Narod koji ne drži do sebe, nema budućnosti!!!


BiH je moneta za potkusurivanje raznih moćnika koji se smjenjuju držeći ju pod okupacijom i kao takva je bure baruta koje samo čeka da netko od njih baci iskru i da plane!!!

Piše: Ivan Filipović

Što je inače u normalnim državama u najmanju ruku čudno, da ne kažem dvolično, u BiH je sasvim normalno.
Počnimo od početka, BiH je država tri naroda, Hrvata, Srba i Muslimana i svih drugih nacionalnih manjina koji u njoj žive, i tu priča počinje i završava.
Tako je po ZAVNOBIH-u, tako je po DAYTONU i tako će biti još izvjesno vrijeme, do kada, to nitko ne zna.
Međutim, jedan narod u BiH koji se najviše kune u BiH i u patriotizam i ljubav prema njoj, točnije njegove politike, zapravo to sve negira i to pokušava poništiti!!!
To što su oni u ovome trenutku brojniji od drugih ne daje im za pravo na tako ponašanje, ali eto, unatoč svemu, oni to rade.
Uvjetuju ovo, uvjetuju ono, pa sve one koji ne misle kao oni proglašavaju neprijateljima države.
Poslije svega se nameće pitanje; ima li njihovu licemjerstvu kraja?
I kad se čovjek ponada kako su na vidiku neke nove političke snage koje će promijeniti to ludilo, zapravo se ispostavi da su im sve politike jednake, barem prema Hrvatima u ovoj zemlji!!!
Sve muslimanske politike u BiH bi Hrvate najradije vidjeli kao nacionalnu manjinu i takvu bi ju tretirali u političkom smislu gdje bi oni sebi našli nekolicinu Hrvata po svojoj mjeri, stavili ih na neke pozicije da zadovolje procedure i nacionalne kvote i da rade po svome.
Uostalom, tako su radili u ratu u predsjedništvo, a poslije rata u Sarajevu i evo četvrti mandat opet u predsjedništvu!!!
Kad smo mislili da su samo SDA, DF i Islamska zajednica radikalne po tome pitanju i na tome polju, demantiraju nas te navodne progresivne snage koje su već formirale vlast na razini države, a pokušavaju i u Federaciji.
Postaje jasno da je njima, toj osmorici ili koliko ih je već, jedini cilj izbaciti SDA i preuzeti vlast, a sve ostalo ostaje isto.
Isti odnos ostaje prema Hrvatima, osim što više nije u igri SDA već ta osmorica ili koliko ih je već.
Navest ću jedan primjer klasičnog licemjerstva svih muslimanskih politika.
Hrvatska je članica i EU i NATO saveza, i ona kao takva šalje svoje vojnike i sudjeluje u mnogim misijama NATO snaga.
Jedna od tih misija je i u BiH.
I zamislite, najveći muslimanski radikal u BiH, Željko Komšić, je svoju kampanju gradio na borbi protiv dolaska hrvatskih vojnika u sklopu NATO snaga u BiH!!!
Naravno, u stopu ga je pratio i stariji brat, Izetbegović sa svojom SDA.
I onda u vlast dođu ti navodni normalniji muslimanski političari, sudjeluju u formiranju vlas na razini države i za ministra obrane stave ništa manjeg radikala od Željka Komšić, koji bi najradije da u BiH nema Hrvata nikako, a tek HVO-a i hrvatske komponente da ne spominjemo!
I on ste pozicije, s pozicije vlasti, zagovara tezu kao i Komšić, da su hrvatski vojnici nepoželjni u misiji u BiH u sastavu NATO snaga!!!
To zapravo potvrđuje činjenicu koju sam ja od samih početaka govorio, oni su svi isti, barem što se tiče odnosa prema nama Hrvatima, svi najradije da nas nema i da nismo tu!!!
I što je apsurd nad apsurdima ili licemjerstvo na najvišoj razini?
Oni su apriori protiv dolaska hrvatskih vojnika u misiju u sastavu NATO snaga, a od završetka rata pa sve do sada turske snage u sastavu tog istog NATO saveza su čitavo vrijeme u BiH!!!
I danas ti turski “mirovnjaci” imaju bazu u Jablanici, i danas obilaze što god žele!
Njuškaju okolo i obilaze sva mjesta gdje se obilježavaju stradanja Hrvata od muslimanskih snaga!!
Pitanje za te ekstreme glasi; kojim parametrima se vodite ako hrvatskim vojnicima zabranjujete dolazak u misiju u sastavu NATO snaga, a turske vojnike rado prihvaćate?
Ako tvrdite da je HV bio agresor na BiH, što je čista laž, naprotiv, da nije bilo HV i HVO ne bi bilo ni BiH, ne barem u ovakvom obliku i u ovim granicama!!!
Kako zaboravljate da je Turska bila okupator ove zemlje koja ju je okupirala skoro pet stoljeća, pobivši joj kraljeve i vlastelu i otela joj zemlju i slobodu???
To nije agresor?
Ili nije zato što je vaš???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)