Hoće li Rezolucija o genocidu u Srebrenici postati omča oko vrata Hrvatima kao i Jasenovac?

Piše: Ivan Filipović

Rezolucija o genocidu u Srebrenici, što donosi, a što oduzima???

Dakle, ovdje ću iznijeti viđenje Hrvata iz BiH, govorit ću u svoje ime ali i u ime mnogih Hrvata iz BiH.

Poslije Rezolucije opet su u BiH drastične podjele.
Jedni prijete “razdruživanjem”, drugi prijete vraćanjem na “Republiku BIH”.
Srbi koji su ovom Rezolucijom prizemljeni nisu ni svjesni kako im je upravo Rezolucija najveći šamar, zapravo tome “srpskom svetu” koji se bio razmahao diljem bivše države pa i šire.

Taj “srpski svet” je uzeo maha da su bili pripremili puno toga za uspostavu toga “srpskog sveta”, međutim, ova Rezolucija ih je zapravo vratila u stvarnost, da budemo najblaži u izražavanju.

Stvarnost je nepobitna činjenica da su oni zaista počinili genocid koji je presuđen i službeno nazvan takvim, ali i diljem Hrvatske i BiH su radili temeljito istrebljenje.

Dakle, Rezolucija ih je vratila u stvarnost, spustila ih je na zemlju, ali, oni se ne žele pomiriti s time, Milorad Dodik, onakav kakav je, bahat i umišljen, misli da može što god hoće, i on najavljuje “razdruživanje” “RS” od BiH.
Zapravo, Milorad ne želi priznati, prvo sebe onda nikome drugome, da je taj njegov “RS” kojega želi “razdružiti” zapravo zločinačka tvorevina nastala u ratu, da je taj “RS” stvoren od krvi i života mnogih Hrvata i Muslimana pobijenih za život te zločinačke tvorevine!!!

I on ima obraza, a njegov obraz očito služi samo za brijanje, pričati o nekakvom “razdruživanju”, zapravo, to je bajka, i on je svjestan da od toga nema ništa i da je to samo plaška za njegove vjerne sluge.

Međutim, s druge strane, iz muslimanskih politika mu vraćaju istom mjerom, na njegove prijetnje o “razdruživanju”, oni prijete povratkom “Republiku BiH”, što je također iluzija jer i to je neostvarivo, i to se ne može dogoditi ni u miru ni u ratu.

Jer u miru se neće nikad složiti svi oko toga, a u ratu smo vidjeli da je to nemoguće.
Međutim, ovdje se postavlja pitanje, što je s Hrvatima, gdje su Hrvati u ovoj priči?
Vratimo se na Republiku BiH, Hrvati su tada svojim izlaskom na Referendum, svojim rukama dali život ondašnjoj Republici BiH.
Bez Hrvata ne bi postojala ondašnja Republika BiH!!!

To mora biti jasno svakome, a poglavito ovim lažnim “građanima” koji se zapravo pod plahtom građanstva kriju, a u stvarnosti su najveći unitaristi koji zagovaraju BiH po muslimanskim aršinima!!!
Dakle, da budemo jasni kao dan, u ondašnju Republiku BiH život su udahnuli Hrvati svojim DA na Referendumu, bez Hrvata ne bi postojala ondašnja Republika BiH, priča završena, točka i nema dalje!!!

Vratimo se na Daytonsku BiH.

Hrvati su prije takve BiH imali svoju Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu, ta Hrvatska Republika Herceg Bosna je ugrađena u Federaciju BiH i jedna je od dvije sastavnice Federacije BiH, što ili zaboravljaju ili namjerno smeću Muslimani ali i dio naših politika.

Hrvatska Republika Herceg Bosna nije ni bivša ni takozvana, Hrvatska Republika Herceg Bosna je sastavni dio Federacije BiH, a Federacija BiH je zajedno sa zločinačkom tvorevinom “RS” sastavni dio Daytonske BiH, i tu priča završava, dakle, ni Daytonska BiH niti Federacija BiH nije mogla postojati bez Hrvata, jer Hrvati su ugradili u Federaciju i u BIH svoj entitet HRHB, to je tako i tu nema dalje!!!

Međutim, u ovoj situaciji Hrvata nema, maknuti su po strani, ovdje se sada tuku prijetnjama s jedne strane Srbi koji hoće “razdružiti” se od nečega, a koji su jedini nagrađeni u ovome ratu, dobili su pola države, i Muslimani koji bi jednostavno da Hrvata nema, da su oni gazde, ne samo u Federaciji, tijesna je njima Federacija, nego u čitavoj BiH.

Znači, Hrvate svjesno guraju u stranu, i jedni i drugi, ne spominju se Hrvati uopće, a zapravo jedina istina je da ni ondašnje Republike BiH ni ovdašnje BiH ne bi bilo bez Hrvata!!!

U ondašnju Republiku BiH Hrvati su ugradili svoje DA na Referendumu, a u ovu Federaciju i BiH su ugradili svoju Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu, i tu je priči kraj, ali ne, očito je ta priča za mnoge prošlost i o toj priči se više ne želi pričati, a zapravo to je bit svega!!!

Ali mi Hrvati moramo znati, uvjerili smo se puno puta, poglavito u ovome zadnjemu ratu, da mi nemamo političkih prijatelja ni na jednoj ni na drugoj strani, čak ni na trećoj, međunarodnoj zajednici, mi se trebamo uzdati po onoj narodnoj, “u se i u svoje kljuse”.

Hrvatski narod je pokazao bezbroj puta do sada, ako je jedinstven da mu ne može nitko ništa, nama Hrvatima treba samo jedinstvo i onda neće moći ništa ni ovi što bi se “razdružili” ni oni što bi pravili “emirate”!!!

Dakle, jako je važno da je “srpski svet” na podu!

U teškom je nokautu, a taj nokat je prouzrokovan čitavim nizom jakih udaraca.

Jedan od tih udaraca je osamostaljenje Crne Gore, potom osamostaljenjem Kosova, jedan od jačih udaraca je izbacivanje SDSS iz hrvatske vlasti, završni udarac za taj nokaut je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, dakle, taj udarac ih je bacio na pod, na koljenima su, pokušavaju se ustati, međutim ne ide, sudac polako razvlači ali broji.

I ako se slučajno ustanu, završni udarac poslije kojega neće ustati biti će ulazak Kosova u te svjetske institucije i organizacije, e to će biti udarac poslije kojega više nema brojanja.
Ali, ne treba zaboraviti, ili još bolje, treba često spominjati, treba naglašavati kako je inicijator toga “srpskog sveta”, nije to počelo s Miloševićem niti će završiti s Vučićem i Dodikom, “SPC” je idejni tvorac “srpskog sveta” i koja ga preko tih političkih institucija pokušava realizirati!!!

To traje stoljećima, možda kroz različite nazive, ali je ta “SPC” koji nema veze s crkvom uzrok svih tih zala i nedaća pa ako hoćete i ovoga genocida u Srebrenici!!!

To je “trener svih tih boksača” koji su sada u nokautu, ona je njihov trener i na kraju poslije toga završnog udarca će taj trener morati baciti bijeli ručnik u ring, u znak prekida borbe, no, poznajući karakter i narav tih, teško je to očekivati, oni će se radije izvući tamo negdje i čekati neke nove boksače i novi meč u nekom novom vremenu!!!

Ali, mi Hrvati moramo biti svjesni, koliko god je opasan taj “srpski svet” koji je u nokautu, ništa manje nije opasan ni “islamski svet” koji je u napredovanju!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)