Razgovor koji daje nadu!!!

Piše: Ivan Filipović

 

Dana 4. listopada tekuće godine na traženje Predsjednika M.Z. Orašac  održan je sastanak izaslanstva M.Z. i Načelnika općine.

Sastanak je započeo s dvije teme ili dva problema koji tište mještane ove M.Z., a proširio se i na još nekoliko tema koje su također od važnosti za ovu M.Z. i njezine žitelje.

Dakle, prve dvije teme su bile cesta Izlaz – Orašac i cestovni pravci Vlake – Milasi, Vlake – Lučići, Malekini – Brdo i oko Duboga, a druga tema je bila šume na području naše M.Z. u kojima se vrši ili pokušava vršiti bespravna sječa.

Rečeno nam je kako su uložene žalbe na natječaj koje su zaustavile nastavak radova na izgradnji te dionice i svih ostalih navedenih dionica.

Pristupilo se krpanju rupa na dijelu preostalog asfalta, a potvrđeno je redovito održavanje onog makadamskog dijela kako bi se moglo, koliko toliko, normalno voziti.

Još je rečeno, ukoliko se uskoro riješe te žabe može se odmah pristupiti nastavku radova, a ako ne onda radovi idu u sljedećoj godini!

Potvrđeno je, također, i krpanje rupa na dionici Vlake – Lučići, i završetak navedenih dionica u sljedećoj godini.

Druga tema je bila nelegalna sječa šume na terenu naše M.Z..

Tu smo, također, dobili potporu Načelnika u toj borbi što je zajednički cilj općine i M.Z..

Dotakli smo se i odvoza smeća, gdje je obećano postavljanje još kanti za smeće po čitavom terenu M.Z. kako bi čitava M.Z. bila pokrivena kantama i odvozom.

Još smo dotakli čitav niz pitanja i zakazali novi sastanak na Orašcu gdje ćemo o njima raspravljati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)