Izdajnički vlastodršci ne daju zarasti vukovarskim ranama!!!

Kao i te 1991. godine kada mnogi na pozicijama vlasti nisu bili svim srcem da se Vukovar obrani, tako ni danas mnogi na pozicijama vlasti bi najradije da se sve to zaboravi i prestane obilježavati!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

10. ožujka 1991. godine održano je postrojavanje nenaoružanih odreda tadašnje općine Vukovar, u Bogdanovcima.

To je bio početak.

10. ožujka 2023. godine obilježena je još jedna obljetnica branitelja Vukovara.

Ništa spektakularno i ništa neobično, rekli bi neki.

Ja bih rekao, ima tu puno toga i spektakularnog i neobičnog.

Dakle, sudionici tih događaja i suvremenici tih vremena znaju dobro o čemu se radi.

Međutim, politike, poglavito aktualna vladajuća politika u Hrvatskoj sve radi da takve događaje minorizira i da ih gurne u zaborav, pa čak i te Vukovarske!!!

Vrhunac licemjerja je kad Vlada pošalje ministra obrane na tu obljetnicu, umjesto da kompletan državni vrh dođe i pokloni se.

Ministru bi se moglo i oprostiti to što on ne zna o obrani ništa i to što je mlad pa nije sudjelovao, ali ne može se oprostiti onima koji su ga poslali!

Slati ministra obrane na takve obljetnice, a u isto vrijeme u vlasti imati četnike, imati one koji su ubijali Hrvate, branitelje i civile, to je vrh licemjerstva aktualne vladajuće politike u Hrvatskoj!!!

Još ako dodaš tome činjenicu da je ta ista vlast izjednačila ubojice i branitelje, i da su agresore svrstali u kategoriju branitelja i imaju isti status u materijalnom i moralnom pogledu, to je vrh licemjerstva!!!

To je sve djelo ove aktualne vlasti, vlast čije kormilo drži Plenković, a koordinate određuje Pupovac!!!

Pogledamo li biografiju Plenkovića i kompletnog vlastodržačkog vrha, nema mjesta iznenađenju kod raznih postupaka, jer to su mahom dezerteri ili agresori!

Nekima su majke “lekarke” nalazile načina da oslobode svoju anemičnu djecu!

Pogledaj ih danas, isti liju krokodilske suze nad Ukrajinom i Ukrajincima, a kad je bila ugrožena Hrvatska i Hrvati nije ih baš bilo briga!!!

Oni su se školovali na tim političkim školama za preuzimanje vlasti poslije rata, bez obzira tko pobijedi, njima je sasvim svejedno jer oni su bili za svaki sustav spremni!!!

Gore od svega toga je šutnja branitelja!

Najmanje što su MORALI učiniti u Bogdanovcima gdje je govorio izvjesni ministar, mogli su mu reći, gospodine ministre nemojte nam ništa govoriti, evo biti ćemo pristojni i nećemo vas udaljiti, ali nemojte govorancija!!!

Vi iz Vlade nemate što reći nama jer s vama upravljaju naši ratni neprijatelji!!!

Eto to su mogli, ali nisu!!!

Opet kažem, takvi politički likovi ne čude, jer oni su dresirani za takve stvari, ali branitelji zabrinjavaju, bili su spremni sve dati , a sad nisu spremni takvima reći; halo, stani, ne govori, šuti i obori pogled!!!

Takvi na ovakvim mjestima trebaju samo oborene glave šutjeti!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)