Ubiše te dušmani, i to “domaći”!!!

Sretno nam – vam sjećanje na dane Ponosa i Slave!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Na današnji dan 1993. uspostavljena je Hrvatska Republika Herceg -Bosna.

Ona je na terenu već postojala, tamo gdje je bio Hrvat pod oružjem postojala je i Herceg-Bosna, međutim, dok je u Grudama bilo uspostavljanje po crtama bojišnice i rovovima smo bilo mi, mi ratnici, dragovoljci, branitelji koji smo bili ZA DOM SPREMNI!!!

Ali istinski ZA DOM SPREMNI i takvi i ostali!

Ali, mi smo takav narod da sve što volimo uništimo!!!

Pa tako smo uništili i Herceg-Bosnu, kad to kažem ne mislim na narod, na paćenike, na ratnike, na one koji su branili i obranili svoje životne prostore, dobrim dijelom, tu mislim na one političke lešinare koji prelaze iz vlasti u vlast i sasvim im je svejedno kako se zove ta partija koja je na vlasti u tom trenutku, oni ju prihvate kao “najrođeniju” i rade po svome!!!

Dakle, tada je formirana Herceg-Bosna koja je krvlju, ogromnom količinom krvi njezinih najboljih kćeri i sinova plaćena, a u isto vrijeme su neki od tih političkih lešinara krali, pljačkali sve čega su se dočepali!!!

Njima nije ništa bilo sveto osim novca imoći!

Na kraju su nam ju i prodali u Wošingtonu, dokrajčili su nas u Daytonu, i to je to!!!

I danas ti likovi koji su, neki čak bili i na drugim stranama, drže sudbinu ovo malo Hrvata što je ostalo u BiH!

Tužna je to priča, poglavito je tužna za one koji znaju , koji su suvremenici i sudionici tih vremena i događanja, možda ovim mlađima i nije tužna priča kad im se  fino nakiti i ispriča, ovisi o “pripovjedaču”!

Međutim, onaj tko zna stvarno stanje i stvarna događanja, za njega je zaista tužna priča!

I unatoč toj tuzi, tom jadu i toj prodaji, i tom poniženju koje smo doživjeli tada, i kao narod i ponajviše kao ratnici koji su na kraju krajeva iznijeli sav teret na svojim leđima, jer njih nitko nije pitao ništa.

Ti politički lešinari, mešetari, su određivali u naše ime, bez da nas pitaju jesmo li za, i eto, mi smo kad su nam uzeli oružje prihvatili kao fakat, kao činjenicu, kao nešto što se mora, a nije se moralo, ali eto, neka nam je Bog na pomoći!

Danas oni kojima Herceg-Bosna nije značila, koji su i u vrijeme stvaranja Herceg-Bosne bili po tim nekim partijama i njezinim službama, pa i oni koji su bili u direktnim neprijateljskim snagama u BiH, danas odlučuju u ime nas!

Mi i danas imamo snagu to prekinuti, izgleda fali nam volje.

Pa eto, svima kojima je još jedino ostao Ponos i sjećanje na te dane Ponosa i Slave, koji jesu bili krvavi ali su zaista bili dani Ponosa i Slave još jedanput čestitam, jer sve su nam uzeli osim PONOSA!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)