen raspad te njihove države i vojske, su zaposjeli zapovjedna mjesta od lokalnih brigada do Glavnog Stožera!!!

Njih nije bilo tamo gdje se ginulo, gdje se išlo na crtu, pred metak, pred tenk, ne njih tamo nije bilo, ali u zapovjednim strukturama su zauzimali važna mjesta:

Takvi su pravili “planove obrane”, a nisu se puno sekirali jer bilo im je svejedno, znali su da oni nisu ugroženi i njihovi životi nisu ugroženi, jer tamo su bili neki drugi za koje ih baš i nije bilo pretjerano briga!!!

I mi se danas, kao, čudimo što nam je ovako?

Ma ne trebamo se čuditi, jer mi Hrvati smo svoju sudbinu prepustili drugima od samih početaka.

Mi obični mali Hrvati koji smo živjeli za to da imamo svoju Domovinu i svoju Slobodu, mi smo stali na crtu, pred metak, pred tenk, i svojim životima smo obranili i oslobađali!!!

A ti kalkulanti, mahom pristigli iz “JNA” su gledali samo kako pojačati čin i status, zauzeti dobru poziciju i izići iz ovoga svega materijalno ojačani, a o moralu takvi nemaju što pričati!!!

Dakle, imamo čitav niz primjera u HVO-u koji su došli iz “JNA”, oficiri ili podoficiri, danas su generali ili visoki časnici!!!

Njih se dolaskom u HVO gledalo kao nekakva božanstva koja su stigla s onog svijeta i poslana od Svevišnjega za spas Hrvata!!!

A zapravo su bili obični prognanici koji su tražili spas u HVO-u koji su se u konačnici dobro okoristili materijalno, čast iznimkama!!!

Pogledajte malo generale HV-a i HVO-a pa ćete vidjeti koliko je takvih generala iz tih “JNA” struktura, a pogledajte one domoljube koje je hrabrost i prisebnost u ratu iznjedrila, vidjet ćete ogromnu nadmoć, brojčanu, onih iz “JNA” inkubatora, ili obavještajnih službi bivšeg sistema!!!

Ja sam imao prigodu razgovarati s pukovnikom “JNA” iz “RV i PVO”, prevedeno iz ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koji je u činu pukovnika prešao u “A-BiH”, koji je po nacionalnosti bio Musliman, a po uvjerenju Jugoslaven.

Radio je “A-BiH” ali nije prihvatio biti sluga onima koji su manje od njega znali, a to ga je koštalo stagniranja u službi bez mogućnosti napredovanja!!!

Dočekao je kraj rata u činu s kojim je došao u tu “A-BiH”, nije napredovao ni za jedan čin, umirovili ga s činom pukovnika!!!

Ispričao mi zgodu kad su negdje sredinom rata imali neke razgovore HVO i A- BiH, negdje u Središnjoj Bosni i on je bio u izaslanstvu A-BiH, ali kao stručnjak ne pregovarač, a s druge strane pregovore je vodio “general” HVO-a.

Ništa tu čudno ne bi bilo da taj “general” HVO-a nije bio podoficir u “JNA” podložan tome pukovniku!!!

Priča mi, možete li zamisliti koje sam poniženje tada doživio, da ja kao visoki oficir moram salutirati svome bivšem podoficiru?

Eto, takvi čine jezgru vojnih, a na žalost i političkih struktura, koje “skrbe” o Hrvatima u BiH, a tako je i u Hrvatskoj, ako nije i gore!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)