Sve teže je biti Katolik!!!

U što se pretvoriše ovi pojedini, ali ne nevažni, službenici u Katoličkoj crkvi, i jesu li oni ti lažni proroci koji su najavljivani?

 

Piše: Ivan Filipović

Ako je suditi po mnogočemu, nisu daleko od toga!!!

Zadržat ću se na Katoličkoj crkvi u Hrvata, dakle, neću ići dalje, a nekako sam siguran da je što zapadnije i sve jadnije, sve gora situacija na tom polju, stoga ću se zadržati tu kod nas Hrvata.

Kod nas u BiH postoji jedan Red koji se zove Franjevački red koji je dobio ime po utemeljitelju sv. Franji, ali to je najslabija karika u Katoličkoj crkvi!!!

Na njega je Tito preko UDBE stavio nadzor tako što je formirana Udruga “Dobri pastir” koja je zapravo bila produžena ruka UDBE koja je sortirala fratre na ODANE koje treba nagraditi i NEPOTKUPLJIVE koje treba kazniti!!!

Tako su i radili, DOBRI su uz sijaset privilegija mogli biti postavljani na funkcije koje su bile u tom Redu, a NEPOTKUPLJIVI su bili kažnjavani na razne načine, od službi u Redu do zatvora pa i smrti!!!

No, nije taj Red tek tada pao u ralje vlastodržaca i korupcije, to je počelo davno prije, još za turskog vremena kad su osvajači dali jednom od tih redovnika, točnije njihovom tadašnjem šefu, tu nekakvu nakaradnu SADAKU koju nazvaše Ahdnama koja je zapravo bila poniženje!!!

Poniženje i za Red i za vjernike, ali on ju je prihvatio, jer ona nikome nije donijela ništa dobroga osim njemu samome!

Poslije te “povelje” su i Hrvati Katolici ali i ostali fratri su proživljavali i doživljavali GOLGOTE i KALVARIJE!!!

Međutim, njemu to nije smetalo, nisu ga zanimale žrtve subraće i vjernika!!!

Počeci su od davna, a i sad se događaju neke čudne stvari.

Sad je to zahvatilo i druge čimbenike Katoličke crkve pa ni kod njih nije ništa bolje.

Iz tih redova dolaze i monsinjori i kardinali, ali iz istih redova dolaze i neke čudne pa i zabrinjavajuće stvari kojima smo svjedoci u zadnje vrijeme!

Bilo je toga i ranije, no, šutjelo se o tome!!!

Osim samih pojedinaca iz tih krugova koji su duboko umočeni u mnoge nečasne radnje, u zadnje vrijeme svjedočimo i skandalima i čudnom potezima nekih članova njihovih obitelji!!!

Samo će neke spomenuti.

Bratić monsinjora Ive Tomaševića, inače Sorošev igrač, Titin sljedbenik, kandidat za gradonačelnika Zagreba, ponosno ističe da je za njega najveća povijesna ličnost u Hrvata upravo Tito!!!

Zanimljivo.

No ne i čudno, jer i sam monsinjor Tomašević je umočen ili je prešutio puno skandala, od davanja župe protjeranom pedofilu do raznih malverzacija, financijskih i inih!!!

Najnovije je vijest kako je bratić kardinala Puljića prešao na islam, što je demantirano, ali baca sumnju na vjerodostojnost “vjero-dostojnika”!!!

Još ako znamo da je Kardinal dao župu protjeranom pedofilu kojeg je Australski kardinal razriješio mogućnosti rada kao svećenik, onda to ukazuje na činjenici da je sve moguće!!!

Dodamo li tu još činjenici da kardinal Bozanić i dobar dio njegovih monsinjora, čast onim istinskim, prešutno, šutke, oborene glave gledaju što sve Porfirije radi hrvatskome narodu, Katoličkoj crkvi, Stepincu, pa državi Hrvatskoj!!!

Bez glasa protiv, bez trunke karizme koju je Stepinac imao i koja je održala i vjeru u Hrvata ali je i održala vjernost Katoličke crkve u Hrvata Vatikanu!!!

I vrhunac tih nekakvih čudnih igara je Papina predaja “Stepinčeve sudbine” u ruke tom istom Prfiriju koji pjeva četničke pjesme, veliča četništvo i živi četništvo!!!

Zaista je ovo više nego dovoljno da Hrvatima Katolicima, pa i ostalim Katolicima svijeta za zabrinuti se nad svojom sudbinom i nad onima koji ih vode!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)