Neuspjela evolucija!!!

Kad mladi majmuni vide ove o kojima govorim pitaju roditelje, “hoćemo li i mi postati ljudi”, a oni im odgovaraju, “nećete, ne bojte se”!!!

Piše: Ivan Filipović

Prolazeći kroz Krapinu najčešći prizori koje možemo vidjeti su reklamne i oglasne ploče s obavijestima da se tu nalaze, ili da prolazimo kroz staništa Krapinskog pračovjeka.
To su domaćini dobro iskoristili u turističke svrhe, i očigledno im ide, i neka, tako i treba, sve što se da iskoristiti u turističke svrhe treba ga iskoristiti.
Međutim, vozeći se dalje, a pošto je vrijeme predizborne kampanje, slušajući radio postaje, može se čuti svega i svačega.
Dakle, raznih nebuloza, floskula, fraza, obećanja i svega što prati to predizborno vrijeme, i to smo primorani slušati mada znamo da je sve LAŽ!?
I onda kad čovjek sve to vidi, pogleda, sasluša i u miru analizira, dođe se do zaključka kako je zapravo i danas vrijeme tog Krapinskog pračovjeka.
Mnogi koji se danas nalaze u raznim državnim institucijama, počevši od općinskih pa do vrha države, svojim ponašanjem, svojim djelovanjem, podsjećaju upravo na te Krapinske praljude!!!
Taj Krapinski pračovjek je vođen osjećajem preživljavanja sve do čega bi došao grabio sebi, dakle, za to je bio spreman i ubiti i poginuti!!!
Na našu žalost, i danas u ovo vrijeme, u 21. stoljeću, u vrijeme tehnološke savršenosti, u svim institucijama se nalaze mnogi i mnogi “krapinski ljudi” koji nisu doživjeli evoluciju,koji su u svakom pogledu, i intelektualnom, i razmišljajućem ostali na razini tog Krapinskog pračovjeka!!!
I žalosna je činjenica što nas Hrvate vode ti “krapinski ljudi”koji nisu doživjeli evoluciju pa smo prisiljeni, unatoč činjenici da živimo u 21. stoljeću i da smo na vrhuncu tehnološkoga napretka i da živimo po pravilima tih “krapinskih praljudi” koji nisu doživjeli evoluciju!!!
I čemu zapravo služi sva tehnologija, sva ta dostignuća, sva ta savršenstva koja čovjek svakodnevno iznosi u javnost, ako smo mi kao narod, kao nacija, još uvijek zarobljenici tih “krapinskih ljudi” koji nisu doživjeli evoluciju???
25. svibnja, u Kumrovcu je po tko zna koji put javno, pred očima svijeta, rečeno da se još uvijek jedan dio hrvatskih državljana klanja tim mračnim silama prošlosti!!!
Zapravo, taj dio Hrvatske još uvijek živi u duhu Krapinskog pračovjeka i Kumrovečkog zločinca!!!

Tužna zbilja hrvatskog naroda!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)