Loše sluge, loših gospodara.

Vjerodostojnost na Plenkovićev način.

Piše: Ivan Filipović

Zanemariti ćemo poslove i sve drugo što su mu radili roditelji.
Usredotočiti ćemo se na Andreja, na neka njegova djela i poteze.
Tako tih devedesetih kad je agresija već tu, kad je Domovina u smrtnoj opasnosti, mnogi Hrvati svih uzrasta, obadva spola, i više rodova, roda hrvatskoga, dijela srpskoga, mađarskoga, albanskoga, muslimanskoga, i svih rodova nastanjenih u Hrvatskoj, uzimaju sudbinu u svoje ruke i ono malo oružja što je bilo i ustaše u obranu Domovine.
Mnogi su napustili škole, fakultete, dobra radna mjesta i krenuli u neizvjesnost.
Zov Domovine je bio jači od svih udobnosti i privilegija koje su imali do tada.
Dok Andrejovi vršnjaci odlaze na ratišta diljem Domovine njega je napala teška i do tada široj javnosti nepoznata bolest, ANEMIJA.
Na svu sreću imao je mama “lekarku” i ona je potegnula svoje “lekarske” veze i maloga poslala u najbolje ustanove za tu vrstu bolesti.
Pošto je on bio “napredno” dijete uspio je uz liječenje i svršiti te visoke diplomatske škole, i odmah po završetku školovanja i liječenja upada u MVP Hrvatske gdje započinje svoju više nego uspješnu karijeru diplomata i političara.
Pošto je došao iz obitelji s dobrim partijskim pedigreom tek 2011. ulazi u HDZ.
Drugovi iz MVP su mu na ime pedigrea dali dobre pozicije po tim Briselskim uredima, što je on rado prihvatio i dobro iskoristio.
Kad je Karamarko dobio izbore, i jedva i pod čudnim okolnostima i pritiscima sastavio Vladu, s Mostom gdje je Most ucijenio koaliciju time da Karamarko ne bude predsjednik Vlade nego netko “neovisan”, što je presedan, on je bio u Briselu i kažu dobro obaviješteni izvori iz HDZ, i sam sudjelovao u rušenju Karamarka i Vlade!?
On se pojavljuje niotkud sa svojom Briselskom skupinom u prvim redovima HDZ i izjavljuje onu svoju “čuvenu”, kako stranka ne smije biti zarobljenik jednoga čovjeka!?
On ostvaruje ono zbog čega su ga i poslali iz Brisela.
Uzima HDZ pod svoje, dobiva izbore, opet pravi Vladu s Mostom, ali on postaje predsjednik Vlade!?
Odmah počinje s odmakom HDZ-a od od njegovih izvorni vrijednosti i trpa ga tamo odakle je on došao, lijevo-liberalnim snagama???
Rješava se ideja i ljudi koji su HDZ-u dali taj demo-kršćanski štih na kojemu je i utemeljen.
Ostaju uz i oko njega uglavnom oni tipični ljigavi karijeristi koji su se uvlačili u čmar svim predsjednicima prije njega, osim nekolicine časnih koji su otišli i nekoliko koji još nisu na čisto što bi i kako bi.
Predizborni slogan pod kojim je dobio izbore je “VJERODOSTOJNO”.
I evo, ta njegova “vjerodostojnost” ga prati sve do sada.
Na prvoj ozbiljnoj prepreci proradio je taj njegov genetski pedigre.
Kad su mu Mostovi ministri odbili poslušnost kod Marića tu je pokazao svoju “vjerodostojnost”, ali onu genetsku, vojno-lekarsku, odmah je naredio tajnici da piše otkaze tim neposlušnicima iz Mosta koji su se drznuli njemu proturječiti!!!
E, tu otkriva svoje pravo lice s pedigreom!
Dakle, pod hitno se rješava neposlušnih ministara iz Mosta, ali ne padaju mu na pamet novi izbori.
On “krade” dio SDP-e koalicije i uvodi ih u vlast.
Taj HNS je bio u vlasti s SDP-om mandat prije i ostali su iza njih mnogi kriminalni repovi koji nikada neće, ili ne za dugo, ugledati lice pravde!??
Ali, ovima udovolji sve, ništa im ne uskraćuje, dobiju sve što traže!
Ministrica Divjak može što god hoće, tko se njoj ne sviđa u reformi školstva mora otići, nema šanse ostati.
Ruše se natječaji, padaju voditelji, leti perje, ali “ministarka” ostvaruje ono što su započeli Milanović i Jokić!
Nema te tajnice koja “ministarki” može napisati otkaz!!!
Pupovca je doveo do razine “božanstva”, hara Hrvatskom kao braća mu 1991.-1995. po “krajini”!!!
Ruše se HOS-ovi spomenici po Hrvatskoj, a niču četnički diljem Hrvatske!!!
Vjerodostojno, nema dalje!
Kad su oni iz Brisela koji su ga poslali vidjeli koliko je “vjerodostojan” rekli su mu da hitno “ratificira” Istanbulsku deklaraciju koju se čak ni bahati Milanović sa svojom stabilnom većinom nije usudio potpisati.
I on je onako “vjerodostojan” to prihvatio bez pogovora, usput je zaratio sa svima kojima je Hrvatska na prvom mjestu.
Ali, potporu su mu dali svi oni koji su sa toga lijevo-liberalnoga spektra, i oni iz takozvanoga demo-kršćanskog spektra koji nemaju svoje JA nego rade kako im “vođa” naredi!!!
Vrhunac “vjerodostojnosti” je trenutak poslije izglasavanja Deklaracije kada oporba priređuje razoran pljesak u Sabornici, a ta tužna vladajuća “platforma” oborila glave i gleda u pod koji u tom trenutku bio čišći od njihovih obraza!!!
Onakvu blamažu i poniženje sebi može priuštiti samo vlas koja je ucijenjena ili luda!!!
Ovo što je Plenković uradio ja zovem Tuskov sindrom, jer nešto slično je Tusk uradio u Poljskoj i Brisel ga je nagradio dobrom pozicijom, unatoč protivljenju Poljske!
Međutim, Poljaci su ponosan narod, čim su vidjeli kamo ih Tusk vodi otkazali su mu povjerenje, ali su ga nagradili oni čije je naredbe provodio.
Pitanje je jesmo li mi Hrvati došli do stupnja da uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke ili će nas još dugo tuđe sluge voditi kao guske u maglu???
Plenković je pokazao da je “vjerodostojan”, jer nema te stvari koju neće učiniti samo da on bude na dobroj poziciji, pa i prodati Domovinu!!!
A mi Hrvati, hoćemo li mi biti “vjerodostojni” kao i on, ili je došlo vrijeme da sami sebi, a onda i ostalima, pokažemo da možemo, znamo i hoćemo svoju sudbinu i sudbinu svoje Domovine preuzeti od tih plaćenika i čuvati ju kao zjenicu oka svoga???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)