Okreće se kolo povijesti!!!

Rami se ponavlja povijest, i to u najgorem mogućem obliku!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Evo, vratit ćemo se malo u tu povijest, ne daleko, u onu povijest koje se sjećamo mi koji smo sada u tim nekakvim “najboljim godinama!!!

Mjesto događanja Rama.

Ramom vlada nekolicina komunističkih moćnika, iz reda hrvatskoga naroda, vjerojatno tako i iz reda muslimanskoga, koji se mijenjaju na tim političkim pozicijama koje čine vlast, kako u politici tako i u gospodarstvu.

Isti su se likovi mijenjali na svim pozicijama, od predsjednika općine, direktora jednog poduzeća, drugog, trećeg, škole, dakle to se vrtjelo u krug, to je bilo desetak obitelji iz hrvatskoga naroda, možda tako nešto i iz muslimanskoga.

Ostatak Hrvata Rame se prilagođavao, tražio razne načine i veze da dođe do bilo kakvog posla u tim poduzećima, i to krvavo plaćao tim moćnicima i radio.

To su ti “sretnici” koji su mogli doći do toga.

Ogromna većina je otišla na zapad, trbuhom za kruhom.

To su, dakle, radili naši očevi jer se tu nisu mogli nadati ničemu.

Otišli su trbuhom za kruhom, obitelji su ostajale doma, i svi su zaradili mirovine na tome “privremenom radu”.

Otišli su kao mladi, vratili su se kao starci s nekim novcima, ali željni obitelji  i rodne grude.

Dakle, i danas je slično, i danas ove nove komunističke vlasti koje haraju Ramom, nekoliko obitelji iz tih partijsko obavještajnih krugova hara Ramom!!!

Prije toga su uništili sva poduzeća, privatizirali, rasprodali, opljačkali i uvlili se u politiku, i danas uništavaju ramski proračun koji dolazi s naše djedovine, s potopljenih područja!!!

Danas također, naša djeca odlaze stazama svojih djedova tražiti kruha po bijelome svijetu, a djeca tih moćnika ili bliskih njima i danas upadaju u poslove, čak im se izmišljaju radna mjesta!!!

Dakle, povijest se ponavlja Hrvatima Rame, na žalost, Hrvati Rame unatoč svojoj hrabrosti, prkosu i ponosu, šute i trpe!!!

Sagnu leđa, obore pogled i vode se onom, šuti, može biti i gore!!!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)