Ima li smisla odgovarati na besmislice???

Piše: Ivan Filipović

 

Dugo sam razmišljao ima li smisla uopće odgovarati na tekst bez smisla?

I onda rekoh sebi barem pokušaj ukazati na očite greške, ili su možda namjere.

“Obraćam se vama kao prijatelj, poznanik i na kraju kao rodijak u prvom i drugom licu jednine (Ja i Ti)”, dakle prva rečenica prepuna neistina i grešaka kao kod početnika.

Dakle, prvo i jedino točno je, mi smo rođaci, a iz konteksta daljnjeg teksta sve drugo je upitno!!!

Rođaci jesmo i to je činjenica, to se ne da mijenjati unatoč možebitnim nečijim željama, no, to nismo mogli birati, na sreću ili žalost, kako kome odgovara!

Radio Rama kao institucija mi je poznata, dobro poznata tako da mi ne treba kronologija njezina nastanka i djelovanja, a o njezinu radu imam svoje mišljenje koje mi ne može promijeniti nitko i nikakve kronologije!

Tvrdnja da direktor mora odgovarati za svakog svog djelatnika je pogrešne, jer takva praksa ubija u djelatnicima osjećaj Slobode i nezavisnog djelovanja, treba pustiti svakome da radi po svojoj procjeni sve dotle dok se taj rad ne kosi sa Zakonom i dobrim ukusom i da stoji i odgovara za sve što je uradio!!!

No, to je stvar Kuće i ne bih se želio miješati, ovo je tek moje razmišljanje!

Dalje, Proslapska planina je slobodno područje i nikad nikome nije oduzeto  pravo hodanja, razgledanja pa i odmora, naprotiv, uvijek smo goste prihvaćali i nudili im gostoprimstvo jer takav smo mi narod, a to će vam potvrditi mnogi koji su ovuda prolazili!!!

No, mi smo oduvijek, a tako će i ostati, bili oprezni prema onima koji hodaju ili snimaju po našem prostoru i još k tome pišu pod raznim PSEUDONIMA!

Na Proslapu se ništa ne krije, osim dobrih ljudi koji ne mogu do izražaja jer nisu podobni, a kako je moguće sve to provjeriti tako je nemogući išta sakriti, no, zar treba išta kriti!?

Nekako nekim čudnim tonom  se naglašava ta struja po Proslapu, te električni pastiri, kao da je to sve nama došlo  po principu Ramatexa???

Gospodo, svaka uložena marka na Proslapu ima svoj tijek kretanja, izvolite provjerite, počnite od “Proslapskog Sunca” pa redom!!!

Nije mi jasno kako jedan objektivan novinar može doći u privatne posjede, snimati i sve to dovoditi u sumnju, a da nije snimio cestu kojom je došao do tih objekata koja je KATASTROFA, a to je posao općine!!!

Stvarno mi nije jasno kako ne shvatite da nemam nikakvih “topića iz polja” niti artiljerije na planini, ja sam Pješak, samac, izviđač koji radi sam, što je očito mnogima neshvatljivo!!!

Hajde, konačno nešto što ste razumjeli, borio sam se, borim se i boriti ću se dokle me bude protiv JEDNOUMLJA ma otkuda dolazilo!!!

Nije mi jasna tvrdnja, ” a moguće je da se nešto skriva na toj planini, skriva ono što drugi ne smiju znati ili vidjeti( kao napr. nedavni slučaj ministra Kujundžića u Imotskom), ne znam i nije mi jasno!”

Pa direktore, pokrenite sve svoje snage, pozovite u pomoć i drugi plaćenički medij, udružite snage, dignite avijaciju i izvršite DESANT na Proslapsku planinu i pretresite svaki dočić, kuću, štalu i sve drugo!!!

Sad vam je prilika, neka vam “stožer” izda nalog i u akciju!!!

Ah da, skoro zaboravih, spominje se neka druga strana, ne razumijem, kod nas ima samo jedna strana, radnika i paćenika koji se bore za život i opstanak, no ako ste misli na političke strane onda ima, imaju dvije, “mezimci” i “pastorčad”!!!

I na kraju rodijače, ako ti to ne smeta što te tako zovem, ovaj tvoj uradak je izgubio svaki smisao u trenutku pogleda na fotografije kojima si ilustrirao tekst, priča je o Proslapskoj planini i njezinim “skrivenim tajnama”, a fotografije su sa Kedžare mene i Provincijala!!!

Volio bih razumjeti vezu između teksta i fotografija, ali ne mogu.

Samo da znaš i na Kedžari sam Provincijalu dao jedno pismo, pa možda ga  zaduženi za špijunažu Provincijala  nađu i objave u Slobodnoj Bosni!??

I na kraju, evo malo fotografija baš tamo gdje se nalazi Poslovna zona koja mnogima bode oči!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)