Zlotvori i Zakoni!!!

Može li čovjek donosti ikakve vrijedne Zakone ako gazi po onim najvećim zakonima, Božjim Zapovjedima???

 

Piše: Ivan Filipović

 

Današnji svijet je prepun raznih Ustava, Zakona, Deklaracija, Odredbi čiji je cilj zaštita ljudskih prava.

Dakle, jednom riječju bi se moglo reći, nikad više mehanizama zaštite ljudskih prava, a nikad manje ljudskih prava!!!

A zašto je to tako?

To je iz razloga što je čovjek u središte zbivanja stavio sebe, čovjeka.

Dakle u svim tim Ustavima, Deklaracijama i svim tim pravnim aktima o ljudskim pravima čovjek je stavio sebe u središte pozornosti, sebe čovjeka, a izbacio je Boga.

E upravo je to glavni razlog što je danas, u vrijeme svih tih zakonskih akata o zaštiti ljudskih prava, najmanje ljudskih prava, jer je čovjek iz svoga života isključio Boga, a Bog je dao odredbe koje bi, ako ih se čovjek pridržava u potpunosti, mogle zamijeniti sve te silne pravne zaštite i bila bi zaštićena i ljudska i sva druga prava na ovome svijetu!!!

Taj Božji Zakonski Akt se zove Deset Božjih Zapovjedi, u njima je sve rečeno.

U prve četiri Zapovijedi je definiran čovjekov odnos prema Bogu, a u ostalih šest su odnosi između ljudi.

Stoga tih Deset Božjih Zapovijedi bi se mogle primijeniti i na onaj dio ljudskog roda koji ne vjeruju u Boga, na nevjernike, isključi one prve četiri, a drži se onih šest i sve si ispunio, sve si ispunio i sva ljudska prava si obuhvatio!!!

Ali ne, čovjek je u današnje vrijeme precrtao one prve četiri Božje Zapovijedi i isključio Boga iz tih svoji pravnih procedura, a onih šest koristi kako njemu odgovara, zapravo tih šest koristi po principu švedskog stola, uzmi što ti paše, ostavi što ti ne paše!!!

Zato nam i je danas ovako kako je, jer današnji modreni čovjek je precrtao Božja pravila, te Božje Zapovijedi, sebi stvara nove, a najgore od svega je što i one koje on sebi stvara i nameće, sami ih krši!!!

Donoseći sve te pravne akte, u startu je svjestan da će ih kršiti, ali eto, donosi ih, donosi ih radi javnosti, eto da se čuje kako su ljudi, poglavito ovi moderni ljudi iz te “liberalne demokracije” ma što to značilo, jer liberalizam i demokracija ne idu zajedno, skloni zaštiti ljudskih prava.

Liberalna demokracija je izmišljotina onih koji ju forsiraju, a liberalizam i demokracija isključuju jedno drugo..

U liberalnoj demokraciji praktički vlada kapitalizam, kapitalizam ne poznaje demokraciju, kapitalizam je društveno uređenje u kojemu bogati iskorištavaju siromašne, iskorištava ih maksimalno, a plaća minimalno, i gdje je tu demokracija!!??

A demokracija iz sastava liberalne demokracije nije demokracija, nije to ona istinska demokracija iz teorije, ova demokracija koja se danas živi i nameće svijetu je zapravo korištenje i uživanje samo onoga što tebi odgovara, tebi kao jedinki, sve što tebi ne odgovara pogazi, odbaci.

E to nije demokracija!!!

Zato svijet sve više tone u taj nekakav bezdan iz kojega, ne promijenili se nešto radikalno, nema povratka.

Danas u vrijeme kad je čovjek praktički na vrhuncu znanosti, tehnologija i svih tih dostignuća, je na najnižem stupnju moralnosti!!!

Dakle, to tehnološko i napredno  dostignuće je isključilo moralno, zapravo ne isključilo nego ga izbacilo iz opticaja, bacilo ga na dno!!!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)