Što je, zapravo, 9. “januar”???


Na ovo pitanje postoje mnogi odgovori, ali ja ću reći tri kratka meni najvjerodostojnija:

  1. Srpska agresija na naše domove!
  2. Hrvatsko pripremanje za evidentnu i prepoznatu agresiju.
  3. Muslimansku labilnost i neodlučnost, pa i naivnu nadu kako će se oni provući ispod kapi, što potvrđuje izjava njihova čelnika baš nekako u to vrijeme, “ovo nije naš rat”!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Evo ga, prođe i ovaj “9, maj”, nadnevak koji budi različite osjećaje kao što sam rekao u ova tri kratka odgovora.

Srbima budi osjećaj “državnosti” koja je, zapravo, početak ubijanja svih u BiH koji nisu Srbi, i koji bi čitavu BiH podredili sebi na upravu!!!

Hrvatima budi strah od ponavljanja onoga što su već radili po Hrvatskoj, pa poučeni tim iskustvom Hrvati rade sve na organizaciji obrane svojih domova!!!

Muslimanima nije čak ni maknuo sljepilo s očiju, pa su i tada tvrdili kako ovo nije njihov rat, valjda misleći kako će Hrvati ginuti i njima donijeti slobodu!!!

No, vratimo se u ovo vrijeme, u ove dane.

Ista farsa gleda se već godinama, desetljećima,

Dakle, toga dana defiliraju, do ove godine uglavnom Banjalukom, a sada “Istočnim Sarajevom”, oni koji su krvi i genocidu stvorili tu krvoločnu, zločinačku “RS”!!!

Njezini temelji su krv svih koji nisu Srbi, protjerivanja svih koji nisu Srbi, ubijanje čak i civila koji nisu Srbi, i to je fakat, to je činjenica!!!

Za to nam ne trebaju nikakve sudske potvrde, toga smo svjedoci, mi suvremenici tog vremena i sudionici tih događaja!!!

Ova farsa se radi od završetka rata, oni obilježavaju, slave, proslavljaju, a zapravo prkose!!!

Iz hrvatskih politika ništa, ni slova osporavanja, naprotiv, neki čak i idu “uveličati” tu proslavu!!!

Kod muslimanskih politika ista priča.

Uvijek je oporba bila glasno protiv toga.

Dok je SDA bio na vlasti, a bio je sve do sad, i još uvijek je, nije im smetalo pretjerano, ni taj dan ni ti događaji ni sva ta farsa oko toga!

Naprotiv, njihovi ljudi su bili i danas su na svim ključnim pozicijama koje su dužne izvršiti odluke Ustavnog suda, dakle, i onda i danas su SDA-ovi kadrovi na pozicijama koje mogu izvršiti nalog Suda!!!

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

Nisu ni pokušavali!

Nisu ni pokušavali, “talasali bi” tih nekoliko dana i priča završena, a oni nastavili po svome!

I danas je ista stvar, i danas je ministar sigurnosti Selmo Cikotić, čovjek koji je uz Dževada Mlaću, najodgovorniji za progon, ubojstva i nestanak Hrvata Bugojna od kojih mnogi još nisu ni pronađeni!!!

On je voljom SDA ministar sigurnosti BiH, pored tog ministra sigurnosti prolaze nekakvi ruski vukovi, noćni, dnevni, dolaze u čoprima i bez problema uđu u Sarajevo, šetaju, kurče se, provociraju!!!

I onda SDA digao galamu, traže krivca u tim političkim snagama koje bi trebale formirati vlast!

Okupili su nekoliko tih Udruženja koje drže pod kontrolom, koji su im na sisi, i oni bi kao nešto blokirali, pravili barikade, bune se!

Naravno, s pravom se bune, treba se buniti, ali su oni nemoćni išta napraviti, to može samo riješiti onaj tko ima vlast, a trenutačno je ima SDA, na svim razinama!!!

Ali, oni gurnu te iz Udruženja u prvi plan, idite vi s izjavama, idite čak i s tužbama, kompromitirajte se, i ništa od toga!!!

Oni znaju da ništa od toga, ali, bitno je malo “zatalasati” i pokazati kako su jedino oni “čuvari državnosti”, svi drugi su izdajnici!!!

Jedna pjesma kaže, što će nam krivci, krivci su u nama, gospodo iz SDA, krivci su u vama, jer vi kontrolirate sve, tužiteljstva, sudstva, obavještajne strukture, sigurnost, sve je u vašim rukama!!!

Ustavni sud je rekao svoje, te vaše službe su dužne izvršiti odluke Ustavnog suda!

Ali ne, lakše je ovako, tražiti krivce u drugima, malo “zatalasati” publiku, podignuti adrenalin Udruženjima, stavite im zastavu u ruke o kojoj ništa ne znaju, ni što simbolizira ni što predstavlja, ali eto, mašu s njom i traže krivce, a krvci ih poslali u “akciju”!!!

Samo slijepci ne vide ono što je očito, a očito je da klan Izetbegović nikad ništa nije učinio da zaustavi tu paradu kiča!!!

Njima to odgovara, jer te tenzije su njihov kerozin, njihova pokretačka snaga, i ta ih retorika drži na vlasti sva ova desetljeća!!!

Još samo fali da i vi danas kažete, “ovo nije naš rat”!!!

Vrhunac licemjerstva je kad muslimanski član predsjedništva, Sejdo Komšić, opali onako “ratnički” kako je “RS” ništa, a pogledajte u linku ispod što je govorio prije!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)