Pljujete po krvi prolivenoj za Ramu!!!

Zanimljivo je da u obranu anacionalnih vlastodržaca Rame, barem hrvatske komponente, staju uglavnom pojedinci iz braniteljskog miljea raspoređenog po raznim Udrugama čiji nazivi i postojanje su u apsolutnoj koliziji s onim što čine!!!

Ali, nitko i ništa me neće zaustaviti u iznošenju činjenica i ukazivanje na izdaju hrvatskih interesa od strane onih koji sve gledaju kroz osobni interes!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Uz čitav niz nakaradnih poteza od strane vlastodržaca u našoj općini na štetu Hrvata, a poglavito braniteljske populacije s posebnom naznakom na poginule za Slobodu, oči bode jedna činjenica koju, ili ne primjećujemo ili nam je nevažna?

Dakle, jedina smo općina u Federaciji, jer u “RS” smo izbrisani, gdje Hrvati imaju lokalnu vlast koja nema Dan branitelja!!!

Sve druge općine su odredile neki važan nadnevak u novijoj povijesti i proglasile ga Danom branitelja.

Sama činjenica da naša općina koja u OV ima tri četvrtine Hrvata nema Dan branitelja govori sve o onima koji čine vlast!!!

Ako vam je mrsko sve hrvatsko, hajdete barem onaj Tvrtkov nadnevak proglasite “Danom svojih branitelja”!!!

Ako dakle, nemamo nešto što ništa ne košta osim odluke, kako ćemo očekivati nešto što ipak košta?

Dakle, narod koji se izborio za slobodu bi trebao odati dužne počasti svojim poginulima kroz razne vidove, spomenike, ulice, spomen sobe,…

Uz ovoliki proračun bi to bilo tako lako i jednostavno, ali uz novac treba imati i vlast koja zastupa interese naroda kojeg zastupaju!!!

Neke općine imaju čak i Spomen kuće palim braniteljima, a možda bi kod nas bilo sasvim dovoljno i Spomen soba u kojoj bi bilo sve ono važno što je bilo u Domovinskome ratu.

Tamo bi središnje mjesto zauzele slike poginulih branitelja uz jasno iskazanu biografiju poginulih, i način i mjesto pogibije.

Onda bi bile slike svih poginulih civila s jasnim opisom mjesta i načina pogibije.

Ostatak Spomen sobe bi trebao biti popunjen predmetima ratnika, fotografijama, pisanim tragovima,…iz vremena obrane.

To bi bio prostor gdje može doći svatko s dobrom namjerom, vidjeti, pogledati, tko osjeća potrebu odati počast, pomoliti se, upaliti svijeću, a onima iz puke radoznalosti omogućiti pristup.

Međutim, ova anacionalna vlast, barem hrvatski dio, koja je, uglavnom, skrpana od bivših partijsko obavještajnih struktura ili osoba bliskih njima, za to ne želi ni čuti!!!

Sve što imaju poginuli branitelji Rame je nekoliko kvadrata šperploče u hodniku zgrade HC-a, tko dođe i pogleda sve će mu biti jasno!!!

Stani pred tu šperploču i gledaj, sve riječi su suvišne, a nema te vode i deterdženta da može oprati odgovornost odgovornih za to!!!

Dakle, činjenica koja boli je to da u Rami ima više Udruga proisteklih iz Domovinskog rata nego li kvadrata ona šperploča na kojoj su slike poginulih branitelja Rame!!!

To je bolna činjenica koja, na žalost, ne dira skoro nikoga ili u najmanju ruku ne dira one koje bi trebala dirati, a to su vlastodršci!!!

Rama ima više Udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje troše ne mala sredstva općinskog proračuna, nego što svi zajedno poginuli branitelji Rame imaju kvadrata u toj sramnoj “spomen sobi” koja je jadnija nego igdje gdje Hrvati imaju imalo utjecaja na vlast u Federaciji!!!

Nisam iznenađen vlastodršcima, nisam ni Udrugama, ali jesam Hrvatima Rame čiji sinovi, braća i prijatelji leže po grobljima diljem Rame, od Kozla i Proslapa pa do Uzdola i Kućana!!!

 

 

Jednu stvar moraju znati svi, svi vlastodršci i njihovi podrepaši koji rade protiv svoga naroda i protiv onih koji su živote dali ili bili spremni dati za Slobodu, morate znati da ova imena, ovi ljudi na ovoj ploči, su sjeme, hrvatsko sjeme koje će roditi stostrukim plodom, sviđalo se to vama ili ne!!!

A vama na sramotu je činjenica da ste vi PESTICIDI koji nastojite uništiti to sjeme!!!

Ali, to sjeme je toliko jako da ga nikakvi pesticidi, pa ni vi, uništiti nećete i ne možete!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)