Stići će vas RUKA PRAVDE!!!

Kraj i narod zapostavljen od svih vlastodržaca, a poglavito od onih gdje dominiraju komunjare!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ovaj kraj i ovaj narod nije nikad ništa “dobio besplatno”, ili što bi se kod nas reklo, “nije nikad ništa dobio ‘nako”!!!

Dakle, i ovo što je urađeno u ovom kraju, urađeno je pod nekakvim uvjetima, da ne kažem ucjenama, ovoga naroda!

Sve što je urađeno, a vlastodršci to vole naglasiti “što smo vam dali”, kao da daju svoje, urađeno je pod nekom vrstom pritisaka i ucjena!

Ako ništa drugo, onda se tražio glas, politička potpora na izborima za nešto što je urađeno, a što je trebalo biti urađeno i davno prije i bez uvjetovanja!!!

Ali eto, naši su vlastodršci takvi, a mi smo takav narod da to sve šutke prihvatimo, po onoj narodnoj “ne može se s rogatima bosti”, i tako se i ponašamo!

Sve, ali baš sve, što se pomaže, donira, pa čak i potpore u poljoprivredi, u proizvodnji, se odvija po tom principu!!!

Nisi li u sistemu, nisi li tvrdo obećao glas, političku potporu, teško ćeš do ikakve materijalne potpore, makar je ona namijenjena za ono čime se ti nepodobni bave!!!

Poglavito ovaj naš kraj svjedoči živim primjerima da je to tako.

Navest ću primjer iz prošle godine kad su dijeljeni poljoprivredni strojevi, kopačice, kosilice,…, kad su svi koji su aplicirali za to i dobili traženo, osim jedne osobe koja nije iz te političke opcije, ili se njima činilo da im je sumnjiv, a u biti je čovjek tek obični radnik, poljoprivrednik!!!

Dakle, onaj tko im nije siguran neće ni dobiti, a oni sigurni na koje mogu računati dobije što god traže!!!

U takvim postupcima je teško govoriti o jednakim mogućnostima, o poštenju, teško je pričati o poštenju uopće kad su političke igre u igri!

Slabo tu ima poštenja, oni raspolažu našim sredstvima, sa pozicija na koje su došli našim glasovima, i onda nas ucjenjuju kad ti “da nešto”, ucjenjuju te s tim “dao sam ti posao”, “dao sam ti po zahtjevu tisuću, dvije, tri, pet”, “dao sam ti ovo, dao sam ti ono”, kao da oni to daju iz svog privatnog džepa, kao da daju očevinu, babovinu!!!

Gospodo i drugovi, niste nam dali ništa!

Ako ste eventualno nešto uradili kroz infrastrukturu, onda ste samo pravedno raspodijelili  naša sredstva, što činite vrlo rijetko!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)