Teror jednog naroda nad drugim!!!

Dva načina djelovanja prljave muslimanske politike u BiH prema Hrvatima u BiH!!!

 

Piše: Ivan Filipović

 

Ovih dana smo svjedoci medijskim objavama i snimkama iz Bugojna sa sjednice O.V. gdje se izvjesni vijećnik, Musliman, kabadahijski ponaša i odnosi prema Predsjedniku O.V., Hrvatu!

Dakle, o Bugojnu i stradanju Hrvata u njemu u ratu neću ovom prigodom, bazirat ću se isključivo na ovaj slučaj.

Po tim nekakvim parametrima u općinama gdje je  jedan brojniji od drugog obično Načelnik bude iz jednog naroda, a Predsjednik Vijeća iz drugog!

To je pravilo kojeg se uglavnom drže, kažem uglavnom jer ima iznimki, no o tome drugi put!

Tako izvjesni Semedin kaže Predsjedniku O.V. u Bugojnu ako želi pričati hrvatski neka ide u Hrvatsku!!!

Jer po njemu, ovo je BiH i ovdje se priča “bosanski” jezik!!!

Mašala, što bi rekli njegovi!

No, zaboravlja notorni Semedin i mnogi “semedini” da je ovo i Domovina Hrvata koji će tu živjeti i prakticirati svoj jezik, svoju vjeru i svoju kulturu!!!

Ovo je prvi način ponašanja Muslimana u odnosu prema Hrvatima u BiH, dakle, kabadahijski, nametnički, ono s visoka, ono što podsjeća na vrijeme  sultana, vezira, aga i begova!!!

Kratko rečeno, ROBOVLASNIČKI!!!

Međutim, uzmemo li Ramu kao kontra primjer, vidjet ćemo drugi način djelovanja iste muslimanske politike, u istoj BiH.

U Rami je tri četvrtine Hrvata i jedna četvrtina Muslimana, po istim pravilima im pripada mjesto Predsjednika Vijeća, i nitko im ga ne osporava, i nije nikad ni probano  osporiti, a da je bilo načina, bilo je, no i o tome drugi put!

Ali, u Rami je na djelu jedan drugi način teroriziranja Hrvata!!!

I to u općini gdje su Hrvati, kao što rekoh, tri četvrtine naspram jedne četvrtine Muslimana!!!

Dakle, ovdje u Rami je na snazi vladajuća koalicija jedne hrvatske stranke i jedne muslimanske, mada u O.V.-ću sjedi više  tri četvrtine Hrvata, ali eto, “hrvatskom slogom” i nekim udbaškim potezima potomak udbaša s obje strane, situacija je takva kakva je!!!

Ovdje taj Predsjednik O.V. koji je Musliman nikad, ali baš nikad, nije upozoravan od strane bilo kojeg hrvatskog vijećnika, ni iz vlasti ni iz oporbe, a govorio je čistim srpskim jezikom, mislim na bivšeg Predsjednika O.V., osim što bi ubacivao mnoge turcizme u taj srpski jezik!!!

I kad je izgovarao čiste arapsko-turske pozdrave, pa i vjerske, nikad ga nitko nije upozorio!

Nikad mu nitko od hrvatskih vijećnika rekao, gospodine ovo je BiH, ovdje žive tri konstitutivna naroda, ovo nije Turska, ako ćete pričati turski izvolite u Tursku!!!

Nitko mu riječi ne reče zbog toga!

Pitate se što mu nitko nije ništa rekao?

Sigurno ne zbog toga što su Hrvati u Rami previše tolerantni pa eto svejedno im, ne nego oporbe nema, barem ne u tom smislu, jer da postoji reagirala bi na takve stvari, osim tek jedne vijećnice koja pokušava, a vlastodršci su u koaliciji s tim “jezikoslovcem” i svako ispravljanje tog i takvog izričaja bi moglo ugroziti koaliciju!

A vjerojatno vladajući znaju ako ugroze koaliciju, ugrozili su i svoj opstanak!

E sad, na ova dva primjera se vidi da Muslimani imaju iste stavove prema Hrvatima, tamo gdje su većina daju im do znanja ono napadačkim gardom, čvrstim stavovima, provokacijama, čak i porukama SELITE, što čekate, idite u Hrvatsku!!!

Tamo gdje su manjina nađu druge načine , nekim ucjenama ili u dosluhu s vladajućim svjesno i planski to rade!!!

A Hrvati k’o Hrvati.

Ne znam gore u Bugojnu jesu li se bunili?

Ne bi se baš reklo da su se puno bunili.

I u Rami šute, osim pojedinaca!

Očito godi i jednima i drugima!??

Ne čudi od političara, od njih me ništa ne čudi, čudi me običan narod, Hrvati koji su stali u obranu i obranili svoje domove, e ti me Hrvati čude, dakle koji su krvarili za svoj Dom i bili Spremni i živote dati!!!

A od političara me ne čudi ništa, jer oni su za svoju poziciju, zrno moći, malo moći, novca, spremni prodati sve pa i narod!!!

A mi Hrvati smo to najbolje osjetili na svojoj koži, na svim razinama vlasti i od svih mogućih opcija vlasti!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)