Ostavljeni i prodani!!!

Hrvati u BiH.

Piše: Ivan Filipović

Danas, u 2019. godini, mi Hrvati u BiH s pravom možemo postaviti javno pitanje, tko smo i što smo mi, zapravo?
Sve ove godine od 1990. do sada smo vjerovali da znamo i tko smo i što smo, no, činjenice i razni događaji bacaju sumnju na ono u što smo vjerovali i što smo mislili da znamo.
Mi smo oduvijek znali da smo narod koji želi u miru i poštovanju živjeti i raditi tu na svojoj djedovini, uz svoje susjede koji ne pripadaju našemu narodu.
Na žalost, naši susjedi nisu mislili tako, prvo su nas napali jedni, pa potom i drugi, s jasnim ciljem progona Hrvata zbog zaposjedanja njihovog životnog prostora.
No, mi smo uz to što smo pošten i radišan narod još i ponosan i hrabar narod koji je spreman svoju zemlju i svoju slobodu braniti i životima, pa smo pomrsili račune svima onima koji su mislili potjerati nas sa ovih naših prostora.
Kad su nas natjerali da svoj svakodnevni alat s kojim smo obavljali svoje poslove i tako pribavljali kruh svagdašnji, zamijenimo puškom i ostalim oružjem, tada smo im pokazali da smo, uz to što smo dobri i pošteni radnici i hrabri i neustrašivi ratnici kad nam se ugrozi život i životni prostor!
Nisu nas poplašili ni svi arsenali oružja koji su bili upereni protiv nas, ni sve te ogromne brojke protivničkih armija, sve smo spremno amortizirali svojim životima!
Unatoč snazi i brojnosti neprijatelja, čudnim potezima nekih “domaćih izdajnika”, razdvojenosti prostora koje smo branili, i još čitav niz neobjašnjivih okolnosti uspjeli smo sačuvati dobar dio životnog prostora Hrvata u BiH.
Sjenu na savršenstvo bacaju onih nekoliko čudnih i sumnjivih gubitaka naših prostor kao što su Posavina, Bugojno, Vareš, i još po nešto, kao i puno nečasnih radnji učinjenih od strane “naših” aktera, od ubojstava naših ljudi do šverca svega i svačega s neprijateljima!!!
I kad smo svemu i svima unatoč, ostali i opstali na svome onda se neki igraju s našom sudbinom i rade nam neke neobjašnjive stvari.
Prvo nam ukidaju Herceg-Bosnu koju smo mi krvlju stvorili i obranili.
Onda nas trpaju u Federaciju BiH koja je trebala biti u konfederaciji sa Hrvatskom, što nikada nije primijenjeno.
Onda nam kompletno političko i vojno vodstvo šalju Hag, a ostatak vojske ostavljaju na milost i nemilost našim dojučerašnjim dušmanima da nas hapse i sude kad i kako im se prohtije!
Rezultat toga je da danas ni jedan Hrvat koji je ratovao u sastavu HVO-a u Herceg-Bosni nije siguran i da je potencijalna meta raznih sipa, osa i ostalih koji hapse!!!
Osim onih iz obavještajnih krugova!!!
Kad su ti Visoki protektori vidjeli da i naši tamo gore u glavnom gradu svih Hrvata dižu ruke od nas počeli su se i oni iživljavati na nama.
Prvo su nam udarili na institucije, smijenili sve koji su bili na strani Hrvata u BiH, onda su tenkovima tukli naše banke, da bi nam na kraju nametnuli neke svoje Hrvate bez legitimiteta!
Kad su nam uzeli konstitutivnost, srušili financijsku neovisnost, uništili gospodarstvo i sveli na nacionalnu manjinu opet su nam dozvolili da sebi biramo predstavnike, ali tek povremeno!?
I onda se naši bore dokazati tko je veći i bolji zaštitnik nas, od svega i svačega.
I što je rezultat svega toga?
Dok su nas zastupali oni legalni bez legitimiteta nismo dobili ništa, čak ni obećanja, jer oni su nam dali do znanja da od njih ne možemo ništa očekivati pa smo se sukladno tome i ponašali.
Dok su nas zastupali oni legalni s legitimitetom bili smo puni nade i iščekivanja, a dobili smo samo prazna obećanja o tv kanalu, stolnom gradu, jednakopravnosti, istim mogućnostima, slobodi govora, odlučivanja,…
I da, dobilo smo bogate “elite” iz reda onih što nas “zastupaju” i velike kolone poniženih i obespravljenih časnih ratnika koji idu u kolonama prema europskim gradilištima i ostalim “destinacijama”!
Dobili smo pune zatvore naše braće i suboraca koji nisu imali sreće otići u “sigurnost Europe” jer su prije uhapšeni i zatvoreni po svim zatvorima BiH!
I da apsurd bude veći, svi oni koji su, k’o fol, za ulazak BiH u EU i NATO kažnjavaju nas Hrvate BiH koji smo jedini istinski zagovornici ulaska BiH u EU i NATO, jer mi smo već u Europi, mi imamo hrvatske dokumente.
Srbi su bili i ostali pobornici ruskog utjecaja i interesa, dok su Muslimani, a poglavito politika Izetbegovića, protagonisti i zagovornici povratka turskog carstva i dominacije islama ovim prostorima!!!
I još nešto, na terenu koji kontroliraju Hrvati, a koji je površinski najmanji živi više i jednih i drugih iz druga dva naroda nego Hrvata u čitavoj BiH, pa i unatoč tome nas se proglašava fašistima, a sve druge “dobrim momcima” i tolerantnim građanima!?!?
Jedini zaključak koji se nameće da smo mi Hrvati u BiH zločesti dečki koji nisu dobro došli ni Zagrebu, ni Sarajevu, a ni “stolnom gradu”, tek smo im sredstvo za podkusurivanje, nužno zlo i sredstvo za dolazak na vlast!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)