Još jedno poniženje Hrvatske od strane Beograda!!!

Srbi u Hrvatskoj vladaju Hrvatskom, upravljaju svim segmentima života, a Hrvati u Srbiji ne upravljaju ni svojim životima, nisu sigurni hoće li ih netko napasti na ulici, u njihovu dvorištu, ali su sigurni da ih sustav neće zaštiti!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Zaista, ali baš zaista, nitko ne može biti licemjeran kao političari!

Evo na žalost, svjedoci smo svakodnevno, a poglavito ovih dana oko pravoslavnog Božića.

U Zagreb je došla ekipa iz Srbije, iz Vlade, tvrde nije službeni posjet, tek vjerski, vođa ekipe je Mali Sloba, Ivica Dačić, desna ruka Slobodana Miloševića i neizbježna karika svih srbijanskih vlasti od Miloševića do Vučića!!!

Poveo je i onoga, ja bih ga nazvao jadnika, Žigmanova, koji je tamo postavljen kao smokvin list četniku Vučiću da može reći, “šta bre hoćete, eto Srbija ima ministra Hrvata”!!!

Dakle, ima ga.

I onda slušamo izjave tih gostiju ali i domaćina, prije svih Pupovca koji je sve to organizirao i po tko zna koji put pokazao Hrvatima tko im je politički gazda, jadno!!!

Zanimljiva je mantra sluge tuđinskoga, Plenkovića, koji se slomi objašnjavajući svoju neizmjernu brigu i zaštitu Hrvata izvan Hrvatske!

Da bi to djelovalo što vjerodostojnije Žigmanov je bio gost jednog od najmoćnijih Srba na “HRT-u”, odnosno YUTELU!!!

Pričao je sat vremena, a ništa nije rekao!

Ministar je, a ne smije prijaviti prijetnje koje mu stižu, i ako ih i prijavi nitko neće poduzeti ništa da nađe ili kazni počinitelja!!!

Možete zamisliti što bi se dogodilo da netko u Hrvatskoj uputi krivi pogled, a tek prijetnju Miloradu Pupovcu?

Digao bi sve institucije na noge, pustio svoj plačljivi glas i kukao kako su tek ugroženi obični Srbi u Hrvatskoj ako se njemu prijeti!!!

Aca s YUTELA šalje u Niš svoju lojalnu novinarku da tamo pronađe neke Hrvate i prikaže ih na YUTELU.

Hajdemo pogledati istini u oči i vidjet ćemo da ova aktualna vlast u Hrvatskoj sklepana od dezertera i četnika ne brine ni o većinskom narodu u Hrvatskoj, Hrvatima, dakle, gaze njihova temeljna prava u korist tih četnika koje su uveli u vlast!

I možete zamisliti kakvu će oni brigu voditi o Hrvatima u Nišu koji su, mahom, u miješanim brakovima, ili su neka vojna lica koja su oženjeni Srpkinjama i ostali tamo, ili su Hrvatice udale se za neke oficire, Srbe, i žive tamo.

Dakle, osobno sam protiv miješanja Hrvatica i Hrvata s bilo kim, poglavito sa Srbima, ali svačije je pravo birati sebi i neka im bude, ali je licemjerno do bola kad hrvatski vlastodršci žele nas uvjeriti u svoju neizmjernu brigu o Hrvatima izvan Hrvatske!!!

Još veća tuga je kad o tome priča čovjek iz Vojvodine gdje se danas dani gaze sva prava Hrvata čiji je on predsjednik. bio do jučer ako nije još uvijek, i u čije ime on sjedi u Vladi Srbije!

On priča o zaštiti Hrvata u Nišu, gdje ih je zanemariv broj, a u isto vrijeme tamo odakle on dolazi, gdje su Hrvati u nekim mjestima većina ili ih veliki broj, nemaju nikakva prava, čak se i glumačke ekipe iz Zagreba napadaju, e to je licemjerje do bola!!!

A najbolji primjer te velike “brige” za Hrvate izvan Domovine smo mi Hrvati u BiH.

Dakle, mi smo konstitutivni narod u BiH, a samim time bez Hrvata kao takvih nema ni BiH kao takve!!!

To je činjenica koju svi moraju prihvatiti, ali koja je mnogima kamen spoticanja!!!

I u ratu smo bili u nezahvalnoj situaciji.

U jednom trenutku smo bili izloženi toj navodnoj trećoj sili Europe, sami, stjerani u svoje manje ili malo veće životne prostore, što bi neki rekli enklave, i tu smo nastojali na sve moguće načine ostati i opstati.

Uz veliku cijenu, uz ogromne žrtve, uglavnom smo i uspjeli, sačuvani su dobrim dijelom životni prostori Hrvata, poglavito tamo gdje je bilo organizirano Hrvatsko Vijeće Obrane!

Istina, postoje neke nerazjašnjene priče i događaji o prodajama i izdajama određenih dijelova gdje su živjeli Hrvati, Bosanska Posavina je jedna od veći enigmi o kojoj ni danas, barem ne javno i službeno, nisu jasne okolnosti gubitka tog dijela životnog prostora Hrvata!

Postoje razne priče, kalkulacije, međutim još se, barem ne u javnosti, ne barata istinom.

U jednom trenutku smo dobili još jednog neprijatelja, po mom osobnom sudu tog  neprijatelja su nam nametnuli obavještajne službe bivše države na čelu s obavještajnom službom bivše “JNA”, KOS-a, oni su nam nametnuli sukob s tim drugim neprijateljem, ali o tome drugi put!

U tom novom sukobu se pojavljuju neke nove enklave, manje ili veće, poglavito u Središnjoj Bosni.

U Središnjoj Bosni su Hrvati opstali, samo i jedino, zahvaljujući dragom Bogu i svojoj odlučnosti i upornosti.

Tu je bilo nekoliko enklava poput Žepča, Lašvanske Doline, Lepeničke Doline, koje su bile apsolutno okružene neprijateljima, negdje s jednima, negdje i s jednima i s drugima!

Tu su najveće cijene plaćene, najveće žrtve pale, ali se opstalo!!!

Kod nas, u ovoj najvećoj enklavi koja obuhvaća manji dio Bosne i veći dio Hercegovine, od Uskoplja, Rame, Tomislavgrada, Livna, Zapadne Hercegovine, pola Mostara i Neretvom do mora, također su se odvijale čudne pa i sumnjive okolnosti kroz čitav tijek rata.

I mi smo bili odlučni i opstali, cijena je bila visoka, žrtve su bile ogromne, ali smo opstali.

I što se događa po završetku rata?

Mi smo sačuvali prostor koji je imao sve oblike i odlike države, granice, zastavu, vojsku, policiju, vlast i sve što državu čini državom!!!

I onda su te nekakve “zaštitničke politike” iz Zagreba sve nam prodale, izdale, i ostali smo bez svega!!!

Strpali su nas u neku zajednicu s Muslimanima koji su bili nekoliko puta brojniji od nas ali s puno manjim teritorijem unesenim u taj Savez!!!

U Daytonu smo dobili, za utjehu, jednakopravnost s Muslimanima u tom savezu zvanom Federacije BiH.

No, to su oni međunarodni protektori svojim nametanjima, uz suglasnosti nekih “zaštitnika naših interesa”, unakazili da danas to ne sliči ni na što!!!

Malo po malo, nametanje po nametanje, svedeni smo na status nacionalne manjine!

Sve to ne bi bilo moguće bez sudjelovanja tih “zaštitnika naših interesa”!

Sjetimo se samo djelovanja tih izdajničkih politika iz Zagreba koje su naše ljude, naše ratnike slali u Hag!

Koji su dizali ruke od nas i upućivali nas na Sarajevo!

Koji su kao predsjednici Vlade dolazili dati potporu uzurpatoru pozicija koje pripadaju Hrvatima!

I dans su neki od tih likova ostali isti, štetočine, neku su pak napravili polukrug i opet bi nam bili “zaštitnici” od svega i svačega!

A zapravo, rezultat svih tih njihovih “obrana i zaštita” je da nas je svaki dan manje, da nestajemo, da nam mjesta ostaju prazna, opustošena, i da smo mi kao narod, ne samo obespravljeni, nego i uništeni!

Nema nas, jednostavno nema nas!!!

Jedno sam siguran, gore nam ne bilo ni da nas nisu ovi “zaštitnici štitili”!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)