Ramski novac leprša po Zagrebu i Sarajevu!!!


Još jedna u nizu priredbi i hvalospjeva  čovjeku koji obilato nagrađuje i plaća sve što ga promovira i uljepšava ne baš lijepu realnost!!!

Ili su plaćenici zakazali, ili je zamisao besmislena???

Piše: Ivan Filipović

 

Uložiš toliko truda, a napose sredstava, proračunskih sredstava, i ne dobiješ očekivano!!!

Jedna stara izreka kaže, “dokon pop i kozliće krsti”, a druga to potvrđuje, “ima se, može se”!!!

I jedna i druga su primjenjive u ovome slučaju.

Naime, nestalo “prvoj glavi Rame2 motivacije uveseljavati domaću publiku pa se premjestili u Zagreb gdje također ima puno Ramljaka.

Najavljivali su kao glavni događaj umjetničku izložbu Ramski vez, autora čiji korijeni potječu iz Rame.

U prvi mah bi se moglo i pomisliti kako se zaista radi o promociji navedenoj u naslovu.

Međutim, ako pogledaš strukturu “promotora” vidjet ćeš da se radi o čistoj plaćeničkoj kamarili koja je redovito kod promocija svih vrsta koje plaća “prva glava Rame!!!

Glavni cilj ovoga derneka je promocija monografije općine Prozor-Rama, a ta monografija je zbir šarenih laža umivenih i prikazanih u ružičastom svijetlu, a koje spada u kategoriju bajki!!!

Svi znamo što su bajke, izmišljene priče, a to je upravo ta monografija!

No, ona je dobro plaćena tom timu “goebbelsovaca” u službi “prve glave Rame”!!!

Gdje god vidiš Priučenog Čovjeka blizu umjetnosti, budi siguran da ima love!!!

Onda, u pratnji su razni uglednici iz Sarajeva koji redovito prate takve derneke, a to debelo naplate, i pričaju bajke o razvoju Rame i zaslugama “prve glave Rame”, a činjenice su; Rama je na dnu po ikakvom razvoju, osim po razvoju kriminala, a usput je najraseljenija općina u državi!!!

Rama je općina s najvećim proračunom u državi, a s najmanje radnih mjesta u realnom sektoru, ne računajući plaćenike po općini i Udrugama osmišljenim za uhljebljivanje plaćenika!!!

U isto vrijeme Rama je i općina s najvećim dugom, odnosno minusom u kojemu su proračunski novci netragom nestali, ili tragom kojega nitko ne želi otkriti!??

Navodno je službeni minus u proračunu oko dvadeset milijuna maraka, izvori iz struktura vlasti tvrde da je minus i preko pedeset milijuna!!!

Jedan dio tih nestalih novaca je završio i u džepovima ovih plaćenika koji prate “prvu glavu Rame” i uljepšavaju mu reputaciju!!!

Dobar dio toga kolača završi u džepovima Priučenog Čovjeka koji je u svaku umjetnost umočio i svoje prljave šape!!!

Da stvar bude gora, ovi raseljeni Ramljaci i njihovi potomci, puni istinske ljubavi i nostalgije prema zemlji predaka, povjeruju u bajke koje im nude ti plaćenici “prve glave Rame” i u dobrim namjerama sudjeluju u tim nekim igrokazima!!!

Kažu da je bilo prilično popunjeno to mjesto održavanja derneka, a najmanje je bilo Ramljaka!??

I još kažu da su neki viđeniji Ramljaci, vidjevši o čemu se radi, demonstrativno napustili dernek!??

I da, koliko je to važan događaj pokazuje i zainteresiranost medija, naime, poveli su svoje “goebbelse” i prenosili uživo taj “važan događaj”, jer i oni su plaćenici “prve glave Rame”!!!

Do kompletiranja informacija toliko, a biti će toga još nastavaka, jer lista plaćenika je dugačka, a informacije se ažuriraju!!!

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)