Rama ne može bez ropstva!!!

Rama je kroz stoljeća osuđena na ropstvo, što kroz okupatorske i osvajačke strukture, što kroz domaće vlastodržačke strukture koje rade na štetu Rame, a za korist samo osobnih interesa!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ramom su protutnjali razni osvajači i okupatori, od turskih, austro-ugarskih preko jugo srpskih koji su Ramu smatrali svojim okupatorskim suvenirom.

Trajalo je to stoljećima, i onda dođe kraj svim tim osvajačima i okupatorima.

Dođe vrijeme “slobode i demokracije” koje zapravo niti je sloboda niti demokracija!!!

Tragedija je da Rama ni poslije stoljeća ropstva od strane raznih spomenutih okupatora i osvajača, ni u ovo vrijeme nije oslobođena ropstva!!!

U tome ropstvu okupatora presudnu ulogu su imali domaći izdajnici bez kojih okupatori ne bi mogli držati Ramu pod kontrolom.

Svaki okupator je imao svoje sluge iz redova domaćeg življa koje je radilo za okupatore za neke privilegije koje su dobivali od okupatora.

Turci su ih “nagrađivali” zemljom koju su oteli njihovoj subraći i daval im ju na korištenje.

Austro-Ugari su im davali neke slične privilegije zbog kojih su izdavali svoj rod.

U Jugoslaviju su to bili doušnici koji su imali povlašten status cinkajući svoju subraću, a za uzvrat su im davali neke beznačajne povlastice.

Svi oni zajedno, okupatori i njihove sluge, su imali zajedničko to što nisu voljeli Ramu niti su joj željeli dobro, željeli su ju samo iskoristiti!!!

Najgore od svega je što je i danas tako!

Dakle, mi i danas praktički živimo u ropstvu, živimo u ropstvu nekih prošlih vremena i politika!

Zapravo i danas  Ramom upravljaju strukture iz bivšega sistema!!!

To su strukture duboke države koje su stalno bile blizu vlasti i moći.

One su uništile Ramu  na gospodarskome planu, uništili poduzeća, rasprodali, izvukli novac, rastjerali Ramljake u svijet, i sad krčme ostatke ostataka!!!

Malo čudno ali istinito je da je Rama bila najslobodnija za vrijeme rata!!!

To je činjenica i realnost koja bi trebala zabrinuti svakoga i nad kojom bi se trebao zamisliti svaki Ramljak, i u Rami i koji je otišao iz Rame!

Trebao bi stati i upitati se, je li to Rama zaslužila?

Jesu li to zaslužili naši preci koji su se kroz stoljeća borili za Ramu i sačuvali ju nama, jer da nisu ne bi mi danas bili tu?

Dakle, oni su to plaćali krvlju i raznim patnjama, ali su sačuvali Ramu, ali su opstali u Njoj!

I mi koji smo ju u ratu sačuvali, a najbolji među nama su to platili svojim životima i krvlju, poslije rata ju predajemo u ruke onih struktura, komunističko obavještajnih, protiv kojih smo bili devedesetih!!!

Pitanje svih pitanja je, je li ropstvo naša sudbina???

 

P.S. Znam da se s ovim neće složiti oni koji se prepoznaju među domaćim izdajnicima kao ni današnje sluge sistema i vlastodržaca, ali ovdje se radi o Narodu Rame, prije svega Hrvatima!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)