Hrvatima je dovoljno malo za sreću, unatoč moru lošega!!!


U moru zla i nepravde dovoljno je i malo dobroga za radovati se!!!


Piše: Ivan Filipović


Glavna vijest ovih dana je spajanje Hrvatske, ujedinjenje Hrvatske u prometnom smislu, spajanje hrvatskog juga s ostatkom Hrvatske, i još čitav niz sličnih naziva, a sve na temu spajanja Hrvatske Pelješkim mostom.
Taj Pelješki most je, zaista je, spojio hrvatske dijelove koji su bili jednim uskim kopnenim dijelom razdvojeni.
Nikako prirodno, nego čisto političkom otimačinom komunista koji su hrvatskoj državi, u svom periodu vladanja, točnije u vrijeme svog stvaranja, oteli mnoge krajeve, mnoga područja i puno, puno hrvatske zemlje!!!
Most je, zapravo, jedna od pozitivnih stvari koja se događa Hrvatskoj i Hrvatima, u ovom periodu, u ovim šugavim vremenima.
Dakle, sad je i službeno spojen hrvatski teritorij kojim se može, autom ili pješke, doći iz jednog dijela Hrvatske u drugi.
I to je za svaku pohvalu, to je hvale vr5ijedno.
Međutim, u to isto vrijeme, Hrvatska je razjedinjena kao nikad prije, razdvojena, podijeljena,…
Unatoč mostu koji doprinosi teritorijalnom povezivanju i spajanju, ove aktualne hrvatske politike, svjesno ili nesvjesno, namjerno ili po nečijoj zapovjedi, rade duboke, najdublje podjele među Hrvatima, među hrvatskim narodom!!!
Podjele se takvog karaktera da obuhvaćaju sve hrvate, bez obzira na mjesto življenja.
Te hrvatske politike, od postojanja ove Hrvatske, su puno zla nanijele Hrvatima u BiH!
A Hrvati iz BiH su prvi ustali kad je trebalo stvarati, braniti i oslobađati Hrvatsku!!!
Onaj dio koji nije otišao u Hrvatsku ostao je u BiH i u istom trenutku je branio svoj Dom, svoju Djedovinu, ali i Hrvatsku sa distance!
Jer, što bi bilo od Hrvatske da nije bilo Hrvata od Livna do Ravnoga?
Mislim da bi Hrvatska bila, ne samo presječena, nego dobrim dijelom i izbrisana, ili u najmanju ruku reduciranja i skraćena nešto slično kao i poslije 1945.!
Dakle, ove politike rade sve protiv interesa Hrvata, i u Hrvatskoj, i u BiH i u čitavom svijetu!
Te iste politike u Hrvatskoj na vlasti održavaju, u najmanju ruku od 2000. do danas, a ono prije je dobrano upitno, barem neki dijelovi, na vlasti drže jugoslavene, napadače na hrvatski teritorij, na hrvatsku zemlju, na hrvatske ljude, ubojice Hrvata, silovatelje Hrvatica i Hrvata, pljačkaša, svega onog najgoreg!!!
Te iste politike, čitavo to vrijeme, a poglavito od 2000. na ovamo, drže na vlasti te ljude, hrvatske jugoslavene, srpske pobunjenike, srpske napadače, srpske ubojice, jednostavno četnike!!!
Ti isti su sve radili, pa i ubijali samu ideju Hrvatske kao Slobodne!
Oni ju ni danas ne žele iako vladaju Njom, i danas joj rade o glavi, i danas gledaju priliku da ju opet okrate, da ju opet opljačkaju, da opet siluju, da opet ubijaju!!!
I onda, jadni narod, hrvatski narod, koji u čitavom nizu tog zla, te tuge i tog jada, zna se radovati jednoj pozitivnoj stvari, jednom malom dobru, a zapravo nisu ni svjesni, ili ne žele biti svjesni, da su apsolutno ugroženi i kao narod i kao država!!!
I da baš ti njihovi vlastodršci rade sve, ali baš sve, da se raseli hrvatski narod, da se tu dovede “neka svježa krv”, prvo u vidu “deficitarne radne snage”, prije toga tjerajući svoju radnu snagu vani, a onda redom, a da od Hrvata naprave brojnu dijasporu diljem svijeta!!!
Sve rade da Hrvatsku opljačkaju, rasprodaju, i da ju tako opljačkanu i rasprodanu dovedu u dužničko ropstvo, i da ju predaju u ruke tih svjetskih moćnika, tih “gospodara” koji žele zavladati čitavim svijetom i koji su na dobrom putu da to ostvare!!!
Dakle, unatoč tim svim činjenicama koje dobar dio Hrvata ne vidi ili ne želi vidjeti, sasvim je svejedno, nađe se trenutak radosti u otvaranju Pelješkog mosta!
On je, zaista, trenutak za radovati se, ali je sve ostalo za dobro razmisliti!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)