Što se to događa s nekim likovima???

Je li se kod nekih likova probudila i proradila nacionalna svijet, ili je to samo još jedna glumačka rola koju plasiraju u javnost, a iza koje se, zapravo, kriju neke druge opasne i podle namjere???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ovdje konkretno mislim na neke političke likove, pa i crkvene, koji su bili jedno, a sad se, kao, okreću od toga, ili je to samo farsa, predstava za javnost koja ima neke skrivene namjere, vjerojatno, i ciljeve!?

Sjetimo se Ive Komšić, lika o kojem se sve zna, tko želi znati.

Ivo komšić je komunista od glave do poete, to je njegov izbor, njegovo opredjeljenje i nitko mu to nema pravo osporiti.

On je na prvim demokratskim izborima  borio se za ulazak u predsjedništvo BiH na partijskoj listi, ali u kvoti Hrvata.

Nije prošao, ni blizu, Hrvati su i tada bili plebiscitarni.

Međutim, početkom rata između Hrvata i Muslimana njega je iskoristio Alija Izetbegović, kao etničkog Hrvata, i ubacio ga u Predsjedništvo BiH!

Aliji je trebao za međunarodnu javnost jedan Hrvat koji će pokriti prazan prostor nastao međusobnim sukobom, i našao je Ivu Komšić koji je bio Aliji smokvin list za pokrivanje praznog prostora, a zapravo je bio “dunja na ormaru”, miriše, a nejestiva!!!

Ništa ga se pitalo nije i ništa odlučivao nije, jedino bi se ponekad pojavio pred tv kamerama kad bi to Aliji bilo potrebno, nabacio bi osmjeh i rekao ono što mu je rečeno da rekne!

To je tako funkcioniralo kroz to ratno vrijeme.

Iskorištavali su njega i kasnije, poslije rata, kad bi nastala potreba za Hrvatom na nekim mjestima pariteta, pa bi im on bio najsigurniji jer je lik bez nacionalnih osjećaja, a samim time i bez moralnih kvaliteta, ali, ima hrvatsko podrijetlo i to je dovoljno da bude pa i gradonačelnik Sarajeva iz reda Hrvata!!!

To je nasljedstvo iz komunizma, a mi Hrvati dobro znamo kakvi su likovi mogli biti i u naše ime obnašati bilo kakve funkcije, Dakle, morali su biti 300 % odani partiji i obavještajnim službama!!!

I sad kad je Bakir Izetbegović dobrano pretjerao u nekim stvarima, javlja se Ivo Komšić i negoduje!?

On se protivi tim politikama kojima je služio čitav svoj život!!!

Dakle, Ivo se, ili nacionalno budi, ili bunca u snu???

Što je od toga, to samo Ivo zna, ako i on!?

Te njegove reakcije su naišle na osudu tih njegovih političkih i nekih intelektualnih krugova kojima je on pripadao, s kojima se druži, tu prije svega mislim na taj famozni “Krug 99”, ma što to značilo, .

Ali Ivo je sve preživio, povukao se iz javnosti, vida političke rane i čeka svoju priliku.

Što je on htio postići, opet kažem, to samo on zna, ako i on???

Unutar znanstvenih krugova smo imali čak i Ramljake koji su bili janjičari u službi tuđina koji su iznosili tvrdnje kako su matematički dokazali da nisu Hrvati, odrekli se hrvatstva, napustili Ramu, otišli u Sarajevo, oženili Muslimanke, dobili su djecu, dali su im muslimanska imena, i pazite dobro, oni koji su sve svoje pogazili i popljuvali doživljavaju napade od onih kojima su se uvlačili!!!

Dakle, prepoznali su ih kao ništice koje su spremne pogaziti svoje, a kako će onda poštivati tuđe!!!

Vrhunac tog licemjerstva je pojava lika iz fratarskih krugova, bliskih tim krugovima i toj ideologiji, koji ga sad štite i staju mu u zaštitu!!??

A nije li bilo lakše na vrijeme im ukazati na zablude?

Je, bilo je, ali tko će ukazati kad su i sami bili u zabludi!!!

Od koga braniš, druže fratre, od svojih hababa, i njegovih hababa???

Treći slučaj, opet iz fratarskih redova, “knjigu piše Musa Kesedžija”, što bi rekla narodna pjesma.

Knjigu piše jedan fratar koji se negativno osvrće na ratno djelovanje Željka Komšić, a zapravo je samo rekao istinu, konačno!!!

To se dogodilo u župi u kojoj je taj fratar bio na službi.

I taj fratar doživljava žestoke kritike iz tih krugova s kojima su do jučer bili jedno, bio dobar i zbog kojih je pljuvao po svom narodu, ljudima i događajima!!!

Jednostavno, više se ne zna o čemu se radi, zapravo?

Je li ovo farsa, predstava za javnost, ili je smo svjedoci obraćenja???

Ja mislim da je farsa, gluma, prevara, jer da nije išli bi do kraja!!!

A mogli su napisati knjige: kako sam radio na štetu Hrvata, ili, kako sam izdao svoj narod i bio odbačen od onih kojima sam se priklonio, ili kako sam obezčastio maloljetnicu, e tu su mogli biti vjerodostojni!!!

Ali, neće oni to, oni ovako, malo tamo-malo nazad!!!

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)